Uvitenskapelig å uttale “stol på vitenskapen! er det mest uvitenskapelige uttrykk som finnes.

24. okt. 2023Vitenskap kan aldri være statisk. Utsagnet «trust the science» er det mest uvitenskapelige uttrykk som finnes. Tekst Hege Nordén, (bildeet over.) Først publisert hos foreningen Lov og helse. Forkortet og bearbeidet av Hemali. https://hemali.no/siste/uvitenskapeli… Hege Nordén har studert ernæring på Institute of integrative Nutrition i New York. Hun har også grunnfag medisin, kostholdsveiledning og ernæringsterapi fra Tunsberg Medisinske Skole. Samt en bachelorgrad i markedskommunikasjon og organisasjonspsykologi fra handelshøyskolen BI/NMH. Hun driver nå Nouvelle Clinic i , og jobber frivillig i Foreningen Lov og Helse. Nordmenn og sveitsere er de folk med størst tillit til sine myndigheter og statlige institusjoner. Hele 82,9 prosent oppgir at de har stor tillit til myndighetene, ifølge OECD rangeringen og World Population Review.[1] Tillitssamfunnet innebærer at vi følger myndighetenes pålegg og råd og i liten grad stiller spørsmål ved de forordninger og tiltak som blir vedtatt i den hensikt å øke tryggheten, styrke beredskapen og løse kriser. Den politiske makt og demokratiske institusjon er gjensidig avhengige av dette tillitsforholdet for at vi skal oppleve det myndighetene sier som sant og til vårt eget beste. Vi må kunne stole på at vi blir likebehandlet av staten. At myndighetene begrenser sin maktutfoldelse, ikke misbruker sin makt og at de har en viss nærhet til folket. [2] [3] -Annonse- Så folkelige at de jukser på skatten Våre gjør mye for å virke folkelige, blant annet å jukse på skatten og late som om de ikke vet at de er inhabile. Noen lar seg synke så lavt at de stjeler nokså rimelige solbriller. Seksuelle utskeielser og misbruk av unge under seksuell lavalder står heller ikke på nei-listen.[4] [5] [6] Dette er selvsagt ikke folkelig, men kriminelt, selv om noen kanskje vil mene at også er mennesker og at en viss margin for dårlig oppførsel må tolereres. Eller er det kanskje symptomatisk for en u-kultur som stikker mye dypere? “Du skal ikke ha andre guder enn meg” Vi nordmenn har enda større tillit til forskning enn til våre myndigheter. Dersom noe er «vitenskapelig bevist», så må det være sant. Vitenskapelig forskning står som den kraften som utkonkurrerer Gud. “Trust the science» gjentas i hver eneste nyhetskanal verden over. Forskning har blitt en hellig ku, selve symbolet på uomtvistelige sannhet. Ikke noe vi har rett til å si imot, tvile på eller stille spørsmål ved. Og når forskning blir religion, så slutter vi å stille spørsmål. Som blir vi prisgitt de institusjoner som presenterer de såkalte forskningsbaserte fakta for oss. Vitenskap må utfordres Vitenskapelig forsking og filosofiske paradigmer som søker å finne fram til sannhet er komplekse og krevende. Sannhet er en sterk kvalitet: den ligger blant annet i prosessen, i hele den genuine bestrebelsen etter å finne sannhet. Deretter må det stilles spørsmål til egne og andres slutninger og analyser. En må jobbe dialektisk; egne hypoteser skal testes, samtidig som man ser saken fra flere og gjerne tilsynelatende motstridende vinkler. Vitenskap kan altså aldri være statisk, og utsagnet «Trust the science» er det mest uvitenskapelige uttrykk som finnes. Det er uvitenskapelig å ta vitenskap for «faktisk sannhet». Hvordan kan du og jeg kjenne sannhetsinnholdet i det vi blir presentert? Er vår eneste mulighet å stole blindt på våre statlige institusjoner, nyhetskanaler og myndigheter? De som kontrollerer mediene, kontrollerer folket Tilliten til myndighetene forsterkes ytterligere av deres flittige bruk av hovedstrømsmedia. Lite tyder på at nordmenn stiller spørsmål ved sannhetsgehalten i det våre nyhetskanaler formidler. Alle husker vel at tidligere helseminister Bent Høie stoppet Fredrik Solvang under NRKs Debatten i å spørre om munnbind faktisk kunne hindre smitte. Høie sa at han ikke måtte “skape tvil» om munnbindets effekt. Til tross for at FHI selv sa at forskning viste at effekten var lav til ingen.[7] [8] Myndighetene i et såkalt demokrati er avhengige av at folket har tillit til dem. Men tillitssamfunnet trenger forutsigbarhet, åpenhet og debatt. Når det forsvinner, hva har vi da? Myndigheter som krever tillit basert på ? Skremselspropaganda Gjennom all sivilisert tid har blitt brukt for å manipulere. Nyhetsbildet i mars 2020 var preget av fryktelige bilder av syke og i Italia. Også i “falt de døde om.” 11. mars 2020 erklærte WHO pandemi. 12. mars instruerte helsedirektør Bjørn Guldvog regjeringen å stenge ned samfunnet. Tidligere bestemmelser om håndtering av pandemier ble forkastet og i all hast erstattet av skriblerier på post-it lapper og senere forlagt.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.