EUs nye klimamål for 2040: Hva betyr det for Norge?

Påminnelse
Foto: flickr/statsministerens kontor
Sted:         Kulturhuset i , Youngs gt. 6 
Dato / tid: Tirsdag 19. mars, 08:30 – 09:45 (Lett frokost fra 08:00)
EUs klimapolitikk fosser frem. 6. februar foreslo Europakommisjonen at EU skal kutte utslippene med 90% innen 2040. Klimaforskere mener regjeringen må ta grep for at EUs nye mål ikke skal føre til økende klimakonflikter i . Kontrasten mellom EUs langsiktige klimastrategi og Norges tilnærming er stor. Mens EU hittil har kuttet utslippene med 33 prosent siden 1990, har de nasjonale utslippene i Norge kun gått ned med 4,6 prosent. Norge har i tillegg kuttet utslipp gjennom å finansiere klimatiltak i andre EU-land, men dette blir vanskeligere framover. Vi inviterer til en kunnskapsoppdatering og diskusjon. Hva har skjedd i Norge siden Europakommisjonen la frem sitt forslag? Hvilken betydning har de nye klimamålene for Norge? Innledninger ved:Hvorfor er det nødvendig og hvordan er det mulig å nå så høye klimamål?Edgar Hertwich, EUs vitenskapelige rådgivende organ for klimaendringerKlimamål som styringsverktøy i Norge og EU, ved Elin Lerum Boasson, og UiOHvordan utfordrer EUs grønne giv norsk klimapolitikk? Ved Merethe Dotterud Leiren, CICEROHvordan påvirker EUs klimamål energisamarbeidet i ? Torbjørg Jevnaker, CICEROKommentarer fra politikerpanelNicolai Astrup, Energi- og miljøkomiteen på Stortinget, HøyreMarianne Sivertsen Næss, Energi- og miljøkomiteen på Stortinget, AP (TBC)Lars Haltbrekken, Energi- og miljøkomiteen på Stortinget, SVArild Hermstad, partileder, MDG Seminaret vil også bli strømmet fra denne siden:EUs nye klimamål for 2040: Hva betyr det for Norge? (cicero.oslo.no)Meld deg på arrangementet her
NB: skal du følge arrangementet digitalt trenger du ikke å melde deg på.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.