Åpent brev til justisminister, Emilie Enger Mehl. Bolk nummer 50….v/ Marius Reikerås 11.07 2023.

Vedr: Tingrettsdommer Richard Saue i Sør- Rogaland tingrett og hvordan knuse den lille mann i møtet med makteliten i Stavanger.

Innledningsvis, en gla'nyhet: Det ser ut som at bokprosjektet mitt, som disse bolkene utgjør, har skapt stor interesse i utlandet. Representanter i land som USA, India, Tyrkia, Polen og Tsjekkia, for å nevne noen, har alle vist interesse for at disse bolkene samles i en bok for så å bli utgitt i de respektive land. Dette er gledelig fordi det, kanskje for første gang, vil gi det internasjonale samfunnet et innblikk i den nepotisme- og menneskerettsbruddkultur som har fått herje fritt i gjennom generasjoner.

I mars i år var jeg i Tyrkia hvor jeg blant annet hadde med meg Johan Wannberg , ett av utallige ofre for denne nepotismen og krenkelseskulturen.

Hans sak skapte betydelig interesse i Istanbul og kanskje blir det en ny type film à la Mrs Chatterjee vs Norway, som også tok for seg offentlige overgrep i Stavanger- regionen.

Kort fortalt: Han fikk sine næringseiendommer på Forus ødelagt som følge av at oljeselskapet, Altus, sølte enorme mengder med farlig oljeavfall på hans eiendommer. Forus Næringspark AS er eid av kommunene Stavanger, Sandnes og Sola.

Mer om det senere, men nå tilbake til dommer i tidligere Stavanger tingrett, nå Sør- Rogaland tingrett, Richard Saue, som hadde en betydelig rolle i bolk nummer 48, om den såkalte Statoil- saken.

En skulle tro at denne saken var såre enkel å løse siden ansvarsgrunnlaget var erkjent av Altus? Men, nei da!

I stedet for å gjøre opp for miljøskadene, sendte en samlet maktelite Wannberg og hans familie inn i et rettslig og økonomisk mareritt, som nå pågår på niende året.

Og her kommer Saue inn på nytt.

Men først: Advokatfirmaet Schjødt er i vinden for tiden. To av selskapets best betalte partnere, har den senere tid nådd avisoverskriftene. Først kunne vi lese at partner, Hugo Matre, hadde brutt god advokatskikk og deretter kunne vi lese at Økokrim har igangsatt etterforskning mot partner i Stavanger, Erling Ueland, for mulig korrupsjon.

Isolert sett er det ikke så interessant at Matre har brutt reglene om god advokatskikk. Det som imidlertid er interessant, er at han sitter som styreformann i den beryktede barnevernstiftelsen, Fyrlykta, se blant annet hva jeg har skrevet om det i bolk nummer 29.

Se nøye på denne “saksomkostningsoppgaven” som er ført i pennen av advokatfirmaet Schjødt, og som ligger med her som vedlegg. Eller er den ført i pennen av dommer Saue selv? Ikke godt å vite, slik den er rablet ned.

Uansett hvem som har skrevet den: Saue aksepterte, uten motforestillinger, å innvilge den som forårsaket skaden på Wannberg sin tomt, Altus, saksomkotninger på kroner 1 640 611(!) mot Wannberg som, på den tiden, var så syk at han var redd for å stryke med.

Rett før Richard Saue besluttet å tilkjenne skadevolder 1, 6 millioner i sakskostnader, så sendte han en mail til Wannberg og hvor han skriver:

“Jeg glemte bilagene i forrige mail”, se vedlegg.

Neida, tingrettsdommer i Stavanger, Richard Saue, glemte ikke bilagene slik han hevder. Det hele var tilrettelagt slik at Altus Intervention, oljeselskapet i Stavanger som forurenset og ødela eiendommen til Johan Wannberg ,skulle få over 1,6 millioner i saksomkostninger mens Wannberg var syk og ute av spill til å forsvare seg.

Og hvem har så interesse i å knuse Wannberg? Jo, Stavanger kommune kanskje, som vitterlig er part i denne saken som eier av Forus Næringspark AS.

Og hvem sitter som juridisk sjef i Stavanger kommune? Jo der sitter Nina Wirak, og hvem er hun gift med? Jo, hun er gift med dommer, Richard Saue.

For øvrig: Ordføreren i Sandnes, heter Stanley Wirak. Om han er i slekt med Nina Wirak, vites pt ikke. Men, det kan være greit å avklare for fremtidige referanser.

Bergen, den 11.7.23

Marius Reikerås

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.