Flerlandsutbrudd av kolera, ekstern situasjonsrapport #15 – 19. juni 2024

Oversikt

Fra 1. januar 2024 til 26. mai 2024 ble totalt 194 897 koleratilfeller og 1932 rapportert fra 24 land i fem WHO-regioner, med den østlige Middelhavsregionen som registrerte de høyeste tallene, etterfulgt av den afrikanske regionen, regionen i Amerika, Sørøst-Asia-regionen og den europeiske regionen. Ingen utbrudd ble rapportert i den vestlige stillehavsregionen i løpet av denne tiden.

Det globale lageret av Oral Cholera Vaccines (OCV) var oppbrukt frem til begynnelsen av mars, men overskred nødmålet på 5 millioner doser i begynnelsen av juni for første gang i 2024. Per 10. juni 2024 har lageret 6,2 millioner doser. Etterspørselen etter vaksinen fortsetter imidlertid å overgå tilbudet. Siden januar 2023 ble 92 millioner OCV-doser forespurt av 16 land, nesten det dobbelte av 49 millioner doser produsert i denne perioden.

WHO klassifiserte den globale gjenoppblomstringen av kolera som en grad 3-nødsituasjon i januar 2023, det høyeste interne nivået for nødsituasjoner i WHO. Basert på antall utbrudd og deres geografiske ekspansjon, sammen med mangel på og andre ressurser, fortsetter WHO å vurdere risikoen på globalt nivå som svært høy, og hendelsen er fortsatt klassifisert som en grad 3-nødsituasjon.

Koleraoppsving (2021-nåtid): https://www.who.int/emergencies/situations/cholera-upsurge/

Last ned hele rapporten her.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.