Norge skal gi 100 Patriot-raketter til Ukraina

, Tyskland, Danmark og Nederland deltar i et spleiselag om å sende rakettene til .

GALSKAP!

I går kl. 20:40

Norge bidrar med til sammen 125 millioner euro.

Det skriver i en e-post til NTB.

Enigheten ble først kunngjort av Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius tirsdag.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått til dette spleiselaget med allierte for å bidra med kritisk viktig luftvernkapasitet til Ukraina, sier Norges forsvarsminister (Sp).

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kunngjorde i Stockholm i slutten av mai at Norge skal bidra med 2,7 milliarder kroner til luftverntiltak for Ukraina, hvor hoveddelen skal gå til et tyskledet initiativ for langtrekkende luftvern.

Det amerikanske Patriot er et luftvernsystem med lang rekkevidde.

Publisert: 11.06.24 kl. 20:32Oppdatert: 11.06.24 kl. 20:40

Relaterte emner

Informasjon om AI i VG-artiklerStøre i Tyskland: Skrur opp Ukraina-støtten og betaler for mer luftvernNato-landene lover flere luftvernsystemer til UkrainaAlarmen gikk for LO-topper i Ukraina: – Russisk terrorEU-ledere: Raskere luftvernhjelp til UkrainaMinst 13 drept i Ukraina etter russisk angrep

Fra andre aviser

Bergens TidendeZelenskyj vil ha mest mulig press mot RusslandBergens TidendeStoltenberg: Nato-landene skal gi Ukraina flere luftvernsystemerBergens TidendeMacron og Scholz vil la Ukraina angripe mål på russisk territoriumStavanger AftenbladFlere drept i russisk angrep i Ukraina i nattStavanger AftenbladMinst 13 drept i russisk angrep mot Tsjernihiv – Zelenskyj sier Ukraina ikke har nok luftvernBergens TidendeTyske politikere boikottet Zelenskyj-tale

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.