Sommerskrem: Kjøttspisende bakterier hevder seks liv på østkysten, Meningokokk sykdom utbrudd i Virginia gnister bekymring

kategorier

6. september 2023 Skrevet i: 

Andy Oxide

MPN

Nyheter

oppdateringer

Når slutten av sommeren varmes opp, har et kjølig helsevarsel truffet østkysten av USA.

Minst seks personer har tragisk mistet livet etter å ha fått en “ kjøttspisende ” bakterier i det varme kystvannet.

Helsetjenestemenn bekrefter at to individer i Connecticut, en i New York, og tre i North Carolina falt offer for Vibrio vulnificus, en potensielt dødelig bakterie, i løpet av juli og august.

Mens Gulf-statene typisk er vitne til en håndfull slike tilfeller, er det en sjelden forekomst for disse dødsfallene å pigge på østkysten.

Som svar på denne alarmerende trenden har Centers for Disease Control and Prevention ( CDC ) gitt ut en helseveiledning, og oppfordret leger, og offentlige helseavdelinger til å være årvåken for disse infeksjonene.

Dr. Rita Colwell, mikrobiolog og marineekspert, advarer, “ Himmelen faller ikke, men vær forsiktig, vær oppmerksom og ta den på alvor hvis du har en infeksjon og får den behandlet. ”

Forstå trusselen: Vibrio Vulnificus

Vibrio-bakterier er ansvarlige for omtrent 80 000 sykdommer i USA hvert år.

Blant dem fremstår Vibrio vulnificus som en potensiell livstruende skyldige.

CDC rapporterer årlig mellom 150 og 200 infeksjoner, med en alarmerende en av fem individer som gir etter for infeksjonen, ofte i løpet av bare en dag eller to etter å ha blitt syk.

Disse bakteriene er naturlig til stede i saltvann og brakkvann, med utbredelsen på topp i sommermånedene, fra mai til oktober.

Dr. Antarpreet Jutla, professor i miljøteknikk, forklarer, “ Oftest enn ikke kommer denne bakterien til å ha en kystopprinnelse, noe som betyr at noen vil besøke kystfarvann for rekreasjon, de kan ha et sår eller utsatt hud. ”

Dessuten kan inntak av rå eller underkokt skalldyr, spesielt østers fra kystfarvann, øke risikoen for infeksjon.

på Vibrio vulnificus-infeksjon spenner fra feber, kvalme, oppkast og magekramper til vannaktig diaré.

For de med en blodomløpsinfeksjon eskalerer symptomene til å omfatte feber, frysninger, lavt blodtrykk og blemmer hudlesjoner.

Sårinfeksjoner kan føre til nekrotiserende fasciitt, en tilstand der kjøttet rundt et åpent sår dør, noen ganger nødvendiggjør amputasjon av lemmer.

Root Årsaker til infeksjon

Mange av infeksjonene i Connecticut, New York og North Carolina var knyttet til åpne sår utsatt for kystfarvann, mens andre ble sporet tilbake til forbruket av rå eller underkokt sjømat.

Noen infeksjoner hadde imidlertid uklar opprinnelse.

For å minimere risikoen, råder helsepersonell personer med åpne sår for å unngå saltvann og brakkvann.

Ved kontakt, rengjør såret grundig med rent, rennende vann og såpe. Styre i tillegg av rå skalldyr.

Tessa Getchis, en utvidelsespedagog, understreker, “ Hvis du ble kuttet og det er helbredet, er det ikke noe problem. Hvis det er et åpent sår, vil de vente til det såret er lukket. ”

Fremtidige bekymringer og miljøfaktorer

Når kystbestandene vokser og varmere temperaturer som forlenger den varme sesongen, kan dette problemet bli mer utbredt i fremtiden.

Nyere orkanhendelser, som orkanen Idalia, har økt bekymringene. Flomvann og stormflo gir muligheter for Vibrio vulnificus-infeksjon.

Dr. Jutla anbefaler forsiktighet og sier “ Hvis jeg var i den regionen, ville jeg ikke vandre rundt i oversvømte farvann … Jeg ville være veldig forsiktig med å gå til kystvann i sjøvann. ”

Meningokokk sykdomsutbrudd i Virginia reiser alarmer

I en egen helsekrise kjemper Virginia med et utbrudd av sjelden, men alvorlig meningokokk sykdom.

Siden juni 2022 har staten rapportert 27 tilfeller, tre ganger høyere enn forventet antall i denne perioden.

Tragisk nok har fem individer gitt etter for komplikasjoner relatert til sykdommen.

De fleste av pasientene som er berørt av dette utbruddet er svarte eller afroamerikanske voksne i alderen 30 til 60 år.

Selv om det ikke er identifisert noen vanlig risikofaktor, antyder genetisk sekvensering et delt opphav til bakteriene som er ansvarlige for utbruddet.

Meningokokk sykdom, forårsaket av Neisseria meningitidis, overføres ved kontakt med en infisert persons spytt eller spytte, for eksempel gjennom hoste, kyssing, deling av gjenstander eller nærhet til en smittet person.

Sykdommen kan føre til alvorlige tilstander som hjernehinnebetennelse ( betennelse i hjerne- og ryggmargsfôr ) og septikemi ( blodstrømsinfeksjon ).

Symptomer inkluderer hodepine, feber, stiv nakke, kvalme, oppkast, lysfølsomhet og et særegent mørk lilla utslett hvis sykdommen kommer inn i blodomløpet.

Tidlig diagnose er kritisk, og antibiotika kan effektivt behandle meningokokk sykdom.

Imidlertid er hurtig behandling viktig for å redusere risikoen for komplikasjoner, som kan omfatte døvhet, tap av lemmer, hjerneskade og nervesystemproblemer.

Virginia Department of Health anbefaler flere forebyggende tiltak, inkludert ikke å dele personlige ting, praktisere god håndhygiene, unngå kontakt med syke individer og søke øyeblikkelig pleie hvis de opplever symptomer på meningokokk sykdom.

Når disse to helsekrisene utspiller seg, er årvåkenhet, forebygging og utdanning avgjørende for å ivareta folkehelsen på østkysten og utover.


Les den originale historien her:

ABC News

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.