FENGYUN-3F meteorologisk satellitt løftet vellykket: China Meteorological Administration

NYHETER FRA MEDLEMMENE4. august 2023

Klokka 11:47 3. august, FENGYUN-3F (heretter kalt FY-3F) ble løftet av i Jiuquan Satellite Launch Center. Som det nye medlemmet av “ morgensatellitt ” familie blant FY meteorologiske satellitter, vil FY-3F gjennomføre den omløpende driften av FY-3C, og forsterke atmosfærisk komponent kvantitativ lyding og overvåking av og servering av værvarsler, atmosfærisk kjemi og overvåking av klimaendringer og forskning på grunnlag av å sikre nær jordbane global avbildningsobservasjon og vertikal atmosfærisk lydoperasjon.

En rakett blir skutt opp i luften med røyk som kommer ut av den.

For tiden er det eneste landet i verden som har 4 nærjordiske meteorologiske satellitter i bane om morgenen, morgenbane, ettermiddagsbane og ikke-sunsynkron bane.

FY-3F er utstyrt med 10 effektive nyttelaster, med 2 nyutviklede nyttelaster av OMS-nadir Ozone Monitoring Suite – nadir skanneenhet og OMS-lemme Ozone Monitoring Suite – lem skanneenhet. Det er også 3 forbedrede versjoner av nyttelast og 5 arvelige nyttelaster.

OMS-nadir Ozone Monitoring Suite – nadir skanneenhet brukes hovedsakelig i avbildning lyding av viktige faktorer som ozon, svoveldioksid, nitrogendioksid, aerosoler

OMS-limb Ozone Monitoring Suite – skanneenhet for lemmer kan observere atmosfærisk av ultrafiolett og synlig lys, omvendt atmosfærisk ozon vertikal profil, og dataene vil hovedsakelig utnyttes i klimaendringer, atmosfærisk kjemi og atmosfærisk miljøforskning.

Dr. CHEN Zhenlin, administrator av China Meteorological Administration (CMA), gratulerte den vellykkede lanseringen av FY-3F og hyllet det harde arbeidet til meteorologiske og romvitenskapelige og teknologiske utøvere. Han påpekte at FY-seriens meteorologiske satellitter har blitt jordobservasjonssatellitter som representerer Kina med et bredt internasjonalt rykte. Lanseringen vil ytterligere øke aktualiteten og nøyaktigheten av værvarsling og gi større bidrag til katastrofeberedskapen.

Dr. CAO Xiaozhong, sjef for FY meteorologisk satellittprosjekt av CMA, og viseadministrator for CMA bemerket i et intervju på Jiuquan Satellite Launch Center at observasjonsdataene og produktene til FY-3F vil bli mye brukt i viktige felt som værvarsling, klimaprediksjon, katastrofeovervåking og miljøovervåking. FY-3F vil gjennomføre nettverksobservasjon med FY-3D, FY-3E og FY-3G, og fortsette å spille en rolle.

Etter å ha kommet i drift vil FY-3F generere 48 typer produkter i 6 kategorier, inkludert bilde, skystråling, hav- og landoverflate, atmosfærisk parameter, atmosfærisk klassifisering og romvær, som omfatter nye typer fjernmålingsprodukter som frysing og tining av jord, nitrogendioksid, svoveldioksid, total ozon og profil, total aerosol totalt og indeks.

I neste trinn vil FY-3F gjennomføre tester i bane, og gi spill til dens anvendelsesfordeler på områder som katastrofeberedskap, ivareta økologisk sivilisasjonskonstruksjon, og tjene det internasjonale samfunnet så snart som mulig.

Så langt har Kina 9 FY meteorologiske satellitter i bane, og kontinuerlig leverer dataprodukter og tjenester til 129 land og regioner rundt om i verden.

Redaktør: Liu ShuqiaoRelaterte emner:

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.