Kina skal bygge romforsvarssystem

25. april 2022

Selv om prosjektet fortsatt venter på tillatelse fra kinesiske tjenestemenn i tillegg til at det vil kreve koordinering av flere avdelinger, er satt til å bygge et romforsvarssystem.

EKSKLUSIVT : Hvordan Atlantic Council trakk over COVID-19-matrisen på verden

Kina skal bygge romforsvarssystem 1

Kina prøver å utvikle et system som er i stand til å spore asteroider på riktig måte og muligens endre banen deres for å beskytte Jorden fra en potensiell påvirkning.

Wu Yanhua, nestleder for Kinas nasjonale romfartsadministrasjon (CNSA), uttalte søndag at Beijing har som mål å knuse en asteroide som en del av en forskning i 2025.

Wu fortalte China Central Television under årets Space Day of China-arrangement at et nær-jorden-asteroideovervåkings- og forsvarsnettverk ville bli etablert, med kapasitet til å beskytte romfartøyer også.

Systemet, som vil omfatte både bakkebaserte og rombaserte komponenter, vil samle inn og studere asteroider for å identifisere hvilke som utgjør en mulig fare for jordens eller menneskehetens romoperasjoner. Han forklarte at systemet vil inkludere et datasimuleringssystem som vil simulere potensielle asteroideangrep.

ABONNER PÅ GREATGAMEINDIA

Skriv inn e-postadressen din for å abonnere på GGI og motta varsler om nye innlegg på e-post.

Epostadresse

Abonnere

I følge Global Times venter prosjektet fortsatt på tillatelse fra kinesiske tjenestemenn, og det vil nødvendiggjøre «koordinering av flere avdelinger».

Kina var ikke det eneste landet som var bekymret for faren som asteroider kan bringe til jorden.  jobber også med et lignende konsept. I november 2021 lanserte US Space Agency et romfartøy ment å krasje en liten asteroide for å se om det er mulig å endre kursen via kontakt og om dette kan være et effektivt planetarisk forsvar mot den slags fare.

DART-sonden, som er montert på en av SpaceXs Falcon 9-, er designet for å treffe en liten romstein som sirkler rundt en større asteroide, og endre månelettens hastighet med en liten prosentandel – men tilstrekkelig til å bli oppdaget og registrert fra jorden. Sonden forventes å ankomme til bestemmelsesstedet rundt ti måneder etter .

I følge NASA er ingen bekreftet asteroide som er i stand til å forårsake større skade på et kollisjonsspor med jorden i løpet av de neste 100 årene. Imidlertid advarte organisasjonen om at 60 % av denne typen romstein fortsatt kan være uoppdaget.

I 2013 brøt en meteor ut over den russiske byen Chelyabinsk. Til tross for at gjenstanden brant i atmosfæren og bare mindre deler av den nådde jorden, såret hendelsen over 1600 individer og sendte mange til sykehuset.Vi trenger din for å fortsette vår uavhengige og undersøkende forskningsbaserte journalistikk om -truslene menneskeheten står overfor. Bidraget ditt uansett hvor lite det er, hjelper oss å holde oss flytende. Vurder å støtte GreatGameIndia.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.