Lørdag morgen var Terje Algarheim ute og gikk langs Tista. Da oppdaget han en laks i vannet som absolutt ikke så ut som den burde.

Anders Svendsen

Algarheim tok kontakt med en person i en av båtene i nærheten for å se om den var mulig å låne en håv eller en klepp for å få opp fisken, men uten hell.

– Det er ikke et vakkert syn. Den så fæl ut, den her. Det var så vidt den beveget på seg, den bare lå og fløt i vannet, sier han til HA.

På bildet vi har av laksen ser vi at den er dekket av et hvitt belegg. Han har en teori om hva det kan være.

– Det er nok sopp. Men hva det kommer av, det vet jeg ikke, sier han.

Han sendte bildet videre til Terje Amundsen i AJFF Halden. Leder i Tistautvalget og leder i klekkeriutvalget i foreningen.

Amundsen er enig i teorien til Algarheim.

– Ut fra det jeg kan se på det bildet jeg har fått så ser det ut som sopp, ja. Det er ikke noe uvanlig på laksen på denne tida. Men vi har red skin i Berbyelva, så vi er veldig på alerten når det gjelder sånt, sier den erfarne fiskeren.

Han setter pris på at folk gjør dem oppmerksom på slike tilfeller når det dukker opp noe uvanlig. Selv om det sannsynligvis ikke er noe skremmende uvanlig denne gangen.

– Jeg regner med at det er en fisk som har skadet seg på et eller annet, og så får den sopp når den kommer opp og gyter. I fjor slet vi veldig med det når vi hentet stamfisk i Tista som vi har i klekkeriet. Vi har ei felle på Skåningsfoss, og da sto det fire-fem fisk der som var fulle av sopp. Til slutt så dem, sier han.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.