Tigermygg skaper denguefeber-frykt før OL og fotball-EM

En invaderende myggart kalt tigermygg, som eksperter knytter til et økende antall tilfeller av i , er oppdaget i 13 EU-land.

I dag kl. 10:39

Myggarten er blant annet registrert i Frankrike, hvor det om en drøy måneds tid skal arrangeres OL i Paris.

Franske myndigheter frykter at tilreisende til mesterskapet skal bli smittet av denguefeber og har den siste tiden iverksatt flere tiltak for å drepe tigermyggen, skriver BBC.

Arten er også oppdaget i Sør-Tyskland, der fotball-EM for menn sparkes i gang om få dager.

Ifølge Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) er det klimaendringene som er hovedårsak til at tigermyggen sprer seg til stadig flere land. En rapport fra ECDC viser at det ble påvist 130 tilfeller av denguefeber i Europa i 2023, mot 71 tilfeller i 2022.

– Dette er en betydelig økning sammenlignet med tiårsperioden fra 2010 til 2021, da det totale antallet tilfeller var 73 for hele perioden, står det i rapporten som ble lagt fram tirsdag.

Denguefeber er svært vanlig i tropiske og subtropiske områder. Sykdommen forekommer endemisk i over hundre land, blant annet i Sørøst-Asia, Stillehavet og Sør- og Mellom-Amerika.

Denguefeber er sykdommen som hyppigst smitter fra mygg til mennesker. Imidlertid smitter ikke denguefeber mellom mennesker.

Spår EM-vinneren – Ser livsfarlig ut

Sport · 10. juni0:58Publisert: 12.06.24 kl. 10:38Oppdatert: 12.06.24 kl. 10:39

Relaterte emner

Informasjon om AI i VG-artiklerFHI-rapport: Flere tilfeller av E.coli– Jeg kan skrive under på at det er mye mygg nåMygg som kan spre tropisk sykdom funnet i SverigeDe mest utsatte områdene: Her bør du ta flått-vaksineVG+FHI: Høy forekomst av alvorlig infeksjon hos barn og eldre

Fra andre aviser

Bergens TidendeTigermygg skaper denguefeber-frykt før OL og fotball-EMBergens TidendeNINA: Mange steder opplever årets myggtopp nåBergens TidendeFHI-rapport: Flere tilfeller av E.coli i fjorBergens TidendeWHO har registrert første dødsfall som følge av fugleinfluensa-varianten H5N2Bergens TidendeWHO: Økning i mesling­tilfeller i EuropaStavanger AftenbladUtbrudd av kikhoste i vårt distrikt – dette bør du vite

Rabattkoder

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.