Dengue: nåværende epidemiologisk situasjon og responsTorsdag 13. juni 2024 kl. 13:00 CEST

NÅR: torsdag 13. juni 2024 kl. 13:00 CEST (Geneve-tid)

HVOR: Nesten (på Zoom), vennligst registrer deg her . Deltakere kan stille spørsmål under webinaret ved å bruke Zooms «Q&A»-funksjon, eller sende dem inn på forhånd ved å sende en e-post til epi-win@who.int

KONTEKST: Dengue er en myggbåren virussykdom forårsaket av dengueviruset, og er fortsatt en alvorlig global folkehelsetrussel. Dengue-infeksjoner er de vanligste vektorbårne virusinfeksjonene over hele verden, og rammer spesielt tropiske og subtropiske land. De siste 5 årene har det vært en betydelig økning i antall tilfeller av dengue. Denne økningen har vært spesielt uttalt i regionen Amerika.

For tiden har 90 land kjent aktiv dengue-overføring i 2024, og ikke alle har blitt fanget opp i formell rapportering. Per 30. april 2024 har over 7,6 millioner dengue-tilfeller blitt rapportert til WHO i 2024, inkludert 3,4 millioner bekreftede tilfeller, over 16 000 alvorlige tilfeller og over 3 000 .

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.