En flykaptens forsøk på å bort forklare!

Per Storaker

Dette er troligens en lagret sak…da jeg fikk det av vedkommende for 2 år siden og.

Hva med litt info om årsaken til det (underkjølt fuktighet i atmosfæren) Det er INGEN fly som sprayer noe som helst over hodet ditt, og det MÅ være spesielle atmosfæriske forhold for at stripene skal vedvare en stund og utvide seg.

Noen sier at «skyene» som oppstår bak fly i store høyder skyldes ? (sprøyting av kjemikaler)

Bare contrails (vanndamp) kan lage skydekket du noen ganger ser bli dannet og som du kanskje tror er chemtrails.

Her er fakta:

Vann er en del av atmosfæren vår i større eller mindre grad. Og det blir bare synlig når atmosfæren er mettet. Og det er da vi ser skyer, iskrystaller, regn, snø, tåke…., og contrails.

INGEN annen molekyl reagerer slik i atmosfæren vår som vann. INTET ANNET STOFF kan produsere en vedvarende contrail enn vann.

Hvorfor? Fordi vann er det ENESTE molekylet som kan nå metning i atmosfæren og danne skyer. Og vann er det ENESTE stoffet som kan utfelle eller samle seg på en partikkel i tilstrekkelige mengder til å krystallisere seg og vokse slik contrails kan gjøre. Siden vann er det eneste stoffet som kan mette atmosfæren vår, er det bare vann som kan føre til at en contrail vedvarer og til og med vokser.

Dette er verdt å merke seg, ettersom ALLE faste stoffer som sprøytes vil spre seg og tynne ut i ingenting og bli usynlig. Og ALLE andre væsker enn vann vil fordampe fordi de aldri vil nå tilstrekkelig mengde til å mette atmosfæren. Det er fysisk umulig. 🤷‍♂️

Dette er grunnlaget for “Ice Budget Argument” som avkrefter hovedmyten om chemtrails.

Forskerene har funnet ut for lenge siden at en vedvarende contrail har krystaller som vokser når dampen i eksosen er i et ismettet miljø. Når du ser en contrail på en klar himmel som senere vedvarer, er det en indikasjon på to ting:

A. Atmosfæren er is overmettet

B. Atmosfæren er veldig ren uten partikler

Tilstand B ovenfor er viktig fordi hvis A eksisterer og atmosfæren IKKE er ren, vil det allerede ha dannet seg iskrystaller på aerosolene (små partikler) som er der, og en cirrussky vil allerede være der.

Så en is-overmettet, men klar himmel, vil være en ren himmel med lavt aerosolinnhold.

Men når atmosfæren er is-overmettet og et fly slipper ut mer vanndamp og partikler (biprodukt av forbrent drivstoff) så dannes det vedvarende contrail. Og «skyene» som dannes kan pga allerede is overmettet luft ekspandere med opptil 10.000 ganger mer masse enn den opprinnelige ismassen generert ved forbrenning fra flyet. (Hvor ren er luften langs bakken til sammenligning? Derfor kan man ikke trekke konklusjoner og sammenligne når man puster ut en kald vinterdag at ikke frostrøyken også vedvarer.)

Litt mer detaljert forklaring: Et vanlig jetfly forbrenner ca ett tonn parafin for å lage 1,3 tonn vanndamp for hver hundre kilometer.

Og en 100 mil lang kontrail vil være omtrent 1/2 parten av avstanden over himmelen sett fra bakken.

Men siden den kontrailen kan vokse i masse opptil 10 000 ganger fra vann som er trukket ut av den mettede atmosfæren rundt, vil resultatet være en contrail som veier 10 000 ganger så mye, eller 1,3 x 10 000 = 13 000 tonn per 100 miles og kunne bli tilsvarende større. Det er derfor f.eks. en A380-800, som bare kan ha maksimalt 150 tonn last + 288 tonn drivstoff = 438 tonn kan «lage» slike store vedvarende contrails.

Men selv om contrailen kun vokste 1000 ganger i masse ved å kondensere mettet luft fra atmosfæren, så ville det kreve et fly som kunne sprøyte 1300 tonn per 100 miles, halvveis over himmelen. Og det er over det dobbelte av den totale drivstoff- og lastekapasiteten til det største jetflyet som finnes! Og det finnes ikke fly som kan gjøre det.

Mye vedvarende striper bak flyene over deg? Forklaringen har du nettopp lest.

Videre kommentarer:

Og enda en som angivelig er pilot?

Heikki Oltedal

Flott naturfenomen å se vanndamp fryse momentant til iskrystaller i -40 grader C.

Faktisk det samme naturfenomenet som skjer når du midtvinters i -40 grader C på Finnmarksvidda kasteren kopp med kokende vann i lufta. Dersom man vil dramatisere og kalle vanndamp for et kjemikalie, så blir faktisk beskrivelsen «chemtrails» riktig..

YOUTUBE.COM

Vann blir til snø i -40°C

Vann blir til snø i -40°C

4

 • 1 d
 • Liker
 • Svar

Jan Erik Winås har svart

 ·

1 svar

André Ronesen

https://www.yr.no/…/derfor-dannes-det-_flystriper_-1…

Derfor dannes det «flystriper»

YR.NO

Derfor dannes det «flystriper»

Derfor dannes det «flystriper»

 • 1 d
 • Liker
 • Svar

Jan Erik Winås

André Ronesen LØGN!

Per Storaker

Jan Erik Winås Kom med din fysisk løsning på hvordan dette blir gjort. Og det bør ikke være problem for deg å dokumentere noe så naturlig…

Jan Erik Winås

Per Storaker Dette diskuterte vi for 2 år siden mange ganger. Det endte med at jeg ba deg se på de dokumentasjonene jeg har lagt ut…du har enda ikke gjort det. Dette er ei info gruppe der folk kan finne frem selv ved å bruke søkeikonet. Skal jeg lære deg det og? Du vil ikke så da får du bare fortsette….

Øverst i skjemaet

Skriv et svar …

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nederst i skjemaet

Gunnar Thomsen

hvor kommer vanndampen fra, tror ikke fra drivstoffet og i høyder på +- 40000 fot er det vel lite H2O og dersom, ikke nok til de lange stripene vel?

 • 1 d
 • Liker
 • Svar

Roar Frøiland

i gamle dager forsvant kondenstripene etter et par minutter…nå kan de ligge der hele dagen og danne et tynnt slør over store deler av himmelen…hmm!

 • 1 d
 • Liker
 • Svar

Heikki Oltedal

Gunnar Thomsen hva er den kjemiske sammensetningen av Jet A1 (drivstoff til fly med jetmotorer)? Dersom du finner ut det og samtidig klarer å se hva reaksjonsproduktet blir når hydrogen reagerer (forbrenner) med oksygen, har du løsningen på hvor vanndampen fra jetmotor-eksosen kommer fra.

Gunnar Thomsen

Heikki Oltedal , vel overstått Jul🧑🏻‍🎄 fant denne som visstnok sier om hva som er funnet i de forskjellige typer fly drivstoff.

 Eksempelet du nevner har jeg vært med på👍 men når tempen er – 50-70 kalde og gassen ut av turbinene er flere hundre syns j… 

Se mer

Kan være et bilde av blåkopi og tekst

Heikki Oltedal

Gunnar Thomsen Da har du sikkert funnet ut at forholdet mellom Hydrogen og Carbon i Jet A1 er rundt 2/1. Eksostemperaturen ut av jetmotoren er riktignok rundt 450 grad.C, men massestrømmen er forsvinnende liten i forhold til massen av atmosfæren i flyhøyden. Eksosen blir raskt avkjølt til atmosfæretemperaturen på -50 grad C. Tids-forsinkelsen i nedkjølingen tilsvarer (forenklet sagt) distansen mellom flyet og til den synlige delen av kondensstripa. Vanndamp er usynlig, vanndråper og iskrystaller er synlige. Vi kaller det vanligvis skyer.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.