xSvoveldioksid (dag, Prata-algoritme)Midlertidig dekning: 8. mai 2012 xSvoveldioksid (dag, Prata-algoritme)Reprise 08.05 2024

– I dag

AIRS Prata SO2 Index (Day) -laget indikerer svoveldioksid-kolonnemengder i atmosfæren, målt i Dobson Units (DU).

Svoveldioksid (SO2), er en fargeløs gass med en skarp, kvelende lukt som er vannløselig for å produsere syren, H2SO3. SO2 er et av US Environmental Protection Agency (EPA) seks viktigste regulerte kriterier forurensende stoffer (troposfærisk ozon, nitrogendioksid, svoveldioksid, bly, PM2.5 og PM10-partikler). Det irriterer øynene, nesen og lungene. Høye konsentrasjoner av SO2 kan føre til midlertidig svekkelse av pusten. Det produseres ved forbrenning av kull, fyringsolje og bensin, siden disse drivstoffene inneholder svovel i forbrenningen og ved oksidasjon av naturlig forekommende svovelgasser. Det er en forløper for svovelsyre, som er en viktig bestanddel av sur nedbør.

SO2 blir injisert i stratosfæren av vulkanutbrudd. SO2 er også en viktig forløper for PM2.5 (Particulate Matter opp til 2,5 mikrometer i størrelse), som er et betydelig helseproblem, og som er en viktigste bidragsyter til dårlig sikt. Disse dataene brukes av Volcanic Ash Advisory Center i rådgivning til flyselskaper for operative beslutninger.

AIRS svoveldioksidindeks Prata-algoritmen ble forfatter av Fred Prata fra Norsk institutt for luftforskning.

The Atmospheric Infrared Sounder (AIRS) er et instrument om bord i Aqua-satellitten. AIRS Prata SO2 Index-vitenskapsparameteren er en avledet parameter fra nivå 1B nær-realtid infrarød (IR) geolokert og kalibrert utstråling (AIRIBRAD_NRT). Bildets oppløsning er 2 km og sensoroppløsningen er 45 km. Den tidsmessige oppløsningen er daglig.

KOMMENTAR: DETTE ER VELDIG VIKTIG Å VITE DA DETTE ER GRUNNLAGET FOR DEN VIRKSOMHETEN SPRAYING FOREKOMMER I DAG….SAMT VULKAN UTBRUDD

NB! BILDENE ER TATT BORT!

RED

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.