Harvard Scientists slipper Sun-Dimming Sky Chemical i 2019

Men bare en liten bit, for å se hva som skjer.

Jord og energi/ Kalsiumkarbonat/ Klimaendringer/ geoengineering

anuj pathak / Victor Tangermann

Bilde avanuj pathak / Victor Tangermann

SKY LEGER

En langvarig idé å bekjempe katastrofale spådde effekter av klimaendringer er å frigjøre en forbindelse i stratosfæren som vil gjenspeile noe av solens energi tilbake i verdensrommet. Forrige uke estimerte en ny rapport at et sollys-dimming-program kunne koster så lite som $ 2 milliarder dollar per år.

Nå, i et første av sitt slag eksperiment, er forskere fra Harvard forbereder seg på utgivelse kalsiumkarbonat inn i stratosfæren i 2019 — en liten skala som kan gi avgjørende data om potensielle risikoer og fordeler ved en større -innsats.

SOLBLOKKERE

Harvard-eksperimentet vil fungere i liten skala, i henhold til Natur. Forskerne vil sende en styrbar ballong opp i stratosfæren, hvor den vil frigjøre rundt 100 gram kalsiumkarbonat. Kalsiumkarbonat, som er den aktive ingrediensen i antacida, er en fristende kandidat for geoengineering-innsats fordi simuleringer viser at det kan holde seg i luften i årevis når det reflekterer sollys.

Etter å ha frigjort kalsiumkarbonatet, ballongen vil bruke et laseravbildningssystem for å se hvordan partiklene sprer — data forskerne kan bruke for å modellere hvordan større mengder av stoffet kan oppføre seg.

STRATOS-FEAR

Kritikere sier at geoengineering-innsats er Band-Aid-løsninger som behandler symptomene på i stedet for årsaken: globale karbonutslipp. Jim Thomas, administrerende direktør i en miljøorganisasjon som heter ETC Group, fortalte Natur at han frykter Harvard-prosjektet kan presse geoengineering-konseptet inn i mainstream.

Men talsmenn sier at alt som kan kjøpe litt ekstra tid i møte med truende klimakatastrofe er verdt å utforske.

“Jeg studerer et kjemisk stoff,” sa Harvard-forsker Zhen Dai Natur. “ Det er ikke som det er en atombombe. ” 

LES MER: Første sol-dimming-eksperiment vil teste en måte å avkjøle jorden på [Natur]

Mer om geoengineering: Forskere ønsker å bekjempe klimaendringer ved å dimme solen

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.