Kan Solar Geoengineering være svaret på å bremse den globale oppvarmingen?

KOMMENTARER TILKOMMER!

29. september 2022

  • Solgeoengineering innebærer å spraye stoffer i atmosfæren som danner reflekterende aerosoler og spretter sollys tilbake i verdensrommet.
  • Dette kan hindre globale temperaturer i å øke, men temperaturene lokalt eller regionalt kan fortsette å øke i løpet av de følgende årene, viser ny forskning.
  • De større konsekvensene av solgeoengineering er fremdeles dårlig forstått, noe som gjør det til en potensielt risikabel tilnærming for å takle den globale oppvarmingen.
  • US National Academies of Sciences, Engineering and Medicine har anbefalt å finansiere tilleggsforskning om emnet.

Se for deg en fremtid der deler av verden til tross for forsøk på å redusere klimagassutslipp raskt har blitt uutholdelig varme. Noen regjeringer kan bestemme seg for å “ geoengineer ” planeten ved å sprøyte stoffer i den øvre atmosfæren for å danne fine reflekterende aerosoler – en prosess kjent som stratosfærisk aerosolinjeksjon.

Teoretisk sett vil de bittesmå partiklene reflektere litt mer sollys tilbake til rommet og dempe effekten av global oppvarming. Noen mennesker ser for seg at det skulle ha effekt av et vulkanutbrudd, som Mount Pinatubo i 1991, som avkjølte planeten med omtrent en halv grad Celsius i gjennomsnitt i mange måneder. Imidlertid, som det utbruddet, kan effektene variere mye over overflaten av kloden.

Hvor raskt kan du forvente å legge merke til at de lokale temperaturene faller? Ett år? Fem år? Ti år?

Hva om de lokale temperaturene dine ser ut til å gå opp?

Som det viser seg, er det akkurat det som kan skje. Mens modelleringsstudier viser at stratosfærisk aerosolinjeksjon kan hindre globale temperaturer i å øke ytterligere, vår forskning viser at temperaturene lokalt eller regionalt kan fortsette å øke i løpet av de følgende årene. Denne innsikten er viktig for allmennheten og beslutningstakere å forstå slik at klimapolitikken blir evaluert rettferdig og tolket basert på den beste tilgjengelige vitenskapen.

Hvorfor lokale temperaturer kan fortsette å stige

I en artikkel publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences 27. september 2022, undersøker vi hvordan effektiviteten av stratosfærisk aerosolinjeksjon kan skjules av den naturlige variasjonen i jordas klima.

Naturlig klimavariabilitet refererer til variasjoner i klima som ikke er drevet av mennesker, for eksempel kaotiske, uforutsigbare interaksjoner i og mellom havet, atmosfæren, land og havis. Et eksempel på naturlig klimavariabilitet er El Niño sørlige svingning fenomener. I løpet av et El Niño-år – eller motsatt, opplever La Niña – mange deler av verden varmere eller kjøligere forhold enn de ellers kan gjøre. Dette er uunngåelige trekk ved jordas klimasystem.

Vi så på 10 klimamodell-simuleringer som inkluderer stratosfærisk aerosolinjeksjon og analyserte temperaturene folk kan oppleve over en tiårsperiode hvis nok aerosoler ble tilsatt for å begrense økningen i globale temperaturer til 1,5 grader Celsius ( 2,7 F ) over preindustrielle nivåer, U.N. Paris klimaavtale mål.

KOMMENTAR: Å BASERE SEG PÅ KLIMAMODELLER FRA BETALT VITENSKAP BLIR HELT FEIL!!!

Noen potensielle metoder som begrenser mengden solenergi i atmosfæren.

Noen potensielle metoder som begrenser mengden solenergi i atmosfæren. Bilde: Samtalen.

Vi fant ut at en betydelig brøkdel av jordens befolkning kunne oppleve fortsatt oppvarming selv når gjennomsnittstemperaturene falt i global skala, med så mye som 55% opplever fortsatt stigende temperaturer i et tiår etter at stratosfærisk aerosolinjeksjon begynner.

Kommentar: IGJEN BASERT PÅ KLIMAMODELLER SOM IKKE ER REEL VITENSKAP!

Dette kan være sant i deler av de største og rikeste landene i verden, inkludert USA, , India og deler av . Selve landene som har evnen til å prøve stratosfærisk aerosolinjeksjon i fremtiden, kan være de mest sannsynlig å fremdeles se temperaturene stige.

Konsekvenser er fremdeles dårlig forstått

Mange forskjellige typer solstrålingsmodifisering er foreslått, men de fleste eksperter anser stratosfærisk aerosolinjeksjon som begge deler mest effektiv og minst kostbar tilnærming.

Den grunnleggende ideen ville være å produsere bittesmå, reflekterende partikler i en del av stratosfæren mellom 20 og 25 kilometer i høyden – som er over der fly vanligvis flyr. Mens noen science fiction-historier antyder at kan brukes til å gjøre dette, tror de fleste eksperter at modifiserte fly vil være nødvendig for å distribuere aerosoler både høye nok og konsekvent nok.

KOMMENTAR: BRUK AV RAKETTER ER INGEN SIENCE FICTION. DET FINNES PATENTER PÅ DETTE.

I 2021 U.S. Nasjonale akademier for vitenskaper, ingeniørvitenskap og medisin ga ut en rapport om temaet modifisering av solstråling, inkludert stratosfærisk aerosolinjeksjon. Rapporten ble skrevet av et utvalg av klimaforskere, økonomer, advokater og andre. Gruppen kom til at USA skulle finansiere forskning på temaet. Det anbefalte dette delvis fordi konsekvensene av solstrålingsmodifisering fremdeles var dårlig forstått.

Denne mangelen på forståelse er ganske en risiko, siden det fortsatt er ukjent hva som kan skje hvis verden forfølger strategier som stratosfærisk aerosolinjeksjon, enn si hvis et bestemt land eller organisasjon bestemmer seg for å forfølge disse inngrepene av seg selv.

https://youtube.com/watch?v=OGdz5gYqm-o%3Fenablejsapi%3D1%26wmode%3Dtransparent

Could solar counter global warming?

Etter vårt syn bør forskning på potensielle av stratosfærisk aerosolinjeksjon omfatte studier for å undersøke potensialet endringer i avlingeneskift i globale nedbørsmønstre eller endringer i kritiske regioner i jordas biosfære, som Amazon regnskog. Fakta er at vi ikke vet godt hva som ville skje med stratosfærisk aerosolinjeksjon –, og det er grunnen til at forskning på dette emnet er så kritisk.

Å redusere utslipp er grunnleggende for å dempe klimaendringene

Vi ønsker å være helt klare på at vi ikke tar til orde for faktisk bruk av stratosfærisk aerosolinjeksjon.

Den mest direkte måten å unngå usikkerheten i solstrålingsmodifiseringsstrategier som stratosfærisk aerosolinjeksjon er å løse den viktigste årsaken til global oppvarming. Det som dokumentert av mange vitenskapelige studier, vil kreve aggressiv reduksjon av utslipp av karbondioksid, metan og andre klimagasser i atmosfæren.

OPPDAG

Hva gjør med ?Vis mer

Har du lest?
https://open.spotify.com/embed/episode/576h8mYYKbGvnqA5djjAS7?utm_source=generator
Ikke gå glipp av noen oppdatering om dette emnet

Opprett en gratis konto og få tilgang til din personlige innholdssamling med våre nyeste publikasjoner og analyser.

Registrer deg gratis

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.