Senterpartiet er til å stole på – samme hva Alf Ulven, Martin Engeset og Solveig Toft måtte mene.

OG DA ER “GLOBALISTENE” I KOMMUNEN I GANG IGJEN! ETTER Å HA ERFART EN TIDLIGERE SAK OM I VESTFJELLA SÅ SER MAN IGJEN HVA DISSE STÅR FOR.

VI AREMARKS INNBYGGERE SKAL STOLE PÅ SOM GODKJENNER OG BLI STYRT AV EN DIREKTØR SOM STYRER KOMMUNEN SOM ET A/S? OPPTRER MESTEPARTEN AV INNBYGGERNE SAUER? BEKLAGER OVERFOR SAUEN(SOM ER ÅLREITE DYR) Å BRUKE DETTE UTTRYKKET MEN MAN MÅ TILLATE SEG Å STILLE SPØRSMÅL. MEN Å STILLE UBEHAGELIGE SPØRSMÅL BLIR SETT PÅ SOM AT MAN ER EN KRANGLEFANT OG OPPVIGLER

FOR Å FÅ NOEN I FESTNINGEN I TALE MÅ FORESPØRSELEN KOMME FØRST TIL DIREKTØREN FOR GODKJENNELSE? DET FINNES ORD FOR SLIKT! SOM INNBYGGER OG SKATTEBETALER SKAL MAN GODTA DETTE? SLUTT Å BRUKE ORDET DEMOKRATI. DET FINNES IKKE I DENNE KOMMUNEN.

MED HVA SOM SKJEDDE I 2012 FRISKT I MINNE SÅ SER MAN ER TILBAKE TIL EN HVA JEG VIL KALLE HETS MOT MOTSTANDERNE TIL DISSE “FATALE PROSJEKTENE”. DET ER HELT TYDELIG AT DISSE IKKE LÆRTE NOE AV HVA SOM SKJEDDE DEN GANGEN. I TILEGG FÅR MAN ET VALG SOM INNBYGGERNE SKAL FORHOLDE SEG TIL.

MANGE SPØRSMÅL KOMMER OPP OG I MITT HODE DREIER DET SEG OM EN POLITISK OG EN ADMINISTRAVT SITUASJON SOM DUKKER OPP I SLIKE “BETENTE SAKER”

FOR Å BEGYNNE MED DEN ADMINISTRATIVE DELEN SÅ HAR DET DE SISTE CA 20 ÅRENE VIST SEG FØLGENDE:

SOM VELDIG MANGE INNBYGGERE I KOMMUNEN IKKE VET SÅ STYRES/LEDES KOMUNEN SOM ET AS (A/S KOMMUNE MED NÅ EN KOMMUNE DIREKTØR OG IKKE EN RÅDMANN SOM TIDLIGERE.

SAKER SOM KOMMER TIL KOMMUNEN OG SOM SKAL INN TIL BEHANDLING BEHANDLES FØRST FEKS ET UTVALG OG DERETTER I FORMANNSKAPET SOM VED “HJELP” AV DIREKTØREN BESTEMMER OM SAKEN SKAL I KOMMUNESTYRET. MAN SKULLE JO TRO AT DET SÅ LANGT VAR POLITIKERNE SOM VEDTAR MEN SLIK ER DET IKKE I AREMARK. I AREMARK ER DIREKTØREN MED I FORMANSKAPSAKER OG KAN SELVFØLGELIG PÅVIRKE SAKER ALLEREDE DER. DA KAN MAN SPØRRE SEG OM SAKENE ER VEDTATT POLITISK ELLER ADMINISTRATIVT. VEL UTFALLET KAN MAN BARE ANTA MEN JEG VIL PÅSTÅ AT I MANGE TILFELLER VIL DET BLI SLIK SOM DIREKTØREN “SIER/ANBEFALER”. SNAKKER VI DA OM DET ER AVGJORT DEMOKRATISK/ POLITISK?

VEL NÅ HAR NOK JEG NOE TYNT GRUNNLAG FOR Å UTTALE MEG OM AKKURAT SLIK BEHANDLING MEN MAN KAN ANTA AT ALLEREDE PÅ DETTE TIDSPUNKTET AT DIREKTØREN FÅR IGJENNOM SITT. OG IGJEN KAN MAN LEVE MED EN SLIK SAKSGANG I ET DEMOKRATI?ETTER Å HA FULGT MED I NOEN ENKELTSAKER SIDE BEG AV 1990 VIL JEG PÅSTÅ,,,NEI! SPESIELT TENKER JEG PÅ 2012 ANG VESTFJELLA.

SIDEN JEG VAR TIL STEDE UNDER ET KOMMUNESTYREMØTE ANG VESTFJELLA FIKK MAN OPPLEVE AT DEN GANG RÅDMANN JON FREDRIK OLSEN MÅTTE INSTRUERE ORDFØRER ANG HABILITETEN TIL DE SOM SKULLE STEMME. BURDE DET IKKE RINGE NOEN BJELLER HOS DE FREMMØTTE?

JEG VAR OG TILSTEDE PÅ ET INFOMØTE I HALLEN DER FOLK KUNNE STILLE SPØRSMÅL(MAX 2 SPØRSMÅL) TIL PANELET SOM BLA BESTOD AV NÅVÆRENDE ORDFØRER. jEG HADDE 2 SPØRSMÅL MEN BLE AVBRUTT AV ORDSTYRER (SENTERPARTIET). jEG SÅ DA AT DENNE SATT OG SMILTE DA JEG BLE AVVIST.

OG DA KOMMER JEG TIL PÅENGET MITT. DERSOM MAN VISER Å HA ANDRE MENINGER SOM GÅR MOT DISSE SOM “STYRER” BLIR MAN SETT PÅ SOM EN KRANGLEFANT OG BLIR MAN FOR KRANGLETE FOR DE SÅ KAN MAN VENTE SEG REPRESALIER FRA DEN KANTEN. MAO DA KOMMER JEG TIL MÅTEN DISSE SOM “STYRER” “BEHANDLER” SINE INNBYGGER. bUSH SA I SIN TID: ER DU IKKEMED OSS SÅ ER DU MOT OSS OG DA FIKK DET FØLGER. KAN DET VÆRE SLIK I AREMARK KOMMUNE OGSÅ? VEL DA ER DET BARE Å LESE DENNE ARTIKKELEN OG SELV GJØRE SEG OPP EN MENING. UT FRA SELVOPPLEVELSER HAR JEG BLITT MØTT MED EN ARROGANSE MAN SKAL LETE LENGE ETTER FRA ENKELTE AV DISSE GLOBALISTENE. DISSE STYRER EN SAUEFLOKK SOM HOPPER NÅR NEVNTE SIER HOPP. TRAGISKT!

Å SE NÅ AT HØYRE OG SENTERPARTIET GÅR UT OG SKJELLER HVERANDRE UT I MEDIA VISER I HVERTFALL MEG AT MAN HAR EN GJENG SOM “STYRER” AREMARK KOMMUNE PÅ EN SLIK MÅTE SOM MAN LESER OM I AGENDA 21-30.

HADDE JEG VÆRT 20 ÅR YNGRE HADDE JEG SOLG OG FLYTTET ET ANNET STED. “STYRINGEN I AREMARK NÅ FOR TIDEN LIGNER PÅ STYRESETTET I LAND VI “VANLIGE” FOLK IKKE VIL SAMMENLIGNE OSS MED. Å STEMME ER DET SAMME SOM Å GI SIN STEMME TIL Å OPPLEVE DETTE VIDERE.

Så Thomasrud—JEG stoler ikke lenger på noen av dere politikere i Aremark kommune. Jeg er født og oppvokst her og flytta tilbake for godt i 2004

PS: Det vil komme mer stoff om valget og vindturbinene

RED: Jan E Winås

 Per Ivar Thomasrud, leder i Aremark Senterparti

Alt om valget

MENINGERDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selvskryt skal man lytte til – for det kommer fra hjertet, sier Alf Ulven i et avisinnlegg. Selvskryt er noe man ofte forbinder med arroganse, og ikke et udelt positivt uttrykk. I forbindelse med en valgkamp, hvor hvert enkelt parti har som mål å kapre flest mulig velgere, må det være et legitimt rom for å kunne fortelle allmennheten om hva man har klart å få gjennomført i den valgperioden man nå går ut av, og om hva man ønsker å få gjennomført i neste periode. Det er ingen underdrivelse å si at Senterpartiet i Aremark har innfridd de aller fleste, om ikke alle valgløftene vi hadde for denne perioden. Jeg er stolt av å være på lag med et som innfrir sine løfter, og som også kan samarbeide med de øvrige partiene i kommunestyret. Senterpartiet i Aremark har vist seg å være til å stole på!

Martin Engeset, Høyres 1.-kandidat i Aremark, har skrevet et fint stykke på hjemmesiden deres, med overskriften «Valgkamp og redelighet». Ingen som leser det kan vel være uenig i hovedbudskapet, hvor det inviteres til debatt – vel å merke hvis det går på sak og ikke person. Det kan jo hende innlegget hans er ment for alle andre partier enn Høyre? Eller det kan jo være at Høyres representanter ikke har lest innlegget hans.

Videre sier Engeset at han ønsker «At partiene ikke bruker feilaktige påstander om hverandres politikk, for deretter å angripe et enkelt parti for et standpunkt partiet ikke har.» Nå har Aremark Høyre ved både Alf Ulven og også Martin Engeset påstått at det ikke er kontroll på økonomien i Aremark kommune, og at posisjonen ikke klarer å styre administrasjonen. Spesielt Alf Ulven har gjentatt dette til det kjedsommelige. Men; når man kommer opp i skjels år og alder som meg, er det visse ting man bør ha lært seg. En av de tingene er: En feil som gjentas til det kjedsommelige blir ikke mer riktig for det.

Aremark kommune må ha gode tilbud til sine innbyggere, og det er viktig at utviklingen i kommunen ikke stagnerer. Investeringer i skole og SFO, barnehage, Kulturscene med kinosal, og nå treningslokale og ungdomsklubb har vært nødvendig for å kunne gi gode rammer rundt gode tilbud til innbyggerne. Hvordan man skulle få til det uten lånefinansiering vet ikke jeg. Jeg tror alle partier ser behovet for å rehabilitere Fosbykollen, og for å kunne gjennomføre dette vil det også være nødvendig med låneopptak. I inneværende periode har kommunen investert ca. 70 millioner i ulike prosjekt i Aremark. Allikevel har kommunen pr. i dag en sunn økonomi, som er rustet til å møte utfordringer som måtte komme.

I avisinnlegg i Halden Arbeiderblad har Solveig Toft fra Aremark anbefalt velgerne å stemme Høyre, da Senterpartiet i posisjon inviterte til kommunestyremøte for å redegjøre for eventuelle planer om en vindmøllepark i Aremark. Dette møtet kom i stand som en følge av at Zephyr allerede hadde vært i dialog med aktuelle grunneiere, og henvendte seg deretter til Aremark kommune. Henvendelsen ble luftet i Formannskapet før Zephyr ble invitert for å informere. I et godt lokaldemokrati er informasjon og dialog en viktig demokratisk verdi og rettighet. Det bør være åpenhet og innsyn mellom politikere og innbyggerne. Jeg regner med at selv Solveig Toft er enig i prinsippet om åpenhet. Alle vi som var i kommunestyret denne kvelden var interessert i å få informasjon, og det var ikke lagt opp til debatt – den vil komme senere hvis det blir aktuelt! Men – realiteten er at vi ikke har hørt noe mer fra Zephyr etter dette møtet. Nå vet tilsynelatende Martin Engeset mer enn alle andre når han påstår at: «Vindkraftselskapet Zephyr arbeider nå med konkrete planer for etablering av et gigantisk vindkraftanlegg i Østfjella (Kollerødfjellet og Bikjula), etter skriftlig invitasjon fra ordføreren i Aremark.» Jeg tillater meg å minne om Engesets egen oppfordring om – at partiene ikke bruker feilaktige påstander om hverandres politikk, for deretter å angripe et enkelt parti for et standpunkt partiet ikke har. Senterpartiet har på ingen måte tatt initiativ til å få vindmøller til Aremark, jf. Partiprogram og tidligere innlegg fra bl.a. Tor Øyvind Solberg.

Jeg ønsker alle et godt valg, samme hva dere stemmer på – men jeg vil selvfølgelig anbefale alle i Aremark å gi en stemme til Senterpartiet!

Les mer om:

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.