Støre bekymret før FN-toppmøte: – Grunn til dyp uro

Politikk??

NTB

18. sep. 2023 06:30 – Oppdatert 18. sep. 2023 15:21

Verden er urolig, og krisene står i kø når verdensledere møtes i New York denne uken. – Bakteppet er dystert, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Ja dette sier statsministeren i i likhet med 2 tidligere statsministere som setter EN VERDEN fremfor Norge og eget folk. EGET folk? Man skulle nesten tro at de ikke har eget folk å ta vare på. DET har jo kommet frem på hvilken måte de styrer Norge på.

Støre fra lille Norge skal ha samtaler med Guiterres? Er det for å tømme resten av kassa til det norske folk(som er egentlig tom) Norge har en frimurer til å styre Norges Bank(Sentralbanken eid av Rotchild) Norge har en muslim som stortingspresident. Norge har en jesuitt som statsminister. Norge har en eventuell påtroppende statsminister som sier at NWO er bare noe sprøyt(og mer til). Norge har papegøyene Brende og Barth Eide som representerer WEF. Listen er lang…veldig lang. Og nå er Kjerkol med for å få de siste instruksene(som Listhaug var med Erna da de skulle innføre Migrasjonsavtalen) før Lock Down som kan komme allerede i Nov. Bestefar Klaus har OG kommet på banen. HAN vil ha Lock Down og depopulasjon PRONTO.

OG det norske folk sitter foran tittekassa og blir fora med brød og sirkus.

Welcome to hell…you have only one step left!

– Det er grunn til dyp uro for noen av de store krisene som er nå. Den ene er selvfølgelig knyttet til krig. Det pågår en fullskala angrepskrig i . Men Europa burde jo lede an, bort fra krig og heller mot politisk konfliktløsning, sier Støre til NTB.

Denne uken er han i New York for å delta på FNs høynivåuke, med en rekke toppmøter på programmet.

– Bakteppet er dystert. Både med krigen i , økte spenninger mellom og USA, og Russlands aktiviteter i det globale sør.

Erna Solbergs skjebneukeLES SAKEN

Møter Guterres

I tillegg er millioner av mennesker er på flukt, og konsekvensene av klimaendringene blir stadig tydeligere.

Støre skal blant annet møte FNs generalsekretær António Guterres. Her fra et tidligere møte mellom de to. Foto: Pontus Höök / NTB

Støre skal blant annet møte FNs generalsekretær António Guterres. Her fra et tidligere møte mellom de to. Foto: Pontus Höök / NTB

– Det kommer stadig nye lærdommer om klimaendringene, nærmest uke for uke. Nå senest med flommen i Libya. Alle disse temaene kommer jo inn på dagsordenen i New York, sier statsministeren.

Støre skal blant annet ha et møte med FNs generalsekretær António Guterres på torsdag.

I forkant av hovedforsamlingen har Guterres bedt statsledere rydde opp i verdens utfordringer.

– Folk ser mot lederne sine for å finne en vei ut av dette rotet, sa han til nyhetsbyrået AFP i forrige uke.

Ukraina-møte i Sikkerhetsrådet

Når det gjelder Ukraina-krigen, er det knyttet spenning til Sikkerhetsrådets åpne debatt om saken på onsdag.

Der ligger det an til at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sitter i samme sal.

Støre har ikke store forventninger til at de kommer til å snakke sammen.

– I fjor da det var møte i sikkerhetsrådet om Ukraina, kom jo Lavrov tre minutter før han skulle holde innlegget sitt og forlot salen idet han hadde holdt det. Så noe direkte møte var ikke det anledning til. Vi får se hva som blir status i år, sier han.

Eksperter: Erna Solberg må skille seg fra Sindre Finnes for å bli statsminister igjenLES SAKEN

Ukrainas fredsplan

Selv regner Støre med at det blir tid til en prat med Zelenskyj i løpet av uken.

Det er foreløpig ikke planlagt et formelt møte med den ukrainske presidenten, men statsministeren sier at han iallfall kommer til å møte delegasjonen hans.

Det er ikke avtalt noe formelt møte mellom statsminister Jonas Gahr Støre og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, men Støre antar at de kommer til å snakke sammen. Her fra Støres besøk i Kyiv i august. Foto: Heiko Junge / NTB

Det er ikke avtalt noe formelt møte mellom statsminister Jonas Gahr Støre og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, men Støre antar at de kommer til å snakke sammen. Her fra Støres besøk i Kyiv i august. Foto: Heiko Junge / NTB

Da Støre besøkte Kyiv 24. august, varslet Zelenskyj at neste møte om Ukrainas plan for fred skulle finne sted i .

– Det er det ikke noe nytt om den saken. Vi får høre med dem når vi møter dem, og se hva som skjer, sier statsministeren.

Flere utfordringer

For Norges del blir det også viktig å styrke dialogen med landene i sør under høynivåuken, sier Støre.

– Det er nå en utvikling med statskupp i og økte spenninger på grensene mange steder. Det er et bakteppe. Sånn ser verden ut, og det må vi forholde oss til og forsøke å gjøre noe med, sier han.

Men noe går også riktig vei.

– Det er verdt å minne om at det som går bra, ofte får mindre oppmerksomhet. Vi når fram med helsehjelp og til flere, og det skjer teknologiske forenklinger og gjennombrudd som gjør at land kommer i utvikling raskere enn de gjorde før, sier Støre.

I tillegg til statsministeren, stiller Norge på høynivåuken med utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp), klima- og miljøminister (Ap), og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.