Climate engineering og hav: Effects påbiogeokjemi og primærproduksjon.

DEN NORSKE FORSKEREN HELENE MURI OG ANDRE SINE STUDIER BASERT PÅ MODELLER. TRAGISK OG HAR INGENTING MED VIRKELIGHETEN Å GJØRE!

Sammendrag.

 Her bruker vi en jordsystemmodell med inter-aktiv biogeokjemi for å projisere fremtidig havbiogeokjem-istry-effekter fra storstilt distribusjon av tre forskjellige-ferent ration management (RM) klimateknikk (ogsåkjent som ) metoder: stratosfærisk aerosol in- jection (SAI), marine himmel lysende (MSB), og cirrusskyfortynning (CCT). Vi bruker RM slik at endringeni strålingskraft i RCP8.5-utslippsscenariet er re-ført til endringen i strålingskraft i RCP4.5 sce-nario. De resulterende globale gjennomsnittlige havoverflatetemperaturene iRM-eksperimentene er sammenlignbare med de i RCP4.5, mendet er regionale forskjeller. Tvingen fra MSB, foreksempel brukes over havene, så avkjøling avhavet er i noen regioner sterkere for denne metoden for RMenn for de andre. Endringer i havnett primærprodukt-tion (NPP) er mye mer varierende, men SAI og MSB gir englobal nedgang sammenlignbar med RCP4.5 (

6% i 2100 relen-tive til 1971 – 2000), mens CCT gir en mye mindre globalreduksjon av 

3%. Avhengiging på RM-metodene, spa-tially inhomogene endringer i hav NPP er relatert tilden simulerte romlige endringen i NPP-driverne (innkommendestråling, temperatur, tilgjengeligheten av næringsstoffer og fyto-plankton biomasse) men mest dominert av sirkulasjonenendringer. Generelt er SAI- og MSB-induserte endringerstørst på lave breddegrader, mens CCT-induserte endringerpleier å være den svakeste av de tre. Resultatene av dette arbeidet understreke kompleksiteten i klimakonsekvenser på NPP ogfremheve det faktum at endringer er drevet av en integrerteffekten av flere miljødrivere, som alle endrespå forskjellige måter. Disse resultatene understreker de usikre endringeneå havproduktivitet i fremtiden og gå inn for forsiktighetethvert bevisst forsøk på storstilt forstyrrelse av jordensystem.

1 Introductipå

Menneskelige utslipp av karbondioksid til atmosfæren erutvetydig forårsaker global oppvarming og ( IPCC, 2013 ). På den 21. FNs rammeverk Con-vention on ( UNFCCC ) Conference of thePartene ble det enighet om å begrense økningen i global middelverditemperatur til 2

C over preindustrielle nivåer og til pur-saksøke innsatsen for å forbli under 1,5

C. Å nå dette målet vilikke være mulig uten radikal sosial transformasjon. Solarstrålingsstyring ( SRM ) er blitt foreslått som beggeMethod av offsetting global oppvarming og reducing risikoerassociated med Climate change, substituting noen Degreeav avbøtning ( Teller et al., 2003; Bickel and Lane, 2009 ),eller kjøpe tid for å redusere utslippene ( Wigley, 2006 ). Reduc-ing de ellers store menneskeskapte endringene i havetøkosystemdrivere ( f.eks. temperatur, oksygen og primærproduksjon ) kan også være gunstig for sårbare organ-isms som trenger mer tid til å migrere eller tilpasse ( Henson et al.,2017 ). SRM er en idé å øke mengden solar ra-diasjon reflektert av Jorden for å oppveie endringer istrålingsbudsjett på grunn av den økte drivhuseffekten framenneskeskapte utslipp, dvs. en form for klimateknikkeller geoengineering.Her har vi utført modelleksperimenter med strato-aerosolinjeksjoner med sfærisk svovel (Crutzen, 2006; Weisensteinet al., 2015), marin himmel lysende (Latham, 1990), ogcirrus sky tynning (Mitchell og Finnegan, 2009) påfør

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.