Over 40 drept i intense angrep mot Khan Younis: − Forverres time for time

OG DETTE STØTTER ISRAELVENNER??? HELT UTROLIG….OG FOR IKKE Å SNAKKE OM ET ALTERNATIVT MEDIA. BURDE IKKE ET ALTERNATIVT MEDIA VÆRE NØYTRALE???

Israelske styrker angriper Khan Younis, den største byen sør på Gazastripen. De sier det er den mest intense dagen med kamper siden starten av bakkeinvasjonen.

Publisert:

Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden

– Nok en bølge av fordrivelse er i gang, og den humanitære situasjonen forverres hver time, skriver lederen for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) i Gaza, Thomas White, i sosiale medier.

Israelske styrker har flyttet bakkeoffensiven til sør.

Det israelske (IDF) opplyser tirsdag ettermiddag at deres styrker er «i hjertet av Khan Younis» og at de er i ferd med å omringe byen.

– Vi er inne i den mest intense dagen siden starten på bakkeinvasjonen med tanke på antallet terrorister drept, antallet skuddvekslinger og mengden ildkraft fra lufta og bakken, opplyser IDF i en uttalelse.

Natt til tirsdag ble en rekke mål bombet i den sørlige byen, hvor Israel har beordret en masseevakuering av 600.000 innbyggere. Flere av dem er palestinere som allerede har flyktet fra nord.

Flere hjelpeorganisasjoner har kritisert at hundretusenvis av sivile, som nå befinner seg i fullstendig overfylte områder i sør, ikke fikk nok tid til å komme seg i .

Les også

Medier: Israels jakt på Hamas-topper trappes opp

Nå hevdes det overfor flere medier at Israel med sin bakkeinvasjon av Sør-Gaza, har som mål å likvidere ' militære…

– Situasjonen blir verre for hver time. Det er intensivert bombing over alt, inkludert i de sørlige områdene som Khan Younis og til og med i Rafah, sier Richard Peeperkorn.

Han er WHOs representant i Gaza og snakket tirsdag med pressen via videolink.

– Vi er nær menneskehetens mørkeste time. Bombingen og det meningsløse tapet av liv må stoppe nå, og vi trenger en vedvarende våpenhvile, sier han.

WHO er dypt urolig for tilstanden i helsevesenet i de sørlige områdene nå som et stort antall innbyggere flykter sørover for å unnslippe bombene.

https://www.vg.no/spesial/2023/israel-palestina-grafikker/embed/skade-slider/?initialWidth=690&childId=gaza-skade-slider&parentTitle=Intense%20angrep%20mot%20Khan%20Younis%3A%20%E2%80%93%20Forverres%20time%20for%20time%20-%20VG&parentUrl=https%3A%2F%2Fwww.vg.no%2Fnyheter%2Futenriks%2Fi%2F768x59%2Fover-40-drept-i-israelske-angrep-mot-khan-younis-forverres-time-for-time%3Futm_source%3Dvgfront%26utm_content%3Dhovedlopet_row4_pos1%26utm_medium%3Ddre-656f32be5a168c75bccd5432

Nasser-sykehuset i Khan Younis har mottatt minst 43 drepte, opplyste en talsmann for Gazas helsemyndigheter på sykehuset tidligere tirsdag.

De drepte ankom etter beskrivelser fra lokale innbyggere om et luftangrep mot en skole brukt for flyktninger, skriver Reuters.

Tirsdag passerte dødstallet i Gaza 15.900, ifølge palestinske helsemyndigheter. Over 6000 av dem skal være barn.

Tallene er ikke verifisert av uavhengige kilder, men FN anser tallene for å være pålitelige.

Lynn Hastings, som er FNs humanitære koordinator for de okkuperte områdene, sier at muligheten til å fortsette å gi nødhjelp til folk i Gaza er ikke-eksisterende.

– Om mulig er et enda mer helvetesaktig scenario i ferd med å utspille seg, et der humanitære operasjoner ikke lenger kan operere, sier Hastings.

Publisert:

Publisert: 05.12.23 kl. 15:17

Oppdatert: 05.12.23 kl. 17:46

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.