RC-135W Rivet Joint på oppdrag i Arktis.

Noen kommentarer til det vi ser på bildet?

OM RC-135W RIVET JOINT

ROLE

RC-135W Rivet Joint er et dedikert elektronisk overvåkningsfly som kan brukes i alle teatre på strategiske og taktiske oppdrag. Sensorene ‘ suger opp ' elektroniske utslipp fra kommunikasjon, radar og andre systemer.

KAPASITET

RC-135W Rivet Joint sysselsetter multidiscipline Weapons System Officer ( WSO ) og Weapons System Operator ( WSOp ) spesialister som har som oppgave å kartlegge elementer i det elektromagnetiske spekteret for å utlede intelligens for befal.

RAFs 2. luftsøker på bakken under treningsrødt flagg i 2017.
Tren rødt flagg, 2017.
Bilde av: Sgt Neil Bryden

TYPHISTORIE

Da den fløy sin modell 367-80 ‘ Dash 80 ' prototype for første gang 15. juli 1954, håpet Boeing at flyet ville ta flyselskapene med storm.  Ekstrapoleringsteknologi brukt på jetbombere B-47 og B-52, representerte flyet et kvantesprang direkte inn i jetalderen sammenlignet med selskapets stempelmotorerte Model 367 Stratocruiser. Med sin feide vinge og fourjet kraftverk, båret i diskrete undervannsnaceller, var Dash 80 den mest moderne kommersielle transporten som var tilgjengelig.

Likevel ble flyselskapene ikke imponert, og det var det amerikanske flyvåpenet, og innså at det trengte et jet-tankskip for å sine jetbombere, som så Dash 80 i produksjon.  I september 1955 beordret den sin første KC-135A Stratotanker, Boeing modifiserte Dash 80 for å prøve et ‘ flygende bom ' tanksystem.  Stratotanker gikk i tjeneste 28. juni 1957 og Boeing fortsatte utviklingen langs denne militære linjen under selskapets betegnelse Model 717.

Flyselskapene hadde blitt ikke imponert over Dash 80 ' s hyttebredde, som var for smal for seks-abreast sitteplasser, og Boeing kom derfor tilbake til Dash 80-konseptet, utvide hytta og utvikle en serie vellykkede flyselskaper som Model 707.

Boeing bygde 732 KC-135s i forskjellige varianter, mange av dem til slutt engasjerte seg med den moderne CFM56 turbofan, kjent som F108 i militærtjeneste.  Disse flyene er betegnet KC-135R.  Det var også en linje med C-135 transporter, EC-135 kommandoposter, RC-135 etterretningsinnsamlere og en rekke andre varianter, hvor KC og RC forble i utbredt tjeneste.

Den første av en lang rekke RC-135-varianter ble utviklet under Boeings Model 739-serie, og ble bestilt i 1962.  Denne fotografiske RC-135A gikk i tjeneste på midten av 1960-tallet, etterfulgt av den første av de elektroniske etterretningsinnsamlerne, RC-135B.  Presedensen for å endre KC-flyrammer til RC-standard ble satt i 1972, med konvertering av tre KC-135As som RC-135Ds for Rivet Brass-oppdraget.  Alle påfølgende RC-varianter ble produsert ved konvertering / oppgradering, mest fra C-, KC- og RC-standarder, og kulminerte med RC-135V og RC-135W, operert under Rivet Joint-kodenavnet som har blitt internasjonalt, og offisielt anerkjent i USAF-parlance, som typen heter.

I juni 2011 fløy 51 Sqn den endelige BAe Nimrod R.Mk 1-sorten av sin 37-årige forening med typen. Planer var i gang for flyets utskifting under et prosjekt kjent som Airseeker, som hadde begynt forrige mars.  Den så for seg anskaffelse av tre RC-135W Rivet Joint-fly for levering fra 2013.  Maskinene skulle konverteres fra USAF KC-135R flyrammer og L-3 Communications i Greenville, Texas ble valgt til å utføre arbeidet som USAFs erfarne Rivet Joint entreprenør.  Arbeidet begynte i mars 2011.

12. november 2013, Nei. 51 Sqn leverte Storbritannias første Rivet Joint, og drev sin jomfru operative sortie 23. mai 2014.  Det andre flyet ankom i august 2015 og det tredje 8. juni 2017.  For sensor- og systemoppgraderinger anses trioen som en utvidelse av USAF Rivet Joint-flåten, og sikrer at de forblir i forkant av evnen.

Rivet Joint har blitt distribuert mye for Operation Shader og på andre operative oppgaver.  Den hadde formelt fått navnet Airseeker, men er nesten universelt kjent i tjeneste som RC-135W Rivet Joint. 

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.