Svar til Hilde Brynildsen Sørum v/ Håkon Tolsby, Ordfører i Aremark 11. juli 2024


Vindkraft ble den viktigste saken i valgkampen 2023 i . Selv om det ikke forelå konkrete planer, var det kjent at det var og er behov for mere kraft i Østfold.

Aremark Senterparti gikk derfor til valg på følgende program:

«Det er en realitet at det undersøkes om det er mulig med vindkraft i flere Østfoldkommuner. Aremark kommunes administrasjon har ikke mottatt forespørsel om bygging av vindkraft. Aremark Senterparti stiller seg avventende til vindkraft. Hvis en forespørsel kommer fra grunneiere, vil vi kun anbefale en konsekvensutredning hvis vi kan si Nei i etterkant. Vindkraft er et stort inngrep i naturen og fordelene må være større enn ulempene. Fordelene må også komme alle innbyggere til gode i form av billig strøm både til husholdningene og til næringslivet og som inntekter til kommunen.»

Dette ble behandlet både av lokallaget og av de som stod på lista til kommunestyret.

Og her er står vi nå. Det har kommet tre initiativ om vindkraft i Aremark. Formannskapet har sagt ja til at det skal avholdes oppstartsmøter. Dette er et vedtak som ligger til formannskapet som planutvalg, men det ble også grundig diskutert i gruppemøte.

At vi har sagt ja til oppstartsmøter betyr at vi har sagt ja til mer kunnskap. Det er i overenstemmelse med det Aremark Senterparti gikk til valg på.

Vindkraftinitiativene kommer til behandling i kommunestyret flere ganger i løpet en reguleringsprosess. Og kommunestyret kan stoppe prosessen hvis man mener ulempene er større enn fordelene.

At Aremark åpner opp for å se på vindkraft handler om økonomi og muligheten til å overleve som egen kommune. Aremark står ovenfor store investeringer innen sykehjem og vann og avløp. For å klare disse trenger vi flere midler. Det er et faktum.

Så blir spørsmålet som kommunestyret skal ta stilling til, om fordelene er større enn ulempene, og om vi kan bruke noe natur til vindkraft. Den avgjørelsen er ikke tatt.

Ordfører i Aremark

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.