Nyheter om sykdomsutbrudd (DON)

onsdag 20. september 2023

Nå er de i gang i ! Hvor blir neste sted/land? Terroristene har dårlig tid…!

Botulisme – Frankrike

Situasjonen på et øyeblikk

12. september 2023 identifiserte lokale folkehelsemyndigheter i Frankrike en klynge på 10 tilfeller med mistenkt botulisme, inkludert ett . Fra 14. september 2023 har det nasjonale IHR-kontaktpunktet for Frankrike varslet WHO om totalt 15 tilfeller av mistenkt botulisme, inkludert ett dødsfall, rapportert i Bordeaux og Ile-de-France.

De epidemiologiske undersøkelsene indikerte at smittekilden er inntak av hjemmelagde konserverte sardiner, på forskjellige datoer, på samme restaurant i Bordeaux i uken 4.–10. september 2023. Matvaren ble laget på restauranten for konsum på stedet.

På grunn av inkubasjonsperioden på opptil åtte dager og restauranten tiltrekker internasjonale besøkende under Rugby-VM, er det en mulighet for at flere tilfeller blant internasjonale besøkende kan bli rapportert i Frankrike, eller muligens utenfor Frankrike når reisende kom hjem, frem til 18. september .

Ytterligere informasjon, inkludert beskrivelse av situasjonen, epidemiologi av botulisme, folkehelserespons, WHO risikovurdering og WHO-råd er tilgjengelig i den fullstendige teksten til DO N.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.