ER-2 Airborne Science Aircraft i høy høyde

NASAs ER-2 satte verdensrekord for å nå en ekstrem høyde for denne klassen av fly med en startvekt mellom 26.455 og 35.275 pund 19. november 1998. Flyet nådde 68 700 fot.

NASA Armstrong spesialist i offentlige anliggender

17. SEPTEMBER 2014

ARTIKKEL

INNHOLD

ER-2 jordvitenskapelige fly i høy høyde

driver to Airborne Science ER-2-fly for en lang rekke miljøvitenskapelige, atmosfæriske prøvetakinger og satellittdataverifiseringsoppdrag.NASA / Carla Thomas

NASA driver to Lockheed ER-2 Earth Resources-fly som flygende i Airborne Science Program under byråets Science Mission Directorate. Flyet er basert på NASAs Armstrong Flight Research Center Building 703 i Palmdale, California, og samler informasjon om jordas ressurser, himmelske observasjoner, atmosfærisk kjemi og dynamikk og oseaniske prosesser. Flyet brukes også til elektronisk sensorforskning og -utvikling, satellittkalibrering og satellittdatavalidering.

Programhistorie

NASA kjøpte sitt første ER-2-fly i 1981 og det andre i 1989. De erstattet to Lockheed U-2-fly som NASA brukte siden 1971 for å samle vitenskapelige data. U-2-erne, og senere ER-2-er, var basert på NASAs Ames Research Center i Moffett Field, California, frem til 1997, da ER-2-ene og deres operasjoner flyttet til NASA Armstrong.

Siden Airborne Science Programs første flyvning 31. august 1971, har NASA U-2s og ER-2s fløyet mer enn 4500 dataoppdrag og testflyvninger til for vitenskapelig forskning.

NASAs ER-2 satte verdensrekord for å nå en ekstrem høyde for denne klassen av fly med en startvekt mellom 26.455 og 35.275 pund 19. november 1998. Flyet nådde 68 700 fot.

Atmosfæriske eksperimenter

NASAs ER-2 er et uvurderlig verktøy for å studere nedre stratosfære og den nordamerikanske Monsoon Anticyclone (NAMA). Somrene 2021 og 2022 oppdraget Dynamics and Chemistry of the Summer Stratosphere (DCOTSS) med base i Salina, Kansas, bar 12 instrumenter ombord som tok in situ målinger av viktige sporingsgasser, aerosoler, reaktive arter og meteorologiske parametere.

Målingene samlet fra DCOTSS hjalp forskere til å forstå hvordan sterke konvektive systemer trenger gjennom det laveste laget av stratosfæren, også kalt tropopausen, med storstilt monsunbevegelse, og virkningen av denne konveksjonen på den kjemiske sammensetningen av den nedre stratosfæren. Under hver flyging som samlet konveksjonsprøver, utførte ER-2 flere vertikale profiler samt nivåtransekter gjennom konvektiv utstrømning for fullt karakterisering av plommen så vel som den omkringliggende bakgrunnsluften. Denne kampanjen ga en bedre forståelse av hvordan disse dynamiske og kjemiske prosessene samvirker innenfor sammensetningen av stratosfæren, og hvordan den sammensetningen kan endre seg som svar på pågående endringer i klimasystemet.

I løpet av en tre år lang kampanje tilbrakte ER-2 vintrene i Sørøst-USA for å studere snøfall. Snøstorm organiserer seg ofte i båndstrukturer som tidligere har blitt dårlig forstått av forskere og dårlig forutsagt av nåværende numeriske modeller. Siden den siste studien om snøstorm har mulighetene til fjernmålingsteknologier og numeriske værvarslingsmodeller avansert betydelig. På grunn av denne fremgangen er det et ideelt tidspunkt å gjennomføre en velutstyrt studie for å identifisere viktige prosesser og forbedre fjernmåling og prognoser for snøfall.

For denne kampanjen, Investigation of Microphysics and Precipitation for Atlantic Coast-Threatening Snowstorms (IMPACTS), ER-2 og NASAs P-3-fly basert på Wallops Island, Virginia, fly en komplementær pakke med fjernmåling og instrumenter på stedet for å adressere spesifikke mål, og gi observasjoner som er kritiske for å forstå mekanismene for snøbånddannelse, organisering og evolusjon.

Satellittfølerutvikling

Siden oppstarten av Airborne Science Program har NASA U-2s og ER-2s hjulpet til med å utvikle nye satellittsensorer ved å teste prototyper eller ved å simulere foreslåtte konfigurasjoner med eksisterende systemer.

ER-2 bærer det luftbårne synlige infrarøde bildebehandlingsspektrometeret ( AVIRIS ), en 224-bånds hyperspektral skanner designet av NASAs Jet Propulsion Laboratory i Pasadena, California. Hovedmålet med AVIRIS-prosjektet er å identifisere, måle og overvåke bestanddeler av jordoverflaten og atmosfæren basert på molekylær absorpsjon og partikkelspredningssignaturer. Forskning med AVIRIS-data er hovedsakelig fokusert på forståelsesprosesser relatert til det globale miljøet og klimaendringene.

Et annet instrument, Airborne Lunar Spectral Irradiance (Air-LUSI), gjør svært nøyaktige, sporbare målinger av månens spektral irradiance. Disse målingene kan brukes til å validere eller justere gjeldende modeller av månespektral irradians som brukes til å kalibrere jordobservasjonssatellitter. Air-LUSI brukes opprinnelig for å adressere det nåværende usikkerhetsområdet på 5 til 10 prosent av ekso-atmosfærisk spektral månens bestråling. Forbedret månespektral bestrålingsmodellnøyaktighet vil hjelpe satellittinstrumenter å bruke månen som en absolutt kalibreringsreferanse, noe som forbedrer allsidigheten og hastigheten på satellittkalibrering på bane.

distribusjoner

Pilot som går i flydrakt og vinker utenfor om dagen, folk i bakgrunnen.

NASA-pilot Greg “ Coach ” Nelson forberedte seg på flyging på ER-2 av livsstøtte fra flybesetningen ved NASAs Armstrong Flight Research Center Building 703 i Palmdale, California.NASA

NASAs ER-2-er har distribuert til seks kontinenter, undersøkt global oppvarming og ozonutarming og skaffet seg omfattende digitale multispektrale bilder for global klimaendringsforskning og luftfotografering. Disse oppdragene testet prototype satellittbildesensorer og anskaffet jordressursdata for forskningsprosjekter sponset av NASA og føderale byråer som U.S. Forest Service, Environmental Protection Agency, U.S. Fish and Wildlife Service, og U.S. Army Corps of Engineers.

Flybeskrivelse

ER-2 er et allsidig fly som er godt egnet til å utføre flere oppdragsoppgaver.

ER-2 fungerer i høyder fra 20 000 fot til 70 000 fot, som er over 99 prosent av jordas atmosfære. Avhengig av flyets vekt når ER-2 en innledende cruisehøyde på 65 000 fot i løpet av 20 minutter. Typisk cruisehastighet er 410 knop. Området for et normalt åtte timers oppdrag er 3000 nautiske mil, og gir syv timer datainnsamling i høyden. Flyet er i stand til lengre oppdrag, mer enn 10 timer lange, og varierer mer enn 6000 nautiske mil. ER-2 kan bære en maksimal nyttelast på 1179 kilo fordelt i utstyrsbukta, neseområdet og vingeboller.

Flyet har fire store, trykksatte eksperimentrom og et høykapasitets AC / DC elektrisk system, slik at det kan bære en rekke nyttelaster på et enkelt oppdrag. Den modulære utformingen av flyet tillater rask installasjon eller fjerning av nyttelast for å oppfylle endrede oppdragskrav.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.