Blir du med å gjøre dette valget til et miljøvalg? Hvis du leser dette, er sjansen stor for at du allerede synes at klima og natur er viktig når du skal stemme. 

MON TRO HVA SLIKE ER LAGET AV? YTTERLIGERE KOMMENTARER BEHØVES IKKE!

Så min utfordring til deg er: Snakk med folk om det! Det er nemlig det viktigste vi kan gjøre for å vinne valget.

Her er noe av miljøpolitikken vi går til valg på i år:

🚌 Billigere og bedre kollektivtilbud over hele landet. Det jevner ut sosiale forskjeller og kutter utslipp. 

🚆 Stoppe store motorveiprosjekter, som E6 gjennom naturreservatet i Lågendeltaet, og heller bruke pengene på å bygge ut og drifte jernbanen slik at det blir enklere å reise kollektivt.

🌳 Verne mer natur, så den ikke kan bygges ned. Kommunevalget er et naturvalg fordi kommunene har ansvar for arealpolitikken. Vi vil jobbe imot nye hyttefelt og motorveier og er garantisten for bevaring av matjord.

📉 Jobbe systematisk i og fylker for å fjerne alle klimagassutslipp innen 2035. 

☀️ Gjøre det enklere for folk å spare og produsere egen energi og opprette støtteordninger til blant annet varmepumper og solceller.

💚 Sørge for tryggere lokalsamfunn som ruster oss mot klimaendringene.

“Men mye av dette er det jo mange andre partier som også mener?”, vil noen kanskje si. Det er riktig – men gjennomfører de egentlig det de sier? De fleste partier har snakket fint om miljøpolitikk i mange tiår, uten å legge om kursen når de har hatt sjansen.

Men når MDG styrer, enten det er i eller , får vi til mye mer enn de andre partiene tror er mulig. Derfor er MDG den fremste garantisten for klima og natur, for friluftsliv og kollektivtransport. For et grønt næringsliv og solidaritet med de som er dårligst stilt. Vi skaper rett og slett gode og trygge lokalsamfunn – innenfor naturens og klimaets tålegrenser!

Dette var bare noen av de mange grunnene til at alle som bryr seg om miljøet burde stemme MDG i år. Du finner mange flere her, inkludert viktige forskjeller på oss og hvert av de andre partiene. 

Valglokalene er åpne nå, og stenger om 17 dager. Klimaet og naturen trenger flere MDG- over hele landet. Håper du vil være med og spre budskapet vårt! 

Valgkamphilsen fra
Lan Marie Berg,
nestleder

Miljøpartiet De Grønne

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.