Regjeringsstyrte Cloud seeeding prosjekter – Australia – USA – Afrika- UAE – Saudi Arabia.

TEXAS:

https://www.tdlr.texas.gov/weather/summary.htm

Texas Department of Licensing and Regulation

PO Box 12157
Austin, TX 78711

Ønsker du regn I ditt område I Texas? Ja bare kontakt herren i Texas Delstatsregjeringen for hjelp;

Individuals or organizations representing areas of the state not now engaged in but with an interest in doing so should contact Adam Foster at (512) 202-8167 or adam.foster@tdlr.texas.gov about any weather modification permitting and licensing matters, or for general information about cloud seeding .

Her er det spennende selskaper som lager snø – regn og manipulerer været:

Skysåing forbedrer snøfallet over Snowy Mountains i løpet av de kalde månedene, trinning mengden vann som er tilgjengelig for å produsere ren, fornybar energi.

Snowy Hydro's Cloud Seeding Program øker nedbøren med gjennomsnittlig 14%. Den retter seg for tiden mot et område på 2.110 kvadratkilometer.

Glaciogenic skyfrø er en værmodifiseringsteknikk. Det innebærer innføring av et såmiddel i passende skyer for å oppmuntre til dannelse og vekst av iskrystaller. Dette forbedrer mengden snø som faller fra skyen.

Snowy Hydro's Cloud Seeding Program startet som en prøve i 2004. En uavhengig vitenskapelig evaluering av forsøket fant at skyfrø økte nedbøren med gjennomsnittlig 14%, og at det ikke var noen negativ innvirkning på nedbøren av målområdet. Evalueringen ble støttet av to vitenskapelige fagfellevurderinger og publisert i Journal of Applied Meteorology.

Et omfattende miljøovervåkningsprogram inkluderte analyse av tusenvis av miljøprøver, samlet før og under forsøket. NSW Natural Resources Commission gjennomførte en uavhengig fagfellevurdering av evaluerings- og miljøovervåkningsprogrammet. Det ble funnet at skyen sår økte snøfall i målområdet, og det var ingen bevis for uheldige miljøpåvirkninger. 

I 2012 lovfestet NSW-regjeringen et pågående, operativt skyfrøprogram som skulle starte fra vinteren 2013. Skysåaktiviteter er autorisert av Snowy Mountains Cloud Seeding Act 2004 (Lov) og i samsvar med en godkjent miljøstyringsplan (EMP). Miljøvernmyndigheten (EPA) er nominert til å gjennomgå overholdelse av skyfrøoperasjoner med loven og EMP. Snowy Hydro rapporterer årlig om sine skyfrøoperasjoner til NSW-regjeringen og EPA; klikk her for å få tilgang til de årlige skyfrøoperasjonsrapportene

Rapporterer direkte til NSW Regjeringen i Australia.

https://legislation.nsw.gov.au/view/whole/html/inforce/current/act-2004-019

Prosjekter:

https://www.tradearabia.com/news/ENV_204510.html

delivering oceanic rainfall to combat drought, famine and wild-fires in Australia, UAE, Saudi Arabia and the US.

Aquiess planlegger regnteknologi for

Doha, 7. september 2011

Doha-baserte Aquiess, en værmodifikasjonsspesialist, vil bruke sin nedbørsfremkallende for å få en tidlig slutt på den ødeleggende tørke hungersnøden på Afrikas Horn.

Aquiess tilbyr sin nedbørsteknologi for å bryte tørken ved å bringe mildt bløtende regn til regionen i løpet av de neste 21 dagene.

“Dette er vår evne, for eksempel brukt i 2005 (Project Albatross) i Australia, for å trekke havregn inn i Murray Darling Basin, Øst-Australia, som gjorde slutt på tørken,” sa David Miles, administrerende direktør i Aquiess.

“Dette er viktig siden det ikke kan bli noen ende på den humanitære hungersnødskrisen, før regnet kommer er tørken brutt og rehabiliteringen og utvinningen kan begynne.”

Med over 12 millioner mennesker nå berørt i Somalia, Kenya, Etiopia og Uganda, er hungersnøden satt til å påvirke enda flere ettersom alle familiens matlagre blir raskt oppbrukt og folkets evne til å mestre uthules for hver dag.

Regionen i Afrikas horn har vært utsatt for tørke – forårsaket hungersnød i 2006 og 2008-2009, ettersom mislykkede høstinger har ført til matmangel og vannmangel.

Værmeldinger for området indikerer at regionen vil forbli sesongmessig tørr i løpet av september, men enda verre, at den normale regntiden i oktober vil se nedbør under gjennomsnittet.

«Bildene av sult vi ser fra Somalia bringer tilbake minnene fra oktober 1984 da verdens ledere samlet seg i Genève for å svare på hungersnøden over hele Afrika sør for Sahara. Den gangen ble rundt 35 millioner mennesker berørt, sier Dr Mahendra Shah, direktør for internasjonal planlegging og kommunikasjon, Aquiess.

“Verdenssamfunnet lovet at dette aldri ville skje igjen, og at vi ville takle de underliggende årsakene til mangel på utvikling som så ofte resulterer i at tørke blir til hungersnød.”

«Vel, her er vi i 2011, og står overfor en tørkeindusert hungersnødstragedie på Afrikas Horn. Vi kan ikke og må ikke unnlate å levere rettidig og relevant nødhjelp og samtidig sette på plass RAINAID-aksjonene for en tidlig bedring, la han til.

RAINAID fra Aquiess er nøkkelen til en tidlig bedring i området, alvorlig påvirket av gjentatte mislykkede høstinger og tørkesykluser som har ødelagt husdyr og avlinger og etterlatt befolkningene uten midler til bedring i årene som kommer, heter det i en uttalelse.

Aquiess har vært vellykket i mer enn 80 prosent av tilfellene, og levert havregn for å bekjempe tørke, hungersnød og skogbranner i Australia, UAE, Saudi-Arabia og USA.

Aquiess besøkte nylig Daadab-leiren i Kenya og diskuterte med regjeringer og FN-byråer fordelene, protokollen og metodikken for å bruke denne unike værmodifikasjonsteknologien på den nåværende krisen.

Det vil starte umiddelbart og pågå til tørken kan brytes, heter det i uttalelsen.

Denne teknologien er basert på systematisk levering av en elektromagnetisk bølgeform som resonerer med atmosfæriske værmønstre, for å justere banen til regnbærende skysystemer. Disse signalene kan påvirke globale fuktighetsstrømningsmønstre og utnytte de naturlige fuktighets-“elvene” i atmosfæren for å avlede disse til målrettede destinasjoner for å skape nedbør.

“Det er en levedyktig løsning med RAINAID som kan gi en snuoperasjon for de fire landene som er berørt av denne forferdelige hungersnøden,” sa Dr Shah.

“Vi var i Kenya i forrige uke for å diskutere løsningen vår for en tidlig bedring fra den ødeleggende tørken, og ga en forpliktelse senere ved UNFAO i Roma om at vi ville tilby vår Aquiess nedbørteknologi som en humanitær gest til regionen for å bringe rettidig regn for å lindre hungersnødkatastrofe,” la han til. – TradeArabia News Service

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.