Regjeringene er enige om å fortsette sin jevne fremgang med foreslått pandemiavtale i forkant av Verdens helseforsamling

Genève- 10. mai 2024- : Verdens regjeringer ble i dag enige om å fortsette arbeidet med en foreslått pandemiavtale, og å videreutvikle utkastet, i forkant av den syttisjuende verdenshelseforsamlingen som starter 27. mai 2024.

Regjeringer som møtes ved Verdens helseorganisasjons hovedkvarter i Genève ble enige om å gjenoppta hybride og personlige diskusjoner i løpet av de kommende ukene for å fremme arbeidet med kritiske spørsmål, inkludert rundt et foreslått nytt globalt system for patogentilgang og deling av fordeler (dvs. livreddende , behandlinger) og diagnostikk); pandemiforebygging og One Health; og den økonomiske koordineringen som trengs for å skalere opp landenes kapasitet til å forberede seg på og svare på pandemier.

“I løpet av mer enn to år med intensive forhandlinger har WHOs medlemsland vist urokkelig forpliktelse til å inngå en generasjonsavtale for å beskytte verden mot en gjentakelse av grusomhetene forårsaket av -pandemien,” sa Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO-direktør. General.”

Det medlemsstatsledede mellomstatlige forhandlingsorganet (INB) ble opprettet for over to år siden for å ta denne innsatsen videre. Bureau of the INB, som er veileder for prosessen, vil legge frem resultatet for behandling i World Health Assembly.

Medformann for INB Bureau, Dr Precious Matsoso, fra Sør-, sa at det var gjort fremskritt under denne siste runden med diskusjoner om et bredt spekter av spørsmål i avtaleutkastet.

“Vi er vitne til historien spille ut foran øynene våre under denne prosessen, med at alle land kommer sammen for å vedta en bindende pakt for å beskytte alle borgere i verden,” sa Matsoso. “Dette er ikke en enkel øvelse. Dette er den første prosessen noensinne for å utvikle en foreslått avtale om pandemiforebygging, beredskap og respons. Å få dette gjort betyr å få det riktig, og INB Bureau er forpliktet til å hjelpe til med å sluttføre en meningsfull, varig avtale.»

Medformann for INB Bureau, Roland Driece, fra Nederland, sa da landene startet prosessen for to år siden for å utvikle en pandemiavtale, de gjorde det vel vitende om at de hadde satt en ambisiøs for å nå et ambisiøst mål.

“Denne enestående innsatsen fra alle WHOs medlemsland ble lansert som svar på en enestående global nødsituasjon – COVID-19-pandemien,” sa Driece. “Disse suverene statene gjorde det i en erkjennelse av at stort samarbeid og koordinering var nødvendig i møte med pandemier. Mens forhandlingene til tider har vært utfordrende, er alle land enige om at verden må være bedre forberedt på neste pandemi. Det er ikke et spørsmål om en pandemi vil skje igjen; det er et spørsmål om når. Vi har ikke råd til å gå glipp av denne historiske muligheten til å gjøre verden tryggere fra den neste pandemien.

I mars 2021 ga stats- og regjeringssjefer fra to dusin land ut en forpliktelseserklæring som ba om globalt samarbeid for å forberede seg på, forebygge og reagere på pandemier. I desember 2021 bestemte WHOs medlemsland å starte en global prosess for å utarbeide og forhandle frem en juridisk bindende konvensjon, avtale eller annet internasjonalt instrument for å styrke pandemiforebygging, beredskap og respons.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.