Norge bidrar med 270 millioner i klimafond til fattige land.

SKAL MAN BLI FORBANNET???

270 millioner kroner blir Norges bidrag til det nye internasjonale fondet som skal sikre til fattige land som rammes av klimakatastrofer.Oppdatert i går 10:09

  • Kopier lenke
  • Del på Facebook
  • Del med e-post

Det opplyste statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han holdt Norges hovedinnlegg på klimatoppmøtet i Dubai lørdag.

Formålet med tap og skade-fondet er å kanalisere pengestøtte til fattige og sårbare land som rammes av av klimaendringene.

– Det siste året har vi blant annet sett voldsomme flommer og skogbranner mange steder i verden. Konsekvensene av klimaendringene ser vi her og nå, sier Støre i en uttalelse.

– Tap og skade på grunn av er dessverre en utfordring som bare vil bli større fremover, legger han til.Les ogsåStøre venter oljegrilling: – Jeg mener vi har svar 

At fondet skal opprettes, ble besluttet på klimatoppmøtet i Egypt i fjor. Men lenge var det uklart hvordan det i praksis skal fungere.

Allerede på første dag av klimamøtet i Dubai ble enighet om dette. En rekke rike land kom raskt på banen og kunngjorde bidrag til fondet. Tyskland gir 100 millioner dollar, tilsvarende over 1 milliard kroner.

USA nøyer seg i første omgang med 17,5 millioner dollar, noe som er mindre enn Norges bidrag.

Uttrykket «tap og skade» brukes om konsekvenser av klimaendringene som det ikke lenger er mulig å unngå og som det ikke er mulig å tilpasse seg.

Publisert:

Publisert: 2. desember 2023 09:01

Oppdatert: 2. desember 2023 10:09

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.