Amfibious Warship USS Portland har skutt ned en drone med sin nye høykraftslaser

Den vellykkede testen av den kraftige laseren er et stort skritt fremover for marinens rettede energivåpenambisjoner.AVJOSEPH TREVITHICK|OPPDATERT 22. MAI 2020 18:25 EDT

KRIGSSONEN

Amfibious Warship USS Portland har skutt ned en drone med sin nye høykraftslaser

DEL

JOSEPH TREVITHICKSe Artikler Fra Joseph Trevithick

FranticGoat

Den San Antonio klasse landing plattform dock USS Portland har slått ned en liten drone med det nye laserstyrte energivåpenet. Skipet ble først oppdaget med systemet installert da det forlot hjemmeporten i San Diego California i desember 2019, som Krigssonen

var først til å rapportere.

U.S. Navy's Pacific Fleet kunngjort testen av Portland‘laservåpenet, som formelt er kjent som Demonstrator ( LWSD ) Mk 2 Mod 0, 22. mai 2020. Selve testen fant sted 16. mai på et uspesifisert sted i Stillehavet. Tjenesten beskrev hendelsen som “den første implementeringen av systemnivået av en solid-state med høy energi-klasse,” men sa ikke om dette var første gang skipet faktisk fyrte våpenet.

https://youtube.com/watch?v=ZZyev1rfds0%3Ffeature%3Doembed%26rel%3D0%26enablejsapi%3D1
https://youtube.com/watch?v=NlZHITatXYc%3Ffeature%3Doembed%26rel%3D0%26enablejsapi%3D1

“The Solid State Laser Weapons System Demonstrator er en unik evne Portland får teste og operere for marinen, mens han baner vei for fremtidige våpensystemer, “marinekaptein Karrey Sanders, Portland‘befal, sa det i en uttalelse. “Ved å gjennomføre avanserte sjøtester mot UAV-er [ubemannede luftfartøyer] og lite håndverk, vil vi få verdifull informasjon om mulighetene til Solid State Laser Weapons System Demonstrator mot potensielle .”

melding-redaktør% 2F1590184234113-14141414.jpeg
melding-redaktør% 2F1590184242216-1241425215.jpeg

Northrop Grumman utviklet LWSD Mk 2 Mod 0 for marinen som en del av Solid-State Laser Maturation (SSL-TM) -programmet og leverte det til San Diego for installasjon på Portland på slutten av 2019, noe Krigssonen

var også først til å rapportere. Tjenesten hadde kunngjort at San Antonio klasseskipet ville være det første som bar dette laservåpenet tilbake i 2018 og hadde opprinnelig planlagt å gjennomføre de første sjøprøvene innen utgangen av september 2019.

melding-redaktør% 2F1590183278395-49923275173_452d030fd2_o.jpg

Sjø forventer at 150 -klassen LWSD Mk 2 Mod 0 først og fremst vil gi skip en ekstra forsvarslinje mot ubemannede fly og småbåt svermer. Laseren kan også fungere som en blendende, blendende optiske sensorer og søkere. Det komplette systemet kan bruke sine egne integrerte videokameraer med full bevegelse, som brukes til å spore mål og sikte våpenet, også for å utføre overvåking.

SSL-TM-programmet er bare ett av fire aktive programmer som tjenesten jobber med som en del av Navy Laser Family of Systems, som forhåpentligvis vil tjene som springbrett til kraftigere og ellers dyktige i fremtiden. Den Arleigh Burke klasse ødelegger USS Dewey er nå også utstyrt med det som ser ut til å være en innledende versjon av Optical Dazzling Interdictor, Navy ( ODIN ) -systemet, en annen marine rettet energiutvikling som Krigssonen var først å rapportere om, og at du kan finne ut mer om i dette siste stykket.

melding-redaktør% 2F1590184397094-12414144124.jpeg

Det er verdt å merke seg at dette ikke er første gang marinen installerer et operativt laservåpensystem på et skip. Den midlertidig havbase USS Ponce bar AN / SEQ-3 laservåpen-systemet () mens det ble distribuert til Midt-Østen mellom 2014 og 2017. Northrop Grumman utviklet LaWS, samt den tidligere Maritime Laser Demonstrator (MLD), som begge bidro til å informere utviklingen av LWSD Mk 2 Mod 0. I klassen 150 kilowatt er det nye laservåpenet betydelig kraftigere enn 15 kilowatt-klassen MLD og 30 kilowatt-klassen AN / SEQ-3.

“Med denne nye avanserte evnen omdefinerer vi krig til sjøs for marinen Portland‘sa kaptein Sanders. Denne vellykkede testen er absolutt et spennende skritt fremover for marinens rettede energiambisjoner.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.