Flertall for innstramminger i smittevernloven: Sylvi skuffet over Erna..DA HAR LANDSFRRÆDERNE TALT!

Regjeringspartiene og Høyre sikret mandag stortingsflertall for endringer i smittevernloven. – En svekkelse av demokratiet, mener (Frp).

DETTE ER NEST SISTE STEG MOT NORSK MEDLEMSSKAP I EU. DET TAKKET VÆRE GLOBALISTENE I HØYRE OG AP!

Publisert:

Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden

Da stengte ned under pandemien, ble det innført flere svært inngripende tiltak. Staten kunne blant annet tvinge folk til å være i isolasjon og karantene.

Slike tiltak måtte Stortinget godkjenne i midlertidige forskrifter. Med lovendringen som ble vedtatt mandag, slipper regjeringen å spørre de .

– Jeg er skuffet over at og Høyre har gitt regjeringen flertall for et forslag som kan føre til svært inngripende tiltak i folks privatliv, ved at det hoppes bukk over nødvendig parlamentarisk kontroll i Stortinget, sier Sylvi Listhaug.

Venstres Alfred Bjørlo mener dette er autoritære tendenser.

– De vil gi byråkratiet en generell fullmakt for ekstremt inngripende tiltak i folks liv, sa Bjørlo til VG.

Også Venstre-leder Guri Melby er sterkt kritisk til vedtaket.

– Nå har Stortinget overført til ikke-folkevalgte helsebyråkrater en generell fullmakt til å gjøre noen av de sterkest mulig tenkelige inngrepene i folks liv: Langvarig karantene og isolasjon, sier Melby tl NTB.

Frp, KrF, Rødt og Pasientfokus mener at Stortinget alltid må godkjenne slike tiltak. SV mener det er svært uheldig å innføre lovhjemmelen uten en sikkerhetsventil.

Listhaug kaller stortingsvedtaket en svekkelse av demokratiet.

– En grunnleggende forutsetning i det norske demokratiet er at Stortinget skal kunne utøve nødvendig kontroll over regjeringen. Regjeringspartiene og Høyre har i kveld rokket kraftig ved dette prinsippet, sier Listhaug.

Hun viser til at juridiske fagmiljøer har advart mot innstrammingene i loven.

– Jeg er skuffet over at ikke flere i Høyre, et parti som vanligvis sier de er opptatt av å stå opp for folks frihet og at beslutninger skal tas nærmest mulig den det gjelder, sto opp for frihetsprinsippene i kveld, sier Frp-lederen.

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Truls Vasvik, uttalte dette til VG tidligere i desember:

– Erfaringene fra pandemien viste oss at vi må ha klare hjemler for å håndtere smitte. Med dette forslaget, og behandlingen i Stortinget, sikrer vi en demokratisk forankring av permanente lovhjemler om karantene som sikrer forsvarlig beredskap – ikke midlertidige hjemler som under coronapandemien, sa Vasvik.

Alle stortingsrepresentantene var til stede i stortingssalen da vedtaket ble fattet. 111 representanter stemte for, mens 55 stemte imot, ifølge NRK.

Publisert:

Publisert: 18.12.23 kl. 21:12

Oppdatert: 18.12.23 kl. 21:26

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.