USDA drysser vaksiner med fiskesmak fra himmelen for å bekjempe rabies.

Da er det aktuelt å stille følgende spørsmål: Hvordan påvirkes mennesker?

Av Zoe Sottile , CNN

2 minutters lesing

Publisert 15:37 EDT, lørdag 27. august 2022

USDA distribuerer oral rabiesvaksine via fly, helikoptre, kjøretøy og spesielle agnstasjoner.

USDA distribuerer oral rabiesvaksine via fly, helikoptre, kjøretøy og spesielle agnstasjoner.

Danita Delimont/Adobe Stock

CNN 

Det er en fugl, det er et fly, det er… en oral rabiesvaksine , falt fra himmelen.

Det amerikanske landbruksdepartementet har startet sin årlige distribusjon av oral rabiesvaksine, et prosjekt som vil fortsette ut oktober. Prosjektet er fokusert på å forhindre av vaskebjørnrabies fra det østlige USA til hjertet, ifølge en pressemelding fra USDA.

Årets utdeling startet 6. august Hvis du har vaksinert hunden din mot , husker du sikkert at du tok den til veterinæren for å få en sprøyte. Men disse rabiesvaksinene er spiselige pellets dekket av fiskemel for å tiltrekke vaskebjørn og andre sultne skapninger.

Wildlife Services rabiesbiologer tar en vevsprøve fra en bedøvet vaskebjørn. Testen vil avgjøre om dette dyret har fått i seg nok rabiesvaksine til å bli beskyttet. Agn mot rabiesvaksiner er en del av Wildlife Services sitt nasjonale rabieshåndteringsprogram.

Wildlife Services rabiesbiologer tar en vevsprøve fra en bedøvet vaskebjørn. Testen vil avgjøre om dette dyret har fått i seg nok rabiesvaksine til å bli beskyttet. Agn mot rabiesvaksiner er en del av Wildlife Services sitt nasjonale rabieshåndteringsprogram.

Anson Eaglen/USDA-APHIS

I landlige områder vil USDA distribuere vaksinene med fly. I forstads- og urbane områder vil de ankomme med helikopter eller kjøretøy eller bli deponert for hånd i utpekte “agnstasjoner,” heter det i meldingen.

Augustfasen av programmet er fokusert på Maine og West Virginia. Omtrent 348 000 vil bli distribuert i det nordlige Maine og 535 000 distribuert i deler av det vestlige Pennsylvania, West Virginia og en liten del av det sørvestlige Virginia.

Fra midten av september til midten av oktober vil 70 000 vaksiner bli distribuert i deler av halvøya Massachusetts.

Til slutt, i oktober vil sørstatene motta sine rabiesvaksiner. Deler av North Carolina, Tennessee og Virginia vil motta mer enn 880 000 vaksiner; Alabama, Georgia, North Carolina, South Carolina og Tennessee vil motta rundt 820 000 vaksiner; og deler av Alabama vil inkludere 1,1 millioner vaksiner.

Den orale vaksinen, også kalt RABORAL V-RG, har vist seg å være trygg i over 60 dyrearter, sier USDA. Dette inkluderer tamhunder og -katter, så du trenger ikke å bekymre deg mye for at ditt elskede kjæledyr skal spise en av vaksinene. Hunder som spiser et stort antall av vaksinene kan ha mageproblemer – men de vil ikke ha noen langsiktige helsekonsekvenser, ifølge USDA.

Rabies kommer vanligvis inn i den menneskelige befolkningen via bitt fra et infisert dyr, sier Centers for Disease Control and Prevention . Mens alle pattedyr kan få rabies, finnes distinkte stammer blant flaggermus, vaskebjørn, skunks, rever og manguster.

https://www.aphis.usda.gov/aphis/newsroom/news/sa_by_date/sa-2022/orv-efforts

https://edition.cnn.com/2022/08/27/us/usda-rabies-vaccine-distribution-scn-trnd/index.html

Fra fly og helikoptre slipper det små matpakker som gnagere, flaggermus og div, spiser.

https://edition.cnn.com/2019/06/12/health/rabies-bats-cdc-study

Helt trygt for hunder og katter, men hold dere vekk fra områdene advares det når de slipper ut matpakkene.

Hva kan gå galt? Hva annet slipper de ut i naturen som de IKKE SKRIVER OM?

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.