Rakkestad-protester mot vindkraft ble ikke hørt – skylder på misforståelse

Åpne deleknapper for artikkelen

 13.04.24 04:00

 Marita Lundsrud Berg

kommune vedtok å behandle videre tre vindkraftinitiativer, til tross for motstand fra nabokommunen Rakkestad. Motstanden ble heller ikke lagt fram for politikerne da saken ble behandlet.

 For abonnenter

Rakkestad kommunestyre vedtok i mars å sende en henvendelse til Aremark kommune for å uttrykke sin motstand mot vindkraftplanene i Vestfjella. Henvendelsen ble sendt før påske, men ble aldri lagt ved sakspapirene eller informert politikerne da saken ble behandlet i Aremark formannskap 2. april.

Kommunedirektør i Aremark kommune, Andreas Lervik, mener dette beror på en misforståelse fra hans side.

– Jeg har tydeligvis misforstått følgende tekst: «Rakkestad kommune sender en henvendelse til Aremark kommune før påske for å tilkjennegi hva Rakkestad kommune har lagt inn sin arealplan.» Jeg ventet på denne henvendelsen, men forstår nå at henvendelsen de ønsket å sende er det ordføreren der svarte på i interpellasjonen. Dette er bare å beklage. Jeg skal sende ut e-posten de sendte oss til formannskapets medlemmer i løpet av morgendagen, skriver Lervik i en e-post til Rakkestad Avis tirsdag.

Mente beskjeden var klar

Ordfører i Aremark, , bekrefter at Aremark kommune mottok henvendelsen fra Rakkestad søndag 24. mars.

– Min e-post var feilskrevet, så jeg mottok den på kopi senere. Grunnen til at denne e-posten ikke ble sendt videre til alle i formannskapet er at kommunedirektøren misforsto hensikten med e-posten, skriver Tolsby, som videre fremhever at saken var kjent fra mediene og ble referert til i formannskapet.

At e-posten kunne misforstås, stiller kommunedirektør i Rakkestad kommune, Alf Thode Skog, uforstående til. Han mener det går klart fram av henvendelsen at kommunestyret i Rakkestad motsatte seg vindkraftplanene ved kommunegrensen.

– Jeg har vanskelig for å skjønne at underretningen om Rakkestad kommunestyres vedtak i saken er til å misforstå. Av oversendelsen går det fram at planene om vindmøller i Vestfjella i Aremark kommune direkte vil påvirke Rakkestad kommune sine arealer hvor vi ikke ønsker naturtiltak av en slik karakter. Endelig heter det at Rakkestad kommune kommer tilbake med uttalelse til konsesjonssøknad og reguleringsplan for tiltak når disse sakene eventuelt aktualiserer seg, sier Skog.

– Beklagelig

Kommunedirektør Skog ønsker videre ikke å kommentere hvordan ordfører og kommunedirektør i Aremark har håndtert saken.

– Det er et internt anliggende i Aremark kommune, sier han.

Ordfører Karoline Fjeldstad ønsker heller ikke å kommentere hvordan nabokommunen behandlet henvendelsen foruten at den ble sendt i god tid før formannskapsmøtet i Aremark.

– Hvordan Aremark velger å dele dokumentet til politikerne i Aremark har jeg ikke noe kommentarer til. Dersom det har blitt noen misforståelser her så beklager jeg det, sier hun.

Formannskapet i Aremark vedtok på sitt møte 2. april at vindkraftinitiativene fra henholdsvis Zephyr, Vindr Norge og Eidsiva Hafslund Vind skal behandles videre.

LES OGSÅØnsker ikke vindturbiner verken i Rakkestad eller i Vestfjella

LES OGSÅFrykter smitteeffekt – vil gi tydelig beskjed til nabokommunen

LES OGSÅPlan­leg­ger 30 vind­tur­bi­ner i kjer­ne­om­rå­det til Degernesfjella

LES OGSÅNå popper vindturbiner og solkraftanlegg opp rundt oss

Les mer om: artikkelemnene

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.