West Coast-lanseringen setter 48 flere Starlink-internett-satellitter i bane

8. juli 2023 Spaceflight nå

løftet en annen gruppe Starlink--satellitter i bane fredag fra Vandenberg Space Force Base i California. En Falcon 9, som bar 48 satellitter inne i nyttelastfesten, løftet av klokka 12:29:50. PDT ( 3:29:50 p.m. EDT; 1929: 50 UTC ) fra Space Launch Complex 4-East.

En Falcon 9-rakett lanseres fra Vandenberg Space Force Base 7. juli 2023, med 48 Starlink internett-satellitter. Bilde: SpaceX.

Det var den 12. flyvningen for første etappe, som bærer halenummer B1063. Det lanserte tidligere Sentinel-6 Michael Freilich, DART, Transporter-7 og syv Starlink-oppdrag. Boosteren fløy sist for 48 dager siden 20. mai, og bar satellitter for OneWeb & Iridium.

Falcon 9 slo seg fast på en sørøstlig bane som sikter mot en bane som skrå 43 grader til ekvator. Det var bare andre gang en SpaceX hadde målrettet denne bane fra Vandenberg. Lanserer vanligvis fra Vandenberg med sørover til polare baner. En hundebeinsmanøver ble utført av andre trinn slik at raketten kunne unngå å fly over befolkede områder på vestkysten.

Etter å ha skilt seg fra andre trinn, den første etappeboosteren ble redusert og berørt på SpaceX-droneskipet ‘ Of Course I Still Love You ' i Stillehavet nesten ni minutter etter løfting. Det var den 205. booster-utvinningen og SpaceXs 131. vellykkede utvinning på rad.

Omtrent 19 minutter ut i flukt skilte Starlink-satellittene seg fra Falcon 9 andre trinn inn i en 209 × 142 mil ( 337 × 229 km ) bane. Imidlertid var det nesten to timer etter løfting før SpaceX bekreftet at satellittene hadde satt seg ut i bane.

I følge statistikk utarbeidet av Jonathan McDowell, en astronom og en respektert ekspert på romfartsaktivitet, bringer dette oppdraget, betegnet Starlink 5-13, det totale antallet Starlink-romfartøyer som ble lansert til 4 746, og antall Starlink-satellitter som for tiden er i bane til 4.413. Det var den 91. SpaceX-lanseringen primært dedikert til å distribuere Starlink-nettverket.

SpaceX følger fredagens med nok en Falcon 9-flyvning på søndag — denne gangen fra Cape Canaveral, Florida. En Falcon 9, som bruker en booster som gjør en rekordstor 16. flytur, vil løfte seg fra Space Launch Complex 40 kl. 16:36. EDT ( 0836 UTC ) med 22 andre generasjon “ mini ” Starlinks.

Starlink-flåten er den største konstellasjonen av satellitter i bane, med nesten syv ganger så mange romskip i bane enn OneWeb, som har den nest største flåten av satellitter som tilbyr global internettjeneste.

SpaceX har forskriftsgodkjenning for tusenvis flere satellitter for å fortsette å utvide kapasiteten og rekkevidden til Starlink internett-nettverket.

RELATERTE ARTIKLER

SpaceX-rakett og israelsk satellitt ødelagt i eksplosjonsputen

Live dekning: SpaceX lanserer flere Starlink-satellitter på Falcon 9-rakett

Deep Space Climate Observatory ankommer Florida lanseringssted

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.