Dengue-situasjonsrapport nr. 1: 28. august 2023

Oversikt

Denguefeber er endemisk i Bangladesh med årlige økninger og topper i rapportert antall tilfeller og rundt monsunsesongen. I år startet oppgangen i saker tidligere (rundt siste uke i april) sammenlignet med tidligere år. Per 27. august 2023 er totalt 119 133 tilfeller og 569 dødsfall rapportert fra alle de 64 distriktene i landet. Dette gjør det til det største utbruddet av dengue som noen gang er rapportert i landet når det gjelder antall rapporterte tilfeller, inkludert dødsfall og landsdekkende . Omfanget, det haster og sesongvariasjonen har også ført til ytterligere press på helsesystemet. WHO leder partnere for å de nasjonale myndighetene for å få til en koordinert respons på utbruddet. Denne situasjonsrapporten (SITREP) oppsummerer status for utbruddet og noe av støtten som gis.

Høydepunkter

En økning av rapporterte dengue-tilfeller og dødsfall startet siden begynnelsen av epi-uke 17 (24. april) i 2023.

• Per 27. august 2023 er totalt 114 511 tilfeller og 548 dødsfall rapportert. Dette er det høyeste antallet rapporterte dengue-tilfeller og dødsfall i Bangladesh.

• Dengue-utbruddet har utgjort en betydelig folkehelseutfordring ettersom de rapporterte tilfellene, innleggelsene og dødsfallene fortsatt er betydelige og legger betydelig press på helsevesenet.

• Serotyping av 325 prøver i 2023 av IEDCR og NILMRC, DENV-2 (62 %) og DENV-3 (29 %) og DENV-2+3 (10 %) ble identifisert som de sirkulerende serotypene.

• WHO og partnere støtter de nasjonale myndighetene for å få til en koordinert respons på utbruddet.

Les hele situasjonsrapporten

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.