Generaldirektør for Verdens helseorganisasjon kritiserer langsom fremgang med pandemitraktaten


WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus ønsker å ha makten til å håndtere ‘feilinformasjon' og ‘infodemics' som kan omfatte overvåking.

Utvalgt bildeGeneraldirektør for Verdens helseorganisasjon Tedros Adhanom GhebreyesusYouTube


Didi
Rankovic

  • 4

2. november 2023 – 19:59 EDT

Lytt til denne artikkelen

0:00 / 3:111X

BeyondWords

Hvis du er lei av og dystopiske mot sivile friheter, abonnere å gjenvinne nettet.

(Gjenvinne nettet) — Global Preparedness Monitoring Board (GPMG) – et organ opprettet av U.N. ' s World Health Organization (WHO) og Verdensbanken – har gitt ut sin årsrapport for 2023.

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus tilbød sin reaksjon til det, den viktigste takeawayen fra både rapporten og hans merknader er at arbeidet med den foreslåtte pandemiske avtalen / avtalen / traktaten går for sakte.

LES: FN publiserer endelig utkast til erklæring som er målrettet “ Feilinformasjon ” Støtter WHOs pandemiske traktat

WHO har en stor interesse for at denne traktaten trer i kraft så snart som mulig og ønsker at amerikanske medlemsland skal få fart på tingene, da det vil gi WHO nytt, ikke bare helserelaterte, men også i det vesentlige politiske krefter – som å målrette mot det den betegner som “ feilinformasjon, ” helt til overvåking.

Måten WHO-sjefen selger behovet for at dokumentet skal fylles ut og vedtas ASAP, er naturlig nok annerledes: Tedros sier at det utelukkende har å gjøre med beredskap og respons på helsehjelp. Og han bruker COVID som bevis og begrunnelse for at denne traktaten er nødvendig.

Som Ghebreyesus uttrykte det i å oppfordre land til å skynde seg å ferdigstille dokumentet, “ En annen pandemi eller global helsekrise kan komme når som helst, akkurat som i 2019. ”

Og han er “ bekymret for at forhandlingene går for sakte, og at avtalen kanskje ikke er klar i tide til Verdens helse-forsamling neste år. ”

GPMB ble i mellomtiden satt opp bare et år før “ tidligere pandemi ” – i 2018. Gruppen beskriver seg selv som et uavhengig (som bare blir innkalt av WHO og Verdensbanken) overvåking og “ ansvarlighet ” organ.

Den nye rapporten kaller verdens beredskap som å være i “ en skjør tilstand,” tilsynelatende til tross for GPMBs “ beste innsats ” for å gi beslutningstakere over hele verden vurderinger og “ et veikart til en tryggere verden. ”

For å gjøre denne verden mulig har WHO gitt ut noe som heter “ nytt infodemisk styringsverktøy. ” Men hva i all verden er en “ infodemic ”?

ABONNER PÅ VÅRE DAGLIGE OVERSKRIFTERUSACanadakatolsk

WHO sier at det er “ for mye informasjon inkludert falsk eller villedende informasjon i digitale og fysiske miljøer under et sykdomsutbrudd. ”

Videre er en “ infodemi ” malt som en syk som kan føre til at folk engasjerer seg er “ risikotakende atferd, ” for ikke å nevne undergraver tilliten til (helse) myndigheter.

Det virker ganske tydelig at buzzword er laget og definert, som reaksjon på kritikk og skepsis rundt COVID-tiltak, og at WHO fortsetter å marsjere langs banen den har tatt under pandemien – forbereder seg på “ den neste ” ved å fokusere på hvordan man bedre kan kontrollere informasjon og hva meldingen måtte være.

Trykt på nytt med tillatelse fra Gjenvinne nettet.EMNER

MERKET SOM

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.