NYHETER OM SYKDOMSUTBROTT!

Mpox – Sør-Afrika

KOMMENTAR: JA DA ER WHO I GANG HOS DEN FATTIGE BEFOLKNINGEN I . ENKLEST Å STARTE DER DET FINNES MANGE ANALFABETER. OG DETTE ER NORSKE MED PÅ? SNART PÅ TIDE AT DEN FEIGE OG NAIVE BEFOLKNINGEN SIER STOPP!

9. juli 2024

Situasjonen med et blikk

Situasjonen med et blikk

Det internasjonale helseregelverket (IHR) National Focal Point (NFP) i Republikken Sør-Afrika varslet WHO om 20 bekreftede mpox-tilfeller mellom 8. mai og 2. juli 2024, inkludert tre (case fatality ratio (CFR) på 15 %). Disse tilfellene ble rapportert i tre av ni provinser: Gauteng (10 tilfeller; 1 dødsfall), Western Cape (1 tilfelle) og KwaZulu-Natal (9 tilfeller; 2 dødsfall). Dette er de første tilfellene av mpox rapportert i Sør-Afrika siden 2022 da landet hadde rapportert fem tilfeller, hvorav ingen var alvorlige, og ingen dødsfall. Personene som er berørt er menn i alderen 17 til 43 år, og av de første 16 tilfellene er 11 selvidentifisert som menn som har sex med menn (MSM). Minst 15 tilfeller lever med HIV med ukontrollert eller nylig diagnostisert HIV-infeksjon, og har avansert HIV-sykdom (AHD), og ett tilfelle har diabetes. Den typen eksponeringskontakt rapportert av tilfeller er seksuell kontakt. 18 av pasientene trengte sykehusinnleggelse. Flere tiltak er satt i verk av nasjonale helsemyndigheter med fra WHO. Den plutselige opptredenen av disse tilfellene, hvorav ingen rapporterte noen historie med internasjonale reiser, den ekstremt høye HIV-prevalensen blant bekreftede tilfeller og det høye antallet dødsfall tyder på at de bekreftede tilfellene bare er en liten andel av alle tilfeller som kan ha oppstått, og at samfunnsoverføring pågår. Risikoen for menneskers helse for allmennheten er fortsatt lav i landet. Risikoen for homofile menn, bifile menn, andre menn som har sex med menn, trans- og kjønnsforskjellige mennesker og sexarbeidere er moderat. Det er potensial for økt helsepåvirkning dersom bredere blant disse og andre sårbare grupper i Sør-Afrika og nabolandene fortsetter. Denne hendelsen understreker at det globale mpox-utbruddet knyttet til clade IIb monkeypox- (MPXV) fortsatt pågår, og risikoen for grenseoverskridende og internasjonal spredning vedvarer i alle WHO-regioner.

Les mer

./.

Les mer om Mpox (monkeypox)

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.