EN IKKE SAK…..Hilde Brynildsen Sørum. Aremark11. juli 2024

En ikke-sak?


Jeg er både trist og sint på meg selv for at jeg ikke var mer årvåken i forbindelse med kommunevalget i 2023. Jeg har og har hatt tro på prosjektene vi i Aremark Senterparti har jobbet med og fått uttelling for. Barnehage og skole har blitt oppgradert og framstår som nye. Det er blitt bygget fritidsklubb, treningssenter, vi har vann i bassenget og tilbudet er attpåtil gratis. Nye tomter står klare for å ta imot nye innbyggere. Kommunen har til nå blitt drevet godt under ledelse av en hardtarbeidende .

Min opplevelse er at det knapt ble hvisket i Senterpartiet om vindkraft før valget. Martin Engeset i Aremark Høyre skrev med store bokstaver om og mot . Jeg husker jeg spurte mine partikollegaer i Sp det kunne være noe i det som Engeset forfektet, men utfra det som ble sagt i møter i Sp og på stand før valget 2023 fikk jeg klart inntrykk av at vindkraft ikke kom til å bli noe tema, og at det på det tidspunktet heller ikke var kommet noen henvendelser fra noen grunneiere.

Jeg trodde faktisk at Høyre med Martin Engeset i spissen hauset opp vindkraftsaken bare for å sanke stemmer. Jeg må nå bare beklage at jeg kunne være så naiv. Hvis det virkelig er sant at ordfører av taktiske hensyn har holdt tilbake informasjon om prosjekter og det viser seg at han og deler av posisjonen hele tiden har ønsket utbygging av vindkraft i Aremark, også før valget, da har jeg vært en nyttig idiot brukt til å selge inn en tro på at utbygging av vindkraft i Aremark da var en ikke-sak.

Jeg har ment at en stemme til Senterpartiet ikke betyr ja til . Jeg føler meg ikke sikker lenger, og spør meg selv om jeg har latt meg lure, og det verste er at jeg også kan ha fått andre til å tro det samme som meg.

Senterpartiet gjorde et brakvalg. På første Sp-møte etter valget fikk jeg meg en kalddusj jeg ikke var forberedt på, først kommer det én planinitiativer etter hvert er det til sammen tre konsesjonssøknader om utbygging av vindturbiner i bygda. Disse planinitiativer kom så kjapt på bordet etter at Sp hadde vunnet valget, at man kan spørre seg nå i etterkant om det har vært taktikk å anbefale grunneiere å utsette konsesjonssøknad til etter valget for å ikke å uroe «fienden» (mot-folket) og for å sikre makt til dem som er for.

Ordfører sier til E24 30. juni at:»… ja til utredning har vært godt politisk fundamentert og med i befolkningen». Har ordføreren glemt at avgjørelsen om å gå videre med planprosessen i en så stor og viktig sak for bygda kun ble overlatt til formannskapet og at kommunestyret ikke ble gitt anledning til å si sin mening på dette stadiet?

Høyres interpellasjon med støtte fra meg, som representant fra Sp, ble ikke tatt til følge. Jeg vil også minne ordfører Tolsby om at det var protesttog og en sal fullt opp med motstandere i forbindelse med vedtaket om å gå videre med planprosessen.

Det er litt pussig at Aremark Krf også ivrer så sterkt for vindturbiner, men det er vel pengene som betyr mest for dem også? Jeg vil gjerne dedikere et avsnitt fra en bok av Robert A Johnsen til Krf.: «Alt i verden er naturens gaver – luft, sol mat glede – og alt kan nytes uten og uten skade.

Det er djevelens list å gjøre denne naturlige overfloden til en handelsvare på en pengedominert markedsplass». («Fiskerkongen og piken uten hender», Eide forlag 1993) Jeg stod i utgangspunktet nest nederst på Senterpartiets liste, men ble til min store overraskelse allikevel valgt inn i kommunestyret, og for de som fremdeles lurer.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.