NH HB1700 er et lovforslag i New Hampshire som søker å forby bevisst utslipp av forurensende utslipp, inkludert skyfrøing, værmodifikasjon, overdreven elektromagnetisk radiofrekvens og mikrobølgestråling.

Ett i (NH HB1700) som søker å forby bevisst utslipp av forurensende utslipp, inkludert , værmodifikasjon, overdreven elektromagnetisk radiofrekvens og mikrobølgestråling. Forslaget inneholder også straffer for brudd på dette forbudet.

Ifølge lovforslaget skal Miljødepartementet i New Hampshire umiddelbart utstede stans-og-avstå-ordrer ved oppdagelse av aktiviteter som stratosfærisk aerosolinnsprøyting (SAI), skyfrøing, værmodifikasjon, eller andre forurensende atmosfæriske aktiviteter. Disse ordrene vil ha vekten av en rettslig ordre, og enhver overtredelse vil bli straffet.

I tillegg er det bestemmelser for offentlig deltakelse og rapportering. Publikum oppfordres til å overvåke, måle, dokumentere og rapportere hendelser som kan utgjøre SAI, skyfrøing, eller andre forurensende atmosfæriske aktiviteter. Offentlige tjenestemenn som mottar slike rapporter, er pålagt å rapportere dem til Miljødepartementet for håndhevelse.

Lovforslaget inneholder også straffebestemmelser for enheter eller enkeltpersoner som engasjerer seg i farlige atmosfæriske aktiviteter. Disse inkluderer bøter på ikke mindre enn $500,000 eller fengsel i ikke mindre enn to år, eller begge deler, for hver dag aktiviteten har pågått.

Dette lovforslaget ble introdusert 19. desember 2023 og er per nå under behandling i New Hampshire House of Representatives.

Kilde(r): https://legiscan.com/NH/text/HB1700/id/2865234

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.