Russland vs. Ukraina – en situasjonsbeskrivelse.

Kopiert!

Jeg registrerer at mange av mine venner flagger med det Ukrainske flagget i solidaritet med de uskyldige ofrene for krig. Dette stiller jeg meg helt og fullt bak, ingen ønsker fred for fredelige mennesker mer enn meg. Men jeg kommer ikke til å flagge for verken den ene eller andre parten, for dette gjelder alle mennesker, enten de er russiske, ukrainske, syriske, libyske eller norske. Frem til invasjonen, hadde to valg: å invadere , eller å bli invadert av . Så enkelt og så vanskelig er det. Absolutt alle militære rådgivere Putin rådfører seg med, har fortalt han at et Ukrainsk NATO-medlemskap er å regne som en fiendtlig fremrykning mot sine grenser som vil resultere i NATO-soldater på Russisk jord. Alle kan se at tilbaketrekningen fra Midtøsten sammenfaller med opptrapping i og USA er ikke her for å invadere verken Tyskland eller Frankrike, og det ser også. USA er i ferd med å gjøre Europa til det nye Midtøsten, og dét er ingenting å flagge for. De-stabilisering kommer til å bli et stikkord i Russlands naboland i tiden som kommer. USA har tenkt seg landveien mot før det er for sent, da Kina er et land som er i ferd med å rykke i fra USA på alle fronter, både økonomisk, teknologisk og militært. Å frakte 200.000 amerikanske soldater over Middelhavet er ikke et alternativ. Ved å invadere Ukraina, kan Putin fryse muligheten for Ukrainas NATO-medlemskap, siden regelverket sier at et land i en pågående konflikt ikke kvalifiserer til et medlemskap. Det er en avtale mellom NATO og Russland at ingen land som grenser til Russland skal være medlem av NATO. Warszawapakten bestod tidligere av de landene som skilte NATO fra Sovjetunionen, så dette har vært en godt innarbeidet avtale lenge. Putin er bestemt på dette kravet, og gjentar det ved hver eneste anledning, men Zelenskyj har bestemt seg for en innmelding, koste hva det koste vil. Det virker derfor sannsynlig at Ukraina har blitt gitt garantier fra USA og NATO om at de vil komme til unnsetning før landet jevnes med jorda. Krigsforberedelsene Russland har foretatt seg i forkant av invasjonen, har vært forberedelser på krig mot NATO og ikke Ukraina.

Et usikkerhetsmoment er når Kina melder seg på, de er interessert i et intakt Russland mellom seg og Vesten og to atomstridshoder er bedre enn ett som det heter. Denne invasjonen fikk nok Kinas velsignelse under møtet mellom Putin og Xi under de olympiske leker. Ukraina representerer en korridor for NATO og USA inn i Russland. Putin har nå gjort et desperat forsøk på å stenge denne korridoren. Først med diplomati, så med invasjon av Luhansk og Donetsk. Hvis forsvarsalliansen NATO invaderer Russland på vegne av et land som ikke er med i alliansen, beviser dette at Putin hadde rett i sine mistanker. USA er et land som har kriget kontinuerlig siden 1700-tallet, og de har ikke tenkt til å stoppe på den Russiske grensen. Putins siste utvei er å tette den Ukrainske korridoren med , i den brente jords taktikk. Ukraina er en av de mest korrupte landene i verden. Joe Bidens sønn har tidligere hevet millionlønn som ansatt i et Ukrainsk oljeselskap.

Denne crack- misbrukende narkomane mannen som filmet sex med både sin mindreårige kusine og prostituerte, utklasserte høyst kvalifiserte søkere til den samme jobben. I e-poster til sin søster, klaget han over at han alltid måtte gi halve inntekten sin til faren dette i opplegget hvor han solgte tilgang til sin far, som da var visepresident under Obama. Da den Ukrainske Statsadvokaten startet etterforskning av dette høyst korrupte opplegget, var han straks ikke Statsadvokat lenger. Filmer av en Joe Biden som skryter av hvordan han løste dette, ligger lett tilgjengelig på nett. Så det har i lang tid vært nære og tette bånd mellom Ukraina og Det Hvite Hus. Og det er forøvrig ingen grunn til å sørge over at Hunter Biden ikke lenger jobber som konsulent på det Ukrainske oljemarkedet, han har omskolert seg og selger nå kunst til anonyme kunder for flere millioner pr. bilde.

Demokrati og kapitalisme er to tårn som nå befinner seg i fritt fall, på vei rett ned i sine egne fotspor. Alt som skjer i verden må sees i lys av dette, enten det er pandemi, brudd i forsyningslinjene, strømkrise eller krig. Å sammenlikne Putin med Hitler, er kun et forsøk på å legge lista for hvor mye NATO mener du og jeg bør være villig til å ofre i tiden som kommer. Inspirert av amerikansk etterretning, spår jeg at den siste signaturen setter på et papir som NATO-sjef i september, er da han innlemmer Ukraina i NATO-alliansen. 24 timer senere lyser Ukraina i mørket. Dette er altså ikke et forsvar av Putin, jeg er helt sikker på at han har gått over mange lik for å komme seg i den posisjonen han er i. Det er ikke antistatlig tankegods og det er verken høyre- eller venstreekstremt. Det er kun for å opplyse om at NATO og Ukraina er å anse som USAs høyre og venstre hånd i et USA-ledet angrep på Russland.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.