HAARP-eksperimenter kan forårsake kunstig aurora over Alaska i helgen…Anchorage Daily News.

Av Zachariah Hughes

Oppdatert: 4. november 2023Publisert: 4. november 2023

DENNE ARTIKKELEN ER HOS FB BETEGNET SOM SPAM!

Ionospheric Research Instrument (IRI) ved High-Frequency Active Auroral Research Program () anlegget i Gakona 25. august 2018. (Loren Holmes / ADN)

Seere av nattehimmelen langs store deler av Alaskas veisystem kan fange en fargerik flekk med lys høyt oppe i luften i løpet av helgen. Selv om det kan se ut som auroraen, er den røde eller grønlige “ luftgløden ” i ionosfæren et biprodukt av en sjelden, fire dager lange sett med eksperimenter ved høyfrekvente Active Auroral Research Program — eller HAARP — i Gakona.

“ Hver dag kan luftgløden være synlig opptil 300 … miles fra HAARP-anlegget, ” ifølge a uttalelse fra Geophysical Institute ved University of Alaska Fairbanks.

Ved å lage en kunstig aurora med utstyr på bakken, håper forskere å lære mer om den naturlige auroraen.

Forskningskampanjen skulle etter planen finne sted fra lørdag til tirsdag.

HAARP er sammensatt av instrumenter designet for å studere ionosfæren, området omtrent 50 til 400 mil over jorden, og skiller den levelige overflaten av planeten fra verdensrommet.

Høyfrekvente radiopulser vil begeistre elektroner i ionosfæren, og kunstig etterligne det samme fenomenet som forårsaker nordlyset naturlig fra solenergi som blir sparket av solen.

Eksperimentene blir utført av UAF og flere statlige forskningsprogrammer.

“ Forskere vil undersøke ionosfæremekanismer som forårsaker optiske utslipp, ” ifølge uttalelsen. “ Og de vil undersøke hvordan satellitter kan bruke plasmabølger i ionosfæren for kollisjonsdeteksjon og unngåelse. ”

En anvendelse av forskningen er å utvikle en ny metode for å spore “ romsøppel, ” restene av menneskeskapte gjenstander som gamle utskytningsbiler eller romskip som er fanget i jordens bane, ifølge Paul Bernhardt, HAARPs sjefforsker.

“ Tradisjonelt observeres romrester med - og bakkesensorer som bruker optikk og varierende radarer. Disse metodene kan imidlertid ikke oppdage mange mindre rusk. Universitetsforskere har foreslått en ny teknikk for å finne romrester ved å måle de elektriske feltene som omgir dem mens de er i bevegelse, ” sa Bernhardt.

HAARP-området ligger omtrent 200 mil nordøst for Anchorage og omtrent 230 mil sørøst for Fairbanks, to av statens viktigste befolkningssentre.

En mye mindre versjon av eksperimentet fant sted i 2017, med forskere som brukte bakkeutstyr for å stimulere en kunstig aurora “ størrelsen på et miniatyrbilde på armlengdes avstand, ” ifølge et universitet publisering den gangen.

“ Synsvinkelen for alle som ønsker å se etter den, vil avhenge av en persons avstand fra HAARP, ” sa Geophysical Institute i denne ukens uttalelse. “ På grunn av måten det menneskelige øyet fungerer på, kan luftgløden være lettere å se når du bare ser til siden. ”

“ Klar himmel sørger for best mulig visning. Hvis det er synlig, vil det se ut som en bred luftglødsky, ” sa HAARP-direktør Jessica Matthews.

Selv om eksperimentene har en foreløpig tidsplan, advarte Matthews at de er underlagt ionosfæriske og geomagnetiske forhold, og kan omplasseres eller kanselleres hvis de ikke er oppfylt.

Arbeidet er del av et tilskudd på $ 9,3 millioner fra National Science Foundation for å lære mer om den øvre atmosfæren og geospace.

HAARP, som opprinnelig ble utviklet av det amerikanske , har lenge vært gjenstand for konspirasjonsteorier. Etter at kontrollen over anlegget ble overført til University of Alaska i 2015, begynte tjenestemenn der å være vertskap for en årlig åpent hus arrangement i håp om å fjerne disse forestillingene.Har du flere ideer for dekning om dette emnet? Har du spørsmål? Ser du en feil? Hva mangler? E

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.