«Fred er ei det beste, men at man noe vil»

Foto: Trine Bakke Eidissen

Åpne deleknapper for artikkelen

 08.09.23 11:48

 Harald Smaadahl, Krf

MENINGERDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et utsagn av vår store dikter Bjørnstjerne Bjørnson som er relevant også i dagens meningsbærere.

I det siste møter jeg folk som mener at det uheldig med en vindmølledebatt, den skaper motsetninger blant folk i bygda. Som deltaker i kommunestyre under forrige debatt opplevde jeg at selv med sterke meninger så hadde vi en respektfull prosess. Som kollega med bla Solveig Toft så skal man være glad for det engasjementet som formidles fra innbyggere i bygda.

Det at vi ikke skal ha viktige prosesser og debatter i Aremark er en fallitterklæring. Da er det udemokratiske elementer som vil forkludre nødvendige og relevante saker som vil ha betydning for bygdas fremtid. Vi står konstant i en kamp for å fortsette som en egen kommune, og å skape attraktive virksomheter. Likevel skal vi ikke akseptere når man tyr til personangrep og trekker andres motiver i tvil.

Kommentar:

Så er jeg også betenkt over personer og aksjonsgrupper som besøker oss bare når brennbare saker er på tapetet. Spørsmålet mitt blir da. Mener du da at KUN folk fra kommunen skal tillates å ha meninger om HVA som skjer i bygda? Du har altså ikke fått med deg at det er planlagt og bygget 1000 vis av i som bla er bygget på feil premisser?(Utsira bla). Har du i det hele satt deg inn i dette temaet som gjelder for hele Norge? Du nevner i et tidligere innlegg noe om “Det grønne skiftet og CO2 problematikken. Har du i det hele tatt satt deg inn i disse temaene? Iflg hva du skriver så lyser det gjennom at det er egne interesser som går foran konsekvensene.

Vi husker byga var invitert til debattmøte i idrettshallen da bygging av vindpark i Vestfjella var aktuelt. Vi fikk besøk av blant annet Oddekalv og Jan Ingar Båtvik, Båtvik tillot seg å foreslå at vi burde satse på kinesiske turister som kunne oppleve Aremark og Vestfjella. Vi hilser velkommen alle gode forslag med en viss relevans. Men heller ikke i Aremark kan det bygges luftslott.

Kommentar:

Du nevner debattmøtet i idrettshallen da bygging av vindpark i Vestfjella var aktuelt i sin tid. Du nevner ikke at MITT innlegg ble avbrutt av møteleder da jeg skulle legge frem mine beregninger fra masser osv basert på KU? Den dokumentasjonen jeg ville formidle ble soppet. Jeg er født og oppvokst i Strømsfoss og flyttet tilbake 2004 og kan vel kanskje da påstå at jeg har tilhørighet til Aremark…eller?

Du skriver videre at vi fikk besøk av bla Oddekalv som ikke fikk komme til ordet…du skriver at sitat: Vi fikk besøk av blant annet Oddekalv og Jan Ingar Båtvik, Båtvik tillot seg å foreslå at vi burde satse på kinesiske turister som kunne oppleve Aremark og Vestfjella. Vi hilser velkommen alle gode forslag med en viss relevans. Men heller ikke i Aremark kan det bygges luftslott. Sa virkelig Båtvik at vi burde satse på kinesiske turister….kan du dokumentere DET. JEG kan IKKE huske at det ble nevnt men kanskje Båtvik husker? Du skriver videre om om bygging av luftslott i Aremark. Det var jo akkurat det du og dine ville bygge i Vestfjella? Jeg kan forøvrig dokumentere at det var et luftslott og KU ( som muligens også var et bestillingsverk) ble knust etter mine beregninger(som jeg kan sende deg).

Vi står ovenfor en varslet global klimakatastrofe som ingen av oss kan fraskrive seg ansvaret for. Hver dag er det noen som rammes av voldsomme utslag av klimaødeleggelser. Også i Norge. Derfor skal vi snu alle steiner også i Aremark for å bidra i det . Vi er på rask vei mot et vippepunkt, når det inntrer er det ikke mulig å reversere. La oss stå vakt når truende skyer er over oss, og gjøre det vi kan mens det enda er mulig.

Kommentar:

Sitat: Vi står ovenfor en varslet global klimakatastrofe som ingen av oss kan fraskrive seg ansvaret for. På hvilke grunnlag har du for å si at vi alle her i Aremark skal ha et ansvar for klimakrisen? Når man tydeligvis forholder seg til norsk media som basis for uttalelsen så skjønner man. Og kanskje også hørt på skremselspropagandaen fra Guiterres og FN klimapanel så har man en katastrofe…men å henvise til dette ang det som skal skje her i lille Aremark burde enhver skjønne blir direkte feil å informere befolkningen i Aremark om.

Videre skriver du sitat: La oss stå vakt når truende skyer er over oss, og gjøre det vi kan mens det enda er mulig. Her nevner du truende skyer som er over oss. Ja det er helt riktig og da snakker vi om (værmanipulasjon) som har pågått i nyere tid siden 1947 (Dokumentasjoner foreligger fra 1840 og den første patenten ble gitt i USA 1891) og som er benyttet i Koreakrigen beg 50 tallet og i fra 1967.

Skulle det være av interesse tar jeg gjerne en offentlig debatt om dette temaet hvor jeg vil legge frem all dokumentasjon som forefinnes og som jeg har jobbet med siden 1999. På dette spørsmålet ser jeg frem i mot en slik debatt.

Tilslutt: Er det ren uvitenhet at man her benytter ordet VINDMØLLER? Kunnskapen virker totalt fraværende!

Jeg vil konkludere med at mine kommentarer til dette innlegget vil bli sendt HA.

Med vennlig hilsen

Jan Erik Winås Strømsfoss i Aremak kommune 08.09 2023

Harald Smaadahl

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.