David Keiths SCoPEx Geoengineering-program er dødDavid Keith’s SCoPEx Geoengineering Program is Dead

Frank Keutsch har offisielt avsluttet programmet, men agendaen for å blokkere solen fortsetter: sannsynligvis i det skjulte.Frank Keutsch has officially ended the program, but the agenda to block the sun continues on: likely in secret.

JIM LEE @CLIMATEVIEWERJIM LEE @CLIMATEVIEWER24. MARS 2024

MAR 24, 20243434

9966

DelShare

og Frank Keutsch er ferdige med SCoPEx.

Hovedetterforskeren, Harvard-forsker Frank Keutsch, forfølger ikke lenger eksperimentet, “ universitetet kunngjort mandag.

Kjent som SCoPEx, forkortelse for “ stratosfærisk kontrollert forstyrrelseseksperiment, ” prosjektet fokuserte på en form for ofte omtalt av forskere som solstrålingsmodifisering. Tanken — stort sett hypotetisk for nå — er at mennesker kunstig kan senke jordens temperaturer ved å spraye reflekterende materialer, for eksempel sulfater, ut i atmosfæren. Disse reflekterende aerosolene kan deretter stråle sollys tilbake til verdensrommet, avkjøle planeten og bekjempe effekten av KILDE – ARKIV

I følge Frank Keutsch:

“ Feltet [ solstrålingshåndtering ] har gjennomgått en betydelig transformasjon de siste årene, utvidet samfunnet og åpnet nye dører for forskning og samarbeid, ” la han til. “ Jeg følte at det var på tide å fokusere på andre innovative forskningsmuligheter innen det utrolig viktige feltet SRM som lover effektive resultater. ” KILDE – ARKIV

Selv om Harvard Solar Geoengineering Research Program er avsluttet SCoPEx, vil de fortsette programmet med fokus på andre bestrebelser.

Mens SCoPEx er kommet til en slutt, vil Harvard opprettholde sitt Solar Geoengineering Research Program. Universitetet bemerket at programmet vil fortsette å “ utforske de mange dimensjonene i denne problemstillingen, inkludert vitenskap og ingeniørvitenskap, styring og politiske og sosiale implikasjoner. ” KILDE – ARKIV

David Keith, opphavsmannen til SCoPEx-prosjektet har gått videre til å lære ungdommen å komme med sine egne geoengineering-ideer.

På UChicago vil Keith lede et nytt initiativ for klimasystemteknikk, som vil utforske flere slike strategier, inkludert metoder for å reflektere sollys vekk fra Jorden — alt fra å injisere partikler i stratosfæren, å bruke havsaltkrystaller for å lysne lavtliggende skyer. Andre strategier kan omfatte måter å fjerne karbon fra atmosfæren, og mer lokaliserte inngrep, for eksempel å beskytte breer. KILDE – ARKIV

Transparency's Death

For mange David Keith er ansiktet til et ondt kabalhelvete bøyd på å sperre solen. Det som skiller Keith fra mange andre geoengineering-forskere, var hans insistering på at åpenhet betyr noe. Jeg sendte e-post til Dr. Keith og spurte ham om han ville mitt tillegg til ENMOD-traktaten: Lov om ansvarlighet for miljøendring. Hans svar:

Dr. David Keith, 29. desember 2017

Jeg tror offentlig varsel er fornuftig fordi Jeg tror åpenhet er veldig viktig for å bygge tillit. Jeg synes 48 timer er altfor kort periode, Jeg tror en lengre periode er fornuftig for å muliggjøre offentlig kommentar til eksperimenter.

Det er klart en utfordring er å definere hva som utgjør et eksperiment.

De fleste sensornettverk har allerede offentlig datatilgang. Glad for å lobbye for mer offentlig tilgang.
Yours,
David. via e-post

David Keith forsøkte å lansere Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx) StratoCruiser fra Tuscon, Arizona og Kiruna, Sverige men ble stoppet av press fra ETC Group.

Disse feilene i å starte eksperimentet på grunn av offentlig press førte til en eventuell avslutning av SCoPEx. Dette er en god og dårlig ting.

Hans e-post svar til meg ble gjentatt i rapportene fra slutten av SCoPEx:

Gernot Wagner, klimaøkonom ved Columbia Business School og den tidligere administrerende direktøren for Harvards Solar Geoengineering Research Program, sa i en e-post at kansellering av prosjektet var “ uheldig, ” ettersom det hadde fått større betydning på feltet. 

Han understreket at innsatsen “ utvidet driftsområdet for andre, yngre forskere til å se nærmere på dette viktige emnet. ” I tillegg, ved å publisere planene i et fagfellevurdert tidsskrift og operere transparent, gruppen “ sette en standard for ansvarlig forskning på dette området, ” han la til.

“ Ansvarlige forskere som bestemmer seg for ikke å utføre denne typen forskning, gir i mellomtiden god plass til uansvarlige skuespillere med alle slags sprø ideer, ” Sa Wagner. KILDE – ARKIV

SCoPExs feil har styrket andre til å følge en annen vei.

“ Det er bedre å be om tilgivelse enn tillatelse ”

Som jeg dekket i en tidligere stabel, Israels Stealth Geoengineering Project, den neste generasjonen geoengineering-eksperimenter har gått stealth. De ønsker ikke å møte offentlig granskning eller forklare bort fjellet med bevis som stratosfærisk aerosolinjeksjon vil drepe mennesker og alle risikoer forbundet med å blokkere sollys med kjemiske dumper:

Robock, Alan. “Stratospheric Sulphur Geoengineering – Fordeler og risikoer.” 21. konferanse om planlagt og inadvertent værmodifisering, American Meteorological Society 98. årsmøte (2018).

I sammendrag

SCoPEx er kommet til en slutt. Harvard vil fortsette å studere solstråling. David Keith vil indoktrinere en ny generasjon studenter ved University of Chicago. Geoengineering-eksperimenter vil sannsynligvis unngå offentliggjøring og åpenhet og sannhet vil dø i mørket. Ironien er: en dårlig idé nettopp avsluttet, og resultatet er strammere lepper og mer hemmelighold.

Vennligst støtt mitt arbeid

Vennligst vurder å bli en betalt abonnent for å støtte mitt arbeid og besøk connect.climateviewer.com å abonnere på YouTube-kanalen min, følge meg på sosiale medier, gi en og besøke nettstedene mine.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.