World Wide Web Foundation; Nikolai Astrup, Norges digitaliseringsminister, senter; og Vinton Cerf, visepresident og sjef Internet Evangelist for Google, deltar på en nyhetskonferanse i FNs hovedkvarter, mandag 10. juni 2019.

UNITED NATIONS (AP) – Et uavhengig FN-panel kalte mandag for mye større samarbeid for å bringe digital til omtrent halvparten av verdens mennesker, og en ledende Google-sjef sa at det opprettes mobiltelefoner med internettilgang for å selge for rundt 20 dollar som kan bidra til å gjøre dette mulig.

Googles visepresident Vinton Cerf sa på en nyhetskonferanse etter at panelets rapport offisielt ble lansert at “det kommer til å koste mye penger” for å få slutt på det digitale skillet.

Men uten å redusere kostnadene for telefoner og kommunikasjon, sa han, “vi vil ikke lykkes med å få de andre 4,5 milliarder, eller 3,5 milliarder mennesker, online.”

Ikke desto mindre var Cerf optimistisk. “Jeg tror at vi kommer til å se investeringen først og fremst ut fra rent, enkelt incentiv på forretningssiden og etterspørsel fra forbrukersiden,” sa han.

Han sa at de nye billigere mobiltelefonene ikke vil ha alle funksjonene til en $ 1000 smarttelefon, “men de har nok til å være nyttige – de har nok til å få tilgang til innholdet på og applikasjonene det tilbyr.”

Cerf er et av 20 medlemmer av panelet opprettet av generalsekretær Antonio Guterres i juli 2018 for å fremme en global dialog om hvordan verden kan samarbeide bedre for å realisere potensialet til digitale teknologier for å fremme velferden til alle mennesker, samtidig som de reduserer deres risiko.

Det ledes av Melinda Gates, medformann for Bill & Melinda Gates Foundation, og av Jack Ma, utøvende styreleder i Kinas Alibaba Group.

“Vi lever i begynnelsen av en ny digital epoke,” sa Ma i en uttalelse. “Globalt samarbeid mellom alle parter – privat sektor, myndigheter, borgere, akademikere og sivilsamfunn – er nødvendig for å bruke teknologi for å oppnå mer velstand, større muligheter og mer tillit for mennesker rundt om i verden.”

Cerf, som også er Googles ”sjef for internettevangelist,” sa at de viktigste stedene uten tilgang til digital teknologi er på landsbygda, ikke bare i land i , men i USA, der kanskje 10% til 15% av befolkningen ikke har ikke pålitelig internettilgang.

I tillegg til kostnader, sa han, er det også et problem å ha internettapplikasjoner som er nyttige. Det er ikke nyttig hvis du på nettet “kan oppdage en rørlegger i New York, men du tilfeldigvis er i Bogota,” og du ikke finner mye på språket du snakker, sa Cerf.

Norges digitaliseringsminister, Nikolai Astrup, også panelmedlem, sa at han sterkt tror nye teknologier kan hjelpe utviklingsland med å gjøre “det kvante spranget” for å oppnå FNs mål for 2030, inkludert å avslutte ekstrem fattigdom samtidig som miljøet skal beskyttes.

“Digital teknologi er ikke lenger en luksus,” sa han. “Det er viktig for utvikling, også for et utviklet land som .”

Uansett kostnader, sa Astrup, vil det bli overskygget av fordelene ved å forbedre menneskers liv, løse noen store globale utfordringer og bruke big data, for eksempel for å forutsi og forhindre hungersnød.

Men Gates sa i en uttalelse at “digitale teknologier kan hjelpe verdens fattigste mennesker med å transformere livene sine, men bare hvis vi er villige til å adressere ulikhetene som allerede holder dem i å delta fullt ut i det økonomiske og sosiale livet i sine land.”

Rapporten anbefaler at hver voksen i verden har rimelig tilgang til digitale nettverk og digitale finansielle og helsetjenester innen 2030.

Men panelet advarte også om at økende muligheter fra digitale teknologier “er parallelle av sterke overgrep og utilsiktede .” Den bemerket det alvorlige problemet med skadelig innhold på sosiale medier og utfordringer for , og den ba om mer effektive tiltak for å forhindre erosjon av tillit ved av uforsvarlig bruk av cyber-evner.

Panelet oppfordret også Guterres til å gjennomføre en global gjennomgang av hvordan menneskerettighetene gjelder digitale teknologier.

Panelmedlem Nanjira Sambuli fra Kenya, som er seniorpolitisk sjef i World Wide Web Foundation, sa at en nøkkelanbefaling er at teknologiselskaper “ikke bare skal konsultere menneskerettighetselementet som en ettertanke.”

“De må begynne å finne ut hvilke proaktive skritt de skal ta for seg på alle trinn på veien om menneskerettighetskonsekvensene,” sa hun.

Guterres sa at han hver dag ser hvordan digital teknologi kan fremme FNs oppdrag for å fremme fred, menneskerettigheter og utvikling – men også “nyheter om forstyrrelsen digital teknologi kan forårsake og truslene den kan føre til det oppdraget.”

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.