En gullklar 1.plass til Erna Solberg med ektemann, Sindre Finnes. 01.01 2024

Statsminister eller ikke: 1. plassen tilkommer Erna og Sindre som snart ser sin mulighet til å flytte inn i statsministerboligen igjen.

Kjære Erna og Sindre.

Det er ingen over, og ingen ved siden. Maktpokalen for 2023, går til dere begge.

I år har det vært svært mange gode kandidater til prisen:

Støre som regjeringssjef sammen med firerbanden , Brenna, Huitfeldt, Borten- Moe og

Trettebergstuen.Senere meldte også justisminister, Mehl, seg på.

Men, ingen slår dere. Ikke engang er noen i nærheten.

Det er så mye å ta av når dere nå skal hylles. Men, er det en ting jeg er mektig imponert over og som særlig kom frem i 2023 , så er det den fantastiske evnen dere har til å se inn i spåkula.

Ja, der går dere til og med sjamanen og Marthas kommende ektemann, Durek, en høy gang.

Og denne fantastiske evnen går mange år tilbake i tid. Så la oss spole tilbake til sin årlige konferanse i 2017 i , og der du, Erna , var hedersgjest hos milliardærklubben.

For 2017 var året da “Coalition for Epidemic Preparedness Innovations” , forkortet, CEPI, ble opprettet under møtet i Davos av deg og selveste .

Og der sa du at det var et problem at World Health Organization (WHO) ikke klarte å ta initiativer raskt nok i tilfelle en pandemi. Dere hadde derfor gått sammen om å danne CEPI for «push this on the WHO's agenda»:

Og vipps: Noen år senere, da du stengte ned landet i mars 2020, så var troll gått i ord. Makten hadde blitt snikoverført til WHO, slik du predikerte allerede i januar 2017. Og Ola og Kari skjønte ingenting. Imponerende!

Og jammen meg har Sindre den samme klarsynte evnen. I alle fall når det gjelder kjøp og salg av aksjer.

Så her har jeg hentet frem noen få utvalgte eksempler for å underbygge Sindres fantastiske evner.

1.Nordic Mining.

– Du hadde ikke før rukket å bli statsminister høsten 2013, før du åpnet for sjødeponi på Sundvollen. Gruveselskapet, Nordic Mining, jublet og det gjorde Sindre også.

– 18. september 2013: Gruveselskapet, Nordic Mining, får 2,3 millioner kroner i fra Innovasjon .

– 19 september 2013: Finnes kjøpte 33 000 aksjer i selskapet, Nordic Mining.

– 3. oktober 2013: Finnes kjøper ytterligere 37 000 aksjer i Nordic Mining.

-7. oktober 2013: Din regjering la frem regjeringsplattformen på Sundvolden Hotel, som åpnet for sjødeponi. Sindre Finnes var selvsagt til stede på Sundvolden.

– Prisen på aksjene Finnes kjøpte i Nordic Mining, stiger med nærmere 175 % etter at informasjonen om åpning for sjødeponi blir kjent. Han selger seg ut i desember samme år med svært god fortjeneste.

Fantastiske evner, til å se kjapt inn i fremtiden her.

2. Bomselskspet Q-Free ASA.

22 oktober 2015 : Statens vegvesen undertegner kontrakt med Q-Free ASA om levering av teknisk utstyr og vedlikehold til bomstasjoner på fire veistrekninger i Oppland.

22 oktober 2015: Sindre Finnes kjøper hhv 800 og 400 aksjer i Q-Free.

23. oktober 2015: Sindre Finnes selger 1600 aksjer i Q-Free.

Igjen: For en teft!

3. Norsk Hydro.

Kraftverkene i Røldal-Suldal-vassdraget hadde forsynt Norsk Hydro med billig kraft siden 1960-tallet.

Men 21. oktober 2020, annonserte det statlig eide Norsk Hydro at selskapet skulle inngå et stort og viktig samarbeid med offentlig eide Lyse AS. De skulle etablere et felles kraftselskap som skulle overta kraftproduksjonen i Røldal-Suldal-vassdraget. Saken om konsesjonen til det nye selskapet ble behandlet i statsråd, altså av deg som statsminister.

– 23. og 26. oktober 2020: Sindre Finnes solgte til sammen 14.500 Hydro-aksjer 23. og 26. oktober.

For hvem bryr seg vel om innbyggerne i Røldal, vannkraft og konsesjon når vi har Sindre Finnes evner til lynkjappe beslutninger?

4. Så må vi ikke glemme Nekkar da. Et selskap Finnes elsker. Erna Solbergs søster, Marit Solberg, er styremedlem i Nekkar. Det var hun også da Finnes kjøpte og solgte aksjer i selskapet:)

5. Sindre Finnes, har hyppig handlet aksjer under din tid i flere store børsnoterte selskaper, inkludert i Kongsberg Gruppen der staten er største eier. Andre selskper er Mowi,

Wallenius Wilhelmsen og Western Bulk, alle der regjeringen sin informasjon spiller en rolle på aksjeutviklingen.

Men ikke bare er den fantasiske evnen til å se inn i spåkula, som gjør dere til soleklare vinnere.

Minst like god er du, Erna, til å gjøre de rette strategiske valgene . Her er noen eksempler på det :

1. Sommeren 2020, utnvente du den tidligere statssekretæren i Justsidepartmentet, Pål Lønseth, som ny sjef for Økokrim. Det skulle vise seg å være et genialt valg, når Økokrim senere ble bedt om å etterforske dere for mulig innsidehandel.

For det ville selvsagt ikke Pål Lønseth ha noe av. Ja, hvordan kunne han finne på å etterforske deg og Sindre når det tross alt var du, i statsråd, som ga han jobben?

2. Så må det være befriende å ha en stab på statsministers kontor, som lojalt sørger

for å slette dokumenter som knytter seg til Finnes aksjehandler opp mot din rolle som statsminister . For hvem bryr seg vel om Arkivloven?

3.Og du ventet klokelig til etter at valget den 11. september var over , før du kunngjorde at Sindre ikke hadde vært ærlig med deg når han ikke hadde sagt hvor han hadde handlet aksjer.

Først 15 september gikk du på talerstolen og gråt noen lette tårer over det hele. Genialt med tanke på at Høyre ble den soleklare vinneren i valget for 2023.

4. Og når først stormen tok til, så var det igjen genialt å hente inn den tidligere Økokrim advokaten, Thomas Skjelbred, som forsvarer for Finnes. Han kjenner jo alle kvadratmeter der inne på Økokrims kontor.

Så glem Finnes kjøp av pumpehagle og brudd på reglene om antall besøkende som andre måtte følge under “pandemien”, bare ikke deg og Sindre, ref din 60-års dag i 2021.

Seieren for 2023 kan feires med pomp og prakt:)

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.