US Air Force Tester F-15E Strike Eagle Radar Warning and Electronic Warfare Suite

22. november 2020US Air Force Tester F-15E Strike Eagle Radar Warning and Electronic Warfare SuiteUS Air Force-bilde av 1. Lt. Savanah Bray

Det nye radarvarslings og elektronisk krigføring suite for US Air Force ‘s  F-15E Strike Eagle  ble nylig satt på prøve på 17 november 2020, ifølge en pressemelding fra Nellis Air Force Base. Og bildene som kom ut av arrangementet er intet mindre enn fantastiske.

RELATERTE: US AIR FORCE ENGINEERS FIXED A BATTLE-DAMADED A-10 FROM HOME

“Large Force Events (LFTEs) er avgjørende for hvordan vi tester og utvikler de mest avanserte taktikkene i , og LFTE 20.03 var ikke noe unntak,” sa majoor Theodore Ellis, 53. Wing Weapons Officer, og LFTE-direktør. 

US Air Force Tester F-15E Strike Eagle Radar Warning and Electronic Warfare Suite
Kilde:  US Air Force-bilde av 1. Lt. Savanah Bray

LFTE 20.03 integrerte ti våpensystemer fra US Air Force og US Navy for å teste fire forslag til forbedring av taktikk og flere tester med høy prioritet. 

“Oppsummert designet den 53. fløyen denne LFTE for å validere taktikk i et omstridt miljø, videreutvikle elektroniske angrepstaktikker ved hjelp av oppdaterte evner, og optimalisere stor styrkeinteroperabilitet mellom 4. og 5. generasjons krigere med standoff elektroniske angrepsplattformer tilhørende USAF og USN ”Sa Ellis.

Ellis la også til at LFTE gir styrken en mulighet til å undersøke de beste metodene for å redusere risikoen for CSAR-styrker for å sikre hvor langt de kan nå for å hente nedstyrte flybesetninger uten å forårsake mer tap. 

US Air Force Tester F-15E Strike Eagle Radar Warning and Electronic Warfare Suite
Kilde:  US Air Force-bilde av A1C Zachary Rufus

Den store styrkeprøvehendelsen så flere forslag til forbedring av taktikker som ble gjennomført, for eksempel 5. generasjons av fiendens luftvern , Combat Search and Rescue-konsekvensstyring, F-15E Eagle Passive / Active Warning Survivability Systems og mer. Nøkkelen her var å gjenskape kampscenarier så realistisk som mulig.

“Vi skylder krigsføreren å  teste som om vi kjemper ,” sa oberst Ryan Messer, sjef for 53. fløy. Messer la også til at bare realistiske miljøer med høy trusseltetthet kan gi de ideelle miljøene for å utføre tester på riktig måte. LFTE er derfor viktige springbrettbegivenheter til styrken som jobber med hvordan fremtiden for å ” teste som vi kjemper  ser ut.”

US Space Force's første offensive våpen er en satellittjammer

US Space Force's første offensive våpen er en satellittjammerAIRMAN 1. KLASSE ANDREW BERTAIN / US AIR FORCE

USAs romstyrke har nå støtende makt, selv om det kanskje ikke er det enorme kretsløpende våpensystemet du ser for deg. 

Det nye våpensystemet som er levert til romstyrken, er et array med jammer som kan forhindre militære eller etterretningskamper fra å få tilgang til deres militære satellitter. Denne funksjonaliteten gjør at romkraften kan nøytralisere satellitter i bane i løpet av få minutter. 

Hvordan de nye våpnene fungerer

De nye våpnene kalles teknisk Counter Communications Systems (CCS) Block 10.2. Levert til den 4. romkontrolleskvadronen til den nyopprettede romstyrken, de er et velkomment tillegg til den militære grenens evner. 

Programlederen for det nye våpensystemet, maj Seth Horner fra USAs romstyrke hadde dette å si om den nye CCS. 

“Counter Communications System er et transportabelt satellittkommunikasjonssystem som gir en bakkebasert evne til å reversere motstanderfull satellittkommunikasjon. CCS har hatt trinnvise oppgraderinger siden begynnelsen av 2000-tallet, som har innlemmet nye teknikker, frekvensbånd, teknologioppdateringer og lærdom fra tidligere blokkoppgraderinger. Denne spesifikke oppgraderingen inkluderer nye programvarefunksjoner for å motvirke nye motstandermål og . “

En mer kortfattet definisjon av hva disse nye maskinene kan gjøre er at de er mobile satellittkommunikasjonsstoppere som kan festes til fly eller monteres på bakketransport. Tweeten nedenfor skal gi deg en bedre ide om akkurat hvordan disse våpensystemene ser ut.https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=IntEngineering&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1237879900867940353&lang=en&origin=https%3A%2F%2Finterestingengineering.com%2Fus-space-forces-first-offensive-weapon-is-a-satellite-jammer&siteScreenName=IntEngineering&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

En av de største potensielle fordelene ved å ha CCS som et støtende våpensystem er at det nå gir USA muligheten til å blokkere fiendenes evner til å få advarsler om innkommende rakettangrep. https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=IntEngineering&dnt=false&embedId=twitter-widget-1&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1240062074337873923&lang=en&origin=https%3A%2F%2Finterestingengineering.com%2Fus-space-forces-first-offensive-weapon-is-a-satellite-jammer&siteScreenName=IntEngineering&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

Systemet ble først designet og introdusert i 2004, men det har vært i konstant utvikling siden, nå nå den nye Block 10.2 standardmodulen som Space Force mottok. Oppdateringene til systemet over tid lar det i hovedsak blokkere flere frekvenser enn det noen gang har vært i stand til før.https://www.youtube.com/embed/KBMDgSSOp_I

Å forstå i teorien hvordan det nye våpensystemet fungerer er enkelt, det blokkerer signaler, men forståelse i virkeligheten er en nøye bevoktet hemmelighet. Global Counterspace Capabilities Report sa spesielt dette om CCS. 

“Det er ingen offentlig informasjon om noen teknisk egenskap ved CCS, for eksempel frekvensområder, effektnivåer og bølgeformer. Det er imidlertid rimelig å konkludere med at CCS sannsynligvis kan knuse de fleste av de store kommersielle frekvensene (spesielt C og Ku) og de vanligste militære frekvensene (X-bånd), med en mulig evne i det stadig mer populære Ka-båndet. Det er også sannsynlig at CCS hovedsakelig er rettet mot geostasjonære kommunikasjonssatellitter (COMSATs), gitt at de for tiden er den primære kilden av satellittkommunikasjon. ” – s. 73, CCR

Etter å ha mottatt systemet, gjennomførte romstyrken en serie opplæringer og tester for å sikre at det nye våpens systemer kunne bli vellykket operativt utplassert. 

RELATERT: MILITARISERING AV RUM: HVA VIL EN “RUMKRAFT” LIKE UT?

Oberstløytnant William Sanders hadde dette å si om vellykkede operasjonelle tester etter levering:

“Det oppgraderte CCS-systemet er en spillveksler for utplasserte bakkestyrker. I dag har utplasserte styrker nytte av en lignende hurtigreaksjonsevne som gir direkte operativ hver dag. Med den operasjonelle aksepten av CCS, kan vi bruke større effekter for de stridende kommandoene. ”

Når det gjelder hvordan eller når romstyrken planlegger å bruke det nye våpensystemet i kamp? De er ikke helt sikre ennå, men de er glade for deres nye støtende evner som en strategisk romkommando. Oberstløytnant Steve Brogan sa at  “CCS er det eneste støtende systemet i USAs romfartsarsenal. Denne oppgraderingen setter ‘styrken' i Space Force og er kritisk for Space som et krigsbekjempelsesdomene. “

Hvordan militærer bruker og stole på satellitter

Satellitter, som du sannsynligvis allerede kan utlede, er en viktig del av moderne militærstyrkers kommunikasjonsevner. Satellitter er grunnlaget for verdens kommunikasjonssystemer. 

Man kan tro at den beste måten å ta ned fiendens kommunikasjonsevner ville være å bare skyte ned satellitten deres, men det er ikke alltid så enkelt som det. Å skyte ned en skaper et betydelig ruskproblem. Dette rusk kan kaskade og utilsiktet ta ut flere satellitter i bane også. For ikke å nevne at sprengning av en satellitt er ganske dyrt og ganske permanent. 

Det nye CCS våpensystemet lar romstyrken midlertidig blokkere kommunikasjon, en mye mer håndterbar måte å ha samme effekt på. 

Et annet problem med å skyte ned militære satellitter er å kunne nå dem. Sammenlignet med standard satellitter, kretser militære satellitter lenger opp for å tillate at en enkelt satellitt når en større del av jorden.

Dette betyr at det vil ta ganske mye rakett / rakett å nå disse satellittene og ta dem ned. Jamming av signalet blir da den mest foretrukne løsningen.

RELATERT: FOR FØRSTE GANG LANSERER OSS RUMKRAFT EN ATLAS 5 RAKET

USA slutter seg nå til i sin evne til å hindre kommunikasjon mellom bakken og satellitter. Russlands våpensystem er kjent som Tirada-2S, og det spekuleres i at det er ganske likt US Space Forces CCS, ifølge  Popular Mechanics .

Med tanke på at Russland allerede har hatt dette våpensystemet på plass, er det ingen overraskelse at romstyrken er spent på å ha CCS til rådighet. 

jobber også med å utvikle egne satellittstoppere, men de har ikke offentliggjort noe ferdig prosjekt. 

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.