Chatham House Rule: Inside the Royal Institute of International Affairs

Corbett • 

01/16/2013 • 

2 kommentarer

Videospiller

00:00

00:00

podcast: Spill i nytt vindu | Last ned | innebygd

Council on Foreign Relations er kjent blant forskere av parapolitikk som en av organisasjonene av interesse som styrer Washingtons utenrikspolitikk. Når den er blitt spottet som “ konspirasjonsteori ” er innflytelsen fra gruppen nå en truisme det er åpent spøkte om i Washingtons utenrikspolitiske kretser.

Det mange imidlertid ikke vet, er at CFR faktisk er en gren av en litt eldre, litt mindre kjent organisasjon Royal Institute of International Affairs. Ideen til RIIA ble født fra asken fra det krigsherjede etter den store krigen, og ble smidd på en uformell sesjon under fredskonferansen i Paris i 1919. Instituttet ble formalisert neste år, først som British Institute of International Affairs, og deretter, etter å ha mottatt sitt Royal Charter, som Royal Institute of International Affairs.

Gruppen ble synonymt med Chatham House, hovedkvarteret i St. James ‘Square, London, og er anerkjent blant utenrikspolitiske eksperter som den mest innflytelsesrike tenketanken i verden.

I årene siden oppstarten har RIIA åpnet grener i land over det britiske samveldet og rundt om i verden, inkludert Rådet for utenriksrelasjoner, født stort sett fra det samme møtet i Paris i 1919 som fødte instituttet selv Australian Institute of International Affairs, den South African Institute of International Affairs, den Pakistan Institute of International Affairs, den Canadian International Council, og lignende organisasjoner.

Offisielt er Royal Institute of International Affairs, i likhet med de forskjellige filialorganisasjonene, en non-profit, ikke-statlig tenketank som fremmer analyse av internasjonale spørsmål og verdenssaker på fire hovedforskningsområder: Energi, miljø og ressurser, internasjonal økonomi, internasjonal og områdestudier og folkerett. I likhet med filialorganisasjonene er flertallet av gruppens publikasjoner og saksgang åpne for publikum og fritt tilgjengelig via deres nettsted eller deres tidsskrift, International Affairs.

Finansiert av partnere, lånetakere og bedriftsmedlemmer som leste som en Who's Who of the Fortune 500, inkludert Chevron, AIG, Bloomberg, Toshiba, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Lockheed Martin, Royal Dutch Shell, Europakommisjonen, og dusinvis av andre selskaper, institusjoner og utenlandske myndigheter, tiltrekker Chatham House konsekvent noen av de mest kjente foredragsholderne om et bredt spekter av temaer, og slipper rapporter som setter den globale politiske agendaen, ikke bare for Storbritannia, men også for store deler av resten av den utviklede verden.

Selv om flertallet av aktivitetene er offentlig tilgjengelige, er det, kanskje beskjedent, for sin politikk for å holde visse møter private at organisasjonen er mest kjent. Politikken heter Chatham House-regelen og sier:

“ Når et møte, eller deler av det, holdes under Chatham House-regelen, står deltakerne fritt til å bruke den mottatte informasjonen, men verken identiteten eller tilknytningen til foredragsholderen (e), heller ikke den fra noen annen deltaker, kan avsløres. ”

Regelen påberopes tilsynelatende for å oppmuntre til debatt om omstridte spørsmål, teorien er at fremtredende individer ikke ville være villige eller i stand til å diskutere deres fulle synspunkter på disse temaene hvis deres identitet og tilknytning skulle bli kjent offentlig. Noen av de mest beryktede og kritiserte hemmelighetsfulle møtene i verden, inkludert Bilderberg-konferansen, holder seg til Chatham House Rules, og inviterer anklager om hemmelighold og skjult innflytelse.

Når det gjelder en gruppe som Royal Insitute of International Affairs, er det vanskelig å argumentere for at slike anklager er feilplassert.

Forrige uke på The Eyeopener hørte vi forfatteren G. Edward Griffin presenterer historien til Round Table-gruppen grunnlagt av Cecil Rhodes og hvordan den fungerte som en struktur på “ ringer innenfor ringer ” der medlemmene i det ytre, offentlige Round Table-fronter hadde liten forståelse for hva som skjedde i de indre kretsene av gruppens hemmelighetsfulle kjernemedlemskap. Det var nettopp fra dette Rhodes-skapte hemmelige at Royal Institute of International Affairs og dets forskjellige grener, inkludert Council on Foreign Relations, dukket opp.

I følge bemerket historiker, Brookings-forsker, konsulent for og Bill Clinton-mentor, professor Carroll Quigley, opprettelsen av Rhodes' Round Table Group dukket opp fra et møte i februar 1891 mellom Cecil Rhodes, journalisten William Stead og den fremtidige Lord Esher, Reginald Baliol Brett. I denne samtalen ble det bestemt at gruppen skulle deles inn i en indre krets, kalt “ The Society of the Elect, ” og en ytre sirkel, kjent som “ The Association of Helpers.” Within The Society of the Elect ville være en kjernegruppe, inkludert Rhodes selv og en såkalt “ Junta of Three, ” som faktisk ville utøve autoritet i den samlede organisasjonen. Juntaen skulle bestå av Stead, Lord Esher og Alfred Milner.

Milner var en journalist som ble plukket ut fra uklarhet av Stead, som gjorde ham til assisterende redaktør ved Pall Mall Gazette. Etter en rekke politiske utnevnelser brukte Stead og Rhodes sin innflytelse for å få ham utnevnt til høykommissær for Sør- i 1897, en viktig og innflytelsesrik posisjon i årene frem til Boer War. Milner veiledet en gruppe unge advokater og administratorer, mest tilknyttet Oxford University, som ble kjent som “ Milners barnehage. ” Disse tallene ble videre til noen av de mest innflytelsesrike figurene i utenrikssaken i det britiske imperiet fra det tidlige 1900-tallet, inkludert Lord Lothian, Philip Henry Karr, Robert Henry fra Lazard Brothers, 1. Baron Tweedsmuir, og Lionel Curtis, grunnleggeren av Royal Institute of International Affairs.

I en sjelden innspilt intervju, Professor Quigley beskrev i detalj hvordan denne Rhodes-grunnlagte Round Table Group utøvde makt i internasjonale anliggender i første halvdel av 1900-tallet gjennom organisasjoner som Chatham House

I følge Quigley var gruppen ansvarlig for Boer War, etableringen av Rhodes Trust, kontrollen av The Times, dannelsen av Nations of Nations, dannelsen av Royal Institute of International Affairs, og appeasement av Nazi-Tyskland, blant andre hendelser.

De siste årene har Chatham House, det mest synlige munnstykket, stått for rapporter om hvorfor gull er ikke et levedyktig alternativ til det nåværende internasjonale pengesystemet, et analyse av det iranske valget i 2009 som informerte rapporter over hele kloden om “ uregelmessigheter ” ved det valget op-ed fra den britiske utenriksministeren og oppfordret til en gjennomgående våpenutvikling av nettområdet, blant mange andre innflytelsesrike dokumenter, publikasjoner, konferanser og presentasjoner.

Til slutt, hva som kanskje er mest spennende for de som er interessert i å undersøke hvordan makt fungerer i samfunnet, ikke nødvendigvis er den hemmelighetsfulle opprinnelsen til en gruppe som Royal Institute of International Affairs, eller til og med måten den skjult har manipulert, formet og kontrollert britisk utenrikspolitikk i flere tiår, eller hvordan den har klart å utøve så betydelig innflytelse over verdenssaker gjennom sine forskjellige filialorganisasjoner. I stedet er det som er mest fascinerende med Chatham House at det er så veldig åpent.

Mange av møtene og saksbehandlingen er offentlig tilgjengelige. Det er partnere og bedriftsmedlemmer som er publisert på nettstedet. Tidsskriftet er tilgjengelig for alle. Historien, som en gang var innhyllet i mystikk, har blitt lagt ut i over et halvt århundre takket være arbeidet til lærde som Quigley. Og likevel, for alt dette, blir RIIA sjelden diskutert som et viktig maktsenter i det 21. århundre samfunnet.

På noen måter er dette kanskje den største bragden: å skjule sin enorme innflytelse og sin pågående rolle i styring av global geopolitikk, ikke ved å gjemme seg under et teppe av hemmelighold som Bilderberg Group, Skull and Bones eller andre hemmelige samfunn, men ved å sette seg så mye i det offentlige søkelyset at det virker dagligdags. Det skal tross alt bemerkes at dette nettopp er slik Rhodes så for seg en slik organisasjon å fungere, og den fortsatte eksistensen og innflytelsen av denne ideen, manifestert mest åpent i Chatham House, CFR, og deres brødre tenker stridsvogner over hele verden, kan tjene som det perfekte eksempelet på hvordan noen av verdens største hemmeligheter er skjult i synet.

Arkivert i: videoer
Merket med: hemmelige samfunn

Abonner

Hvis du likte denne artikkelen, kan du abonnere på å motta mer akkurat som den.

Abonner via RSS Feed

Kommentarer (2)

Trackback URL | Kommentarer RSS Feed

Nettsteder som lenker til dette innlegget

  1. Chatham House Rule: Inside the Royal Institute of International Affairs « Canadian Liberty | 02/06/2013
  2. Tragedy and Hope Media Mail / Denne ukens publikasjoner 1.27.2013 | Wiki World Order | 02/07/2013

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.