Samme mønster ser man her i Norge.

En kald bølge rammer Nordvest-India: Alt du trenger å vite

Faktisk, i henhold til IMDs daglige værmelding, er Delhi satt til å se en minimumstemperatur på 4 grader Celsius på mandag.

20. desember 2021

Når denne forstyrrelsen går over, er den neste vestlige forstyrrelsen spådd å sette natt til 22. desember. (Representasjonsbilde: Reuters)

Kaldbølge i Nordvest-India 2021: Kaldebølgeforhold råder i Nordvest-India, ifølge India Meteorological Department (IMD). Kuldebølgen har rammet deler av Punjab, Chandigarh, Gujarat, Haryana, Delhi, Uttar Pradesh og Rajasthan. I henhold til spådommen råder de kalde bølgeforholdene i denne regionen mellom 17. desember og 21. desember, med den faktiske varigheten som varierer fra område til område. Faktisk, i henhold til IMDs daglige værmelding, er Delhi satt til å se en minimumstemperatur på 4 grader Celsius på mandag med de kalde bølgeforholdene som råder i den nasjonale hovedstaden. I mellomtiden, i området Punjab, Haryana, Chandigarh, Kutch og Saurashtra, ble kuldebølgen (eller en alvorlig kuldebølge) spådd fra 17. til 21. desember og i nord-Rajasthan fra 18. til 21. desember.

Bortsett fra dette ble vest-UP spådd å være vitne til kalde bølgeforhold fra 19. til 21. desember, og Gujarat 19. og 20. desember.

Sist torsdag hadde IMD sagt at Nord-Pakistan og nabolandene Jammu og Kashmir i India var vitne til en syklonisk sirkulasjon på grunn av en vestlig forstyrrelse – stormer med opphav i Middelhavsregionen som fører til vinternedbør i den nordvestlige regionen av India. Forstyrrelsen ble spådd å bevege seg etter et gap på fem til seks dager, og i løpet av denne tiden ble Nord-India spådd å være vitne til sterk vestlig og nordvestlig kald vind, som faktisk har blitt sett de siste dagene.LES OGSÅApples “made in India” iPhone 13 selges nå til laveste pris noensinne: Sjekk detaljerTata Power tar Adani til Høyesterett over Rs 7000-crore overføringskontraktVerdens bokdag: Bok som passer hver stjernetegnspersonlighet

Når denne forstyrrelsen går over, er den neste vestlige forstyrrelsen spådd å sette natt til 22. desember.

Det er på grunn av denne kalde bølgen at disse regionene har vært vitne til lave temperaturer, ettersom IMD hadde spådd at temperaturene skulle falle med mellom 2 og 4 grader Celsius.

I henhold til Met Department er det to kriterier for en kald bølge. Hvis minimumstemperaturen registrert på værstasjonen er lik eller mindre enn 10 grader Celsius på slettene eller mindre enn eller lik 0 grader Celsius i de kuperte områdene, avgjøres en kaldbølge dersom temperaturen som registreres er mellom 4,5 grader til 6,4 grader under normalen. På den annen side oppstår en alvorlig kuldebølge når denne temperaturen registrert av stasjonen er lik eller mer enn 6,5 grader under normalen. Det andre kriteriet er kun for slettene. Hvis værstasjonen på slettene registrerer en minimumstemperatur på lik eller mindre enn 4 grader Celsius, så sies det å være en kaldbølge, og hvis den er lik eller mindre enn 2 grader, så sies det å være en kraftig kuldebølge.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.