Den negative effekten av 5G på helse og miljø er langt mer alvorlig enn populær

Bruk av 5G-teknologier har en alvorlig innvirkning på folks hede så vel som miljøet, og vi innser sjelden intensiteten i denne krisen.Av Bharat Dogra -30/09/2020

5G kommunikasjonsteknologi har hovedsakelig blitt diskutert i sammenheng med høyteknologiske fordeler den vil medføre, eller forretningsmessige rivaliseringer den vil generere. Men fra synspunktet om menneskers velferd og faktisk av alle livsformer, er et mye viktigere spørsmål, faktisk et spørsmål med svært vidtrekkende implikasjoner, knyttet til de svært alvorlige negative miljø- og helseeffektene av denne teknologien. Sammenlignet med den store betydningen av denne utgaven, bør denne utgaven få mye mer betydning.

I en appell til EU har mer enn 180 forskere og leger fra 36 land (EU 5G Appeal) advart om faren for 5G, noe som vil føre til en massiv økning i ufrivillig eksponering for elektromagnetisk stråling. Disse forskerne har oppfordret EU til å følge resolusjon 1815 fra Europarådet og ber om en uavhengig arbeidsgruppe for å revurdere helseeffektene. Denne anken har uttalt,

“Vi, undertegnede forskere, anbefaler et moratorium for utrulling av femte generasjon, 5G, for telekommunikasjon inntil potensielle farer for menneskers helse og miljøet er blitt fullstendig undersøkt av forskere uavhengige fra industrien. 5G vil øke eksponeringen for radiofrekvente elektromagnetiske felt (RF-EMF) betydelig på toppen av 2G, 3G, 4G, WiFi osv. For allerede eksisterende telekommunikasjon. RF-EMF har vist seg å være skadelig for mennesker og miljø. ”

En av initiativtakerne til denne appellen er professor Dr. L. Hardell, professor i onkologi ved Orebro universitet i . Han har uttalt: “Den femte generasjonen (5G) av radiofrekvent stråling utvikles nå. Dette gjøres uten dosimetrisk bestemmelse eller studie av mulige helseeffekter. Media berømmer spesielt alle mulighetene som denne teknologien lover å tilby, som den selvgående bilen og Internet of Things (IoT). Konsekvensene for helsen til mennesker, planter og dyr blir ikke diskutert i det hele tatt. , regjeringer og media er ansvarlige for ubalansert informasjon. Vanlige mennesker blir ikke informert om motstridende meninger om denne teknologiske utviklingen. Helseeffekter av radiofrekvent stråling er ikke noe tema i media … ”

Faktisk hadde flere forskere begynt å protestere mot 5G på et veldig tidlig stadium av teknologien. En annen appel fra bekymrede eldre personer, inkludert seniorforskere (International Appeal –IA Appeal — Stop 5G on Earth and in Space) har dokumentert tidlige advarsler, ”Allerede før 5G ble foreslått, ble titalls petisjoner og appeller fra internasjonale forskere, inkludert Freiburger Appeal signert av over 3000 leger, kalt for å stanse utvidelsen av trådløs og et moratorium for nye basestasjoner. ”

 I 2015 kommuniserte 215 forskere fra 41 land alarmen til FN (FN) og Verdens helseorganisasjon (WHO). De uttalte at “mange nyere vitenskapelige publikasjoner har vist at EMF [elektromagnetiske felt] påvirker levende organismer på nivåer godt under de fleste internasjonale og nasjonale retningslinjer”. Mer enn 10.000 fagfellevurderte vitenskapelige studier viser skade på menneskers helse fra RF-stråling. Effektene inkluderer:

Endring av hjerterytme, Endret genuttrykk, Endret metabolisme, Endret stamcelleutvikling, Kreft, Kardiovaskulær sykdom, Kognitiv svikt, DNA-skade, Innvirkning på generell velvære, Økte frie radikaler, Lærings- og hukommelsesunderskudd, Nedsatt sædfunksjon og kvalitet, Abort, nevrologisk skade, fedme og diabetes og oksidativt stress.

Effekter hos barn inkluderer autisme, oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD) og astma.

Skader er absolutt ikke begrenset til mennesker, da det er rikelig med bevis på skade på forskjellige plante- og dyrelivs- og forsøksdyr, inkludert maur, fugler, skoger, frosker, fruktfluer, honningbier, insekter, pattedyr, mus, planterotter, Trær.

Henvisninger til forskningsartikler som pekte mot disse forskjellige helseproblemene og skade på ulike helseformer, er gitt i de opprinnelige klagedokumentene. IA Appeal har anbefalt: “‘Umiddelbare tiltak må treffes for å beskytte menneskeheten og miljøet, i samsvar med etiske imperativer og internasjonale avtaler ”med tanke på at 5G vil resultere i en massiv økning i uunngåelig, ufrivillig eksponering for trådløs stråling

Further this appeal points out that in order to transmit the enormous amounts of data required for the Internet of Things (IoT), 5G , when fully deployed, will use millimetre waves, which are poorly transmitted through solid material. This will require every carrier to install base stations every 100 metres in every urban area in the world. Unlike previous generations of wireless technology, in which a single antenna broadcasts over a wide area, 5G base stations and 5G devices will have multiple antennas arranged in “phased arrays”  that work together to emit focused, steerable, -like beams that track each other.

IA-anken sier at hver 5G-telefon vil inneholde dusinvis av små antenner, som alle jobber sammen for å spore og sikte en smalt fokusert stråle mot nærmeste celletårn. Den amerikanske føderale kommunikasjonskommisjonen (FCC) har vedtatt regler som tillater at den effektive effekten til disse strålene er så mye som 20 watt, ti ganger kraftigere enn nivåene som er tillatt for nåværende telefoner. Hver 5G-basestasjon, ifølge anken, vil inneholde hundrevis eller tusenvis av antenner som sikter flere laserlignende stråler samtidig mot alle mobiltelefoner og brukerenheter i tjenesteområdet. Denne teknologien kalles “multiple input multiple output” eller MIMO. FCC-regler tillater at den effektive utstrålte effekten til en 5G-basestasjons stråler er så mye som 30.000 watt per 100 MHz spektrum, eller tilsvarende 300.000 watt per GHz spektrum,

I tillegg gjør IA-klagen oppmerksom på store farer med plassbasert 5G. Appellendokumentene sier at minst fem selskaper foreslår å gi 5G fra verdensrommet fra til sammen 20.000 satellitter i bane med lav og middels jord som vil dekke jorden med kraftige, fokuserte, styrbare bjelker. Hver vil sende ut millimeterbølger med en effektiv utstrålt effekt på opptil 5 millioner watt fra tusenvis av antenner arrangert i et faset utvalg. Selv om energien som når bakken fra satellitter vil være mindre enn den fra bakkebaserte antenner, vil den bestråle områder på jorden som ikke nås av andre sendere, og vil være i tillegg til jordbaserte 5G-sendinger fra milliarder IoT-objekter. Enda viktigere, satellittene vil være plassert i jordens magnetosfære, som har en betydelig innflytelse på de elektriske egenskapene til atmosfæren. Som IA-appellen understreker, kan “endringen av jordas elektromagnetiske miljø være en enda større trussel mot livet enn strålingen fra bakkebaserte antenner.”

Når det stilles spørsmålstegn ved hele beslutningsprosessen, sier dette dokumentet: “Interessenter så langt i utviklingen av 5G har vært industri og regjeringer, mens anerkjente internasjonale EMF-forskere som har dokumentert biologiske effekter på mennesker, dyr, insekter og planter, og alarmerende helseeffekter og miljøet i tusenvis av fagfellevurderte studier er ekskludert. Årsaken til gjeldende utilstrekkelige sikkerhetsretningslinjer er at interessekonflikter til standardinstitusjoner på grunn av deres forhold til telekommunikasjons- eller elselskaper undergraver upartiskheten som skal regulere reguleringen av offentlige eksponeringsstandarder for ikke-ioniserende stråling. 

IA-anken beklager at “i sin hastverk med å implementere 5G og for å oppmuntre til ubegrenset bruk av verdensrommet, tar EU, USA og nasjonale regjeringer over hele verden tiltak for å sikre et” barrierefritt “reguleringsmiljø.] De forbyr lokale myndigheter fra å håndheve miljølover, og “for å få til en rask og kostnadseffektiv utplassering”, fjerne “unødvendige byrder … som lokale planleggingsprosedyrer [og] mangfoldet av spesifikke grenser for utslipp av elektromagnetisk felt (EMF) og metoder kreves for å samle dem ”.

Denne appellen uttrykker alvorlig bekymring for at regjeringer også vedtar lover for å gjøre trådløse fasiliteter til en tillatt bruk i alle offentlige rettigheter. Til dags dato har de fleste trådløse fasiliteter vært lokalisert på privat eiendom i noen avstand fra hjem og bedrifter. “For at de skal være plassert mindre enn 100 meter fra hverandre slik 5G krever, vil de nå imidlertid være plassert på fortauet rett foran hjem og bedrifter og tett over hodene på fotgjengere, inkludert mødre med babyer.” Til slutt har IA-anken kommet med følgende anbefalinger til FN, WHO og alle regjeringer –

(a) Å iverksette øyeblikkelige tiltak for å stoppe distribusjonen av 5G på jorden og i rommet for å beskytte hele menneskeheten, spesielt ufødte, spedbarn, barn, ungdommer og gravide, så vel som miljøet;

(b) Å følge FNs konvensjon om barnets rettigheter og Europarådets resolusjon 1815 ved å informere borgere, inkludert lærere og leger, om helserisikoen (for voksne og barn) fra RF-stråling, og hvorfor de bør og hvordan de kan unngå trådløs kommunikasjon og basestasjoner, spesielt i eller i nærheten av barnehager, skoler, sykehus, hjem og arbeidsplasser;

(c) Å favorisere og implementere kablet telekommunikasjon i stedet for trådløs;

(d) Å forby trådløs / telekommunikasjonsindustrien gjennom sine lobbyvirksomheter fra å overtale tjenestemenn til å ta avgjørelser som tillater ytterligere utvidelse av RF-stråling, inkludert bakke- og rombasert 5G;

(e) Å utnevne straks – uten industriinnflytelse – internasjonale grupper av uavhengige, virkelig upartiske EMF- og helseforskere uten interessekonflikter, med det formål å etablere nye internasjonale sikkerhetsstandarder for RF-stråling som ikke bare er basert på effektnivåer, vurdere kumulativ eksponering, og som beskytter mot alle helse- og miljøeffekter, ikke bare termiske effekter og ikke bare effekter på mennesker;

(f) Å utnevne straks – uten industriinnflytelse – internasjonale grupper av forskere med ekspertise innen EMF, helse, biologi og atmosfærisk fysikk, med det formål å utvikle et omfattende regelverk som vil sikre at bruken av verdensrommet er trygt for mennesker og miljøet, med tanke på RF-stråling, rakettavgasser, svart sot og rusk og deres innvirkning på ozon, global oppvarming, atmosfæren og bevaring av livet på jorden. Ikke bare bakkebasert men også rombasert teknologi må være bærekraftig for voksne og barn, dyr og planter.

Bharat Dogra er en frilansjournalist som har vært involvert i flere sosiale bevegelser og initiativer. Hans nylige bok om overlevelsesspørsmål og folks svar med tittelen Planet in Peril er utgitt av Vitasta, Delhi.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.