Davos 2024: Hvem kommer og hva du kan forvente

11. desember 2023

2024: Rebuilding Trust – kan dette være et år for oppløsning og utvinning?

Bilde: Verdens økonomiske forum

Gayle Markovitz

Lead Editor, Verdens økonomiske forum

Del:

VÅR INNVIRKNING

Hva gjør World Economic Forum for akselerere handlingen på Davos Agenda?

En hånd som holder et glass med en innsjø

CROWDSOURCE INNOVATION

Bli involvert med vår crowddsourced digitale plattform for å levere påvirkning i skala

Hold deg oppdatert:

Davos Agenda

Følg

  • Årsmøtet i 2024 finner sted 15. – 19. januar i Davos, Sveits.
  • Møtet samles under temaet Rebuilding Trust, tilgjengelig for bredere publikum med over 200 økter livestreamet – hele programmet er tilgjengelig her.
  • Møtet ønsker over 100 regjeringer velkommen, alle store internasjonale organisasjoner og forumets 1000 partnerselskaper samt ledere i sivilsamfunnet, fremste eksperter, unge forandrere, sosiale entreprenører og media.

I fjor på Davos, ordet ‘polycrisis‘ var på alles lepper da ledere diskuterte øyeblikkets kaskaderende og tilkoblede kriser. I dag, selv når vi vender oppmerksomheten mot nye kriser, vedvarer de gamle.

“ I en tid der globale utfordringer krever presserende løsninger, er innovativt offentlig-privat samarbeid nødvendig for å konvertere ideer til handling, ” sa , president, World Economic Forum. “ Forumet gir strukturen for å utvikle forskning, allianser og rammer som fremmer oppdragsdrevet samarbeid gjennom året. Neste ukes årsmøte vil fungere som en akselerator for det samarbeidet, utdype forbindelsene mellom ledere og mellom initiativer. ”

Så spørsmålet for ledere på Davos 2024: Vil det kommende året være en periode med ‘permacrisis'? Eller vil 2024 være en tid for oppløsning, spenst og utvinning?

Har du lest?

Hvem kommer?

Mer enn 300 offentlige personer vil delta i år, inkludert mer enn 60 stats- og regjeringssjefer. Det vil være sterk representasjon fra alle viktige regioner i verden. Topp politiske ledere som deltar inkluderer:

Li Qiang, Premier for Folkerepublikken Emmanuel , Frankrikes president; Ursula von der Leyen, Europakommisjonens president; , President i Argentina; Han Duck-soo,Statsminister for Republikken Korea; Pedro Sánchez, Spanias statsminister; Viola Amherd, President for det sveitsiske forbund 2024 og forbundsrådsleder for forsvar, sivil beskyttelse og idrett; Volodymyr Zelenskyy,Ukrainas president; Alexander De Croo, Belgias statsminister; Gustavo Francisco Petro Urrego, President for Colombia; Kyriakos Mitsotakis, Hellas statsminister; Mohammed Shyaa Al Sudani,Statsminister i Irak; Leo Varadkar, Taoiseach of Ireland; Bisher Hani Al Khasawneh, Statsminister for det hashmittiske riket Jordan; William Samoei Ruto, President for Kenya; Najib Mikati, President for Ministerrådet for Libanon; Oyun-Erdene Luvsannamsrai, Statsminister i Mongolia; Mark Rutte, Nederlands statsminister; Bola Ahmed Tinubu, President for Nigeria; Andrzej Duda, Polens president; Mohammed Bin Abdulrahman Al Thani, Statsminister og utenriksminister i delstaten Qatar; Aleksandar Vučić, Serbias president; Tharman Shanmugaratnam,President for Singapore; Ranil Wickremesinghe,President på Sri Lanka; Isaac Herzog, President for staten Israel; Srettha Thavisin, Thailands statsminister; Pham Minh Chinh, Statsminister i Vietnam.

I tillegg til:

Antony Blinken, USAs utenriksminister; Jake Sullivan, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, og representanter fra senatet og Representantenes hus.

Leder for internasjonale organisasjoner som deltar inkluderer:

António Guterres, FNs generalsekretær; Kristalina Georgieva, Administrerende direktør, Det internasjonale pengefondet; Ajay S. Banga, President, Verdensbankgruppen, Ngozi Okonjo-Iweala, Generaldirektør, Verdens handelsorganisasjon; Jens Stoltenberg, Generalsekretær, den nordatlantiske traktatorganisasjonen; Tedros Adhanom Ghebreyesus, Generaldirektør, Verdens helseorganisasjon; Achim Steiner, Administrator, FNs utviklingsprogram.

Anslagsvis 1.600 bedriftsledere, inkludert 800 pluss av verdens beste administrerende direktører og stoler fra World Economic Forums medlemmer og partnere, vil delta. Det vil også være mer enn 150 globale innovatører, teknologiske pionerer og enhjørninger som transformerer næringer.

Mer enn 200 medlemmer av Forumets Global Shapers, Young Global Leaders and Social Entrepreneurs Communities vil være med for å vise frem lokale innovasjoner og løsninger. Mer enn 150 eksperter og sjefer for verdens ledende universiteter, forskningsinstitusjoner og tenketanker vil også delta i møtet. Mer enn 40 arbeidere, ikke-statlige organisasjoner og religiøse ledere fra sivilsamfunnet vil også delta.

Leder for sivilsamfunnsorganisasjoner inkluderer: Kirsten Schuijt, Generaldirektør, WWF International; David Miliband, President, International Rescue Committee; Luc trekant, Generalsekretær, International Trade Union Confederation; Tirana Hassan, Administrerende direktør, Human Rights Watch.

Årsmøtet 2024 vil fortsette å være informativt og tilgjengelig for bredere publikum gjennom livestreaming av over 200 økter. I tillegg vil Open Forum, nå i det 21. året, være vertskap for paneldiskusjoner som er åpne for publikum under temaet “ Fra Life to Lab: Science in Action ”. Global Collaboration Village vil fortsette å fremme sitt arbeid på møtet og utvide den offentlige tilgangen.

Gjenoppbygging av tillit

Davos 2024 er det 54. årsmøtet i World Economic Forum. Under temaet Rebuilding Trust, møtet tar sikte på å gjenopprette kollektivt byrå, og styrke de grunnleggende prinsippene for åpenhet, konsistens og ansvarlighet blant ledere.

Programmet legemliggjør en “ tilbake til det grunnleggende ” ånd av åpen og konstruktiv dialog mellom ledere for regjering, næringsliv og sivilsamfunn. Målet er å bidra til å koble prikkene i et stadig mer sammensatt miljø og gi framsyn ved å introdusere de siste fremskrittene innen vitenskap, industri og .

Gjennom uken vil økter inneholde de siste forslagene til fremgang for global , handel, økonomisk vekst, arbeidsplasser, klima og naturhandling, energiovergangen, teknologisk forstyrrelse, og helse og velvære. Hele programmet er tilgjengelig her.

Møtet er organisert rundt fire områder:

Oppnå sikkerhet og samarbeid i en ødelagt verden

Hvordan kan vi effektivt håndtere sikkerhetskriser, for eksempel dagens situasjon i Midt-Østen, samtidig som vi legger ordet under fragmenteringens strukturelle krefter? Hvordan kan vi identifisere områder der samarbeid er viktig for å sikre et vinn-vinn-scenario for alle interessenter?

Bygger på forumets langsiktige og strukturerte engasjement med regjeringer, internasjonale organisasjoner og eksperter fra alle regioner. Se mer her.

https://cdn.jwplayer.com/players/Fu20DGMA-ncRE1zO6.html

Skape vekst og jobber for en ny tid

Hvordan kan myndigheter, næringsliv og sivilsamfunn komme sammen rundt en ny økonomisk ramme for å unngå et tiår med lav vekst og sette folk i sentrum for en mer velstående bane? Hvordan kan vi minimere avveininger og maksimere synergier i en situasjon der tradisjonelle tiltak tilsynelatende mislykkes?

Støttet gjennom partnerskap med internasjonale økonomiske institusjoner og topp akademikere, samt forumets arbeid med konkurranseevne, innovasjon og menneskelig kapital. Se mer her.

Kunstig intelligens som en drivende styrke for økonomien og samfunnet

Hvordan kan vi bruke AI til fordel for alle? Hvordan balanserer det divergerende regulatoriske landskapet innovasjon med samfunnsrisiko? Hvordan vil AI grensesnitt mot andre transformative teknologier, inkludert 5/6 G, kvanteberegning og bioteknologi?

Forankret i forumets AI Governance Alliance, integrere viktige regjeringer og selskaper, og i 20 sentre for Fjerde industrielle revolusjon over hele verden. Se mer her.

En langsiktig strategi for klima, natur og energi

Hvordan kan vi utvikle en langsiktig systemisk tilnærming for å nå målene for en karbonnøytral og naturpositiv verden innen 2050, samtidig som vi gir rimelig, sikker og inkluderende tilgang til energi, mat og vann? Hvordan balanserer vi disse avveiningene for å oppnå sosial enighet?

Integrere arbeidet med flere formålsstyrte Forum-initiativer, inkludert Administrerende direktør Klimaledere og First Movers Coalition. Se mer her.

Følg møtet her. Hvis du vil lære mer om forumets innvirkning, se her. Og for å lese innsikt og se de siste publikasjonene fra forumet, gå her.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.