5G Fra Verdensrommet Kommer – Hva Det Betyr For Helsen Din

15. September 2020

5G, den neste generasjonen mobilnett, er rett rundt hjørnet. Mobil-, - og kommunikasjonsgiganter lover at 2020 er året 5G virkelig begynner å rulle ut (1).

Selv den verdenskjente gründeren Elon Musk har store planer for å gjøre 5G til en global virkelighet. Hans selskap har fått godkjenning til å lansere 12 000 satellitter med lite bane for å implementere verdensomspennende 5G (2). I tilegg STARLINK(NORAD).

Denne neste generasjonen trådløs vil bety mye raskere nedlastinger og bedre tilkobling, i større byer der 5G først blir introdusert og etter hvert over hele verden. Det er enhver teknisk elskers drøm.

5g fra verdensrommet kommer – Hva det betyr for helsen din

Imidlertid advarer mange eksperter om at den utbredte introduksjonen av 5G er en ulv i fåreklær. Dr. Trevor Marshall, direktør for Autoimmunity Research Foundation i California advarer,

Den nye trådløse 5G-teknologien involverer millimeterbølger ( ekstremt høye frekvenser ) som produserer fotoner med mye større energi enn til og med 4G og Wi-Fi. Å la denne teknologien brukes uten å bevise dens er hensynsløs i det ekstreme, ettersom millimeterbølgene er kjent for å ha en dyp effekt på alle deler av menneskekroppen” (3).

Men hva er egentlig 5G, og hva slags dyptgripende effekter kan det ha på kroppen din? Og skal du være bekymret for 5G, eller er det hele blåst ut av proporsjoner?

Hva Er Egentlig 5G?

5G står for femte generasjons trådløs teknologi. 5G bruker millimeterbølger ved frekvenser som er mellom 10 og 100 ganger høyere enn radiobølgene som brukes for 4G (4). Dette er de samme bølgene som brukes til å generere bilder med høy oppløsning i kroppsskannere på flyplassen (5).

For ikke å forveksle med ioniserende stråling (som i røntgenstråler), genererer millimeterbølger stråling som ikke er ioniserende, som ikke er like ødeleggende. ( Dette er nok helt feil. Hva med radiobølger/frekvenser som avgir i Ionosfæren? Der varmes molekylene opp??)Fortsatt kan ikke-ioniserende stråling varme molekyler (6). Disse bølgene er en klasse av frekvenser som kalles elektromagnetiske frekvenser eller EMF-er.

Sammenlignet med forgjengerne ( 2G, 3G og 4G ), avgir 5G et betydelig høyere energisignal. Disse høye energifrekvensene tillater raskere nedlastingshastigheter for trådløse enheter.

Men denne økningen i hastighet har en undergang: rekkevidden på 5G er mye kortere sammenlignet med eldre slektninger. På grunn av det kortere området, krever etablering av en 5G-infrastruktur et enormt antall små sendere spredt over befolkede områder.

Så i stedet for et mindre antall høye mobiltelefontårn, krever 5G et mye større antall små tårn, med celleplasser plassert så nær 100 meter fra hverandre. Når 5G-infrastruktur er etablert, vil folk i dette området være våkne i disse elektromagnetiske frekvensene.

Så hvorfor er dette et problem?

Potensielle Farer Ved 5G

Tilbake i 2015 studerte mer enn 230 forskere de biologiske effektene av EMF-er som Wi-Fi, og trådløs teknologi som ligner 5G (7). Sjokkerende oppdaget de bevis for at EMF-er som 5G kan…

  • Årsak oksidativ skade: dette kan føre til mange problemer, inkludert kronisk betennelse, kronisk sykdom og for tidlig aldring (8).
  • Skade DNA: dette er en bekymring fordi DNAet ditt fungerer som instruksjonene for alt som er laget i kroppen din —, så når dette blir skadet, kan helseproblemer lett utvikle seg.
  • Årsak reproduksjonsskader: det er bevis på at EMF-er fra smarttelefoner og millimeterbølger som 5G kan skade sæd og derfor redusere mannlig fruktbarhet (910).
  • Produser lærings- og hukommelsesunderskudd: EMF-er som 5G kan indusere hjernetåke og kompromittere din evne til å tenke tydelig.
  • Undertrykk immunforsvaret: forskere fant at bare en dag med eksponering for EMF som 5G reduserte aktiviteten til visse immunceller hos mus med 50% (11).
  • Øk muligens risikoen for kreft: Forskere ved National Toxicology Program fant en kobling mellom mobiltelefonstråling og hjernekreft hos hannrotter (12).

Husk at de fleste av de mulige bivirkningene av EMF-er som 5G ikke er øyeblikkelig, og noen mennesker er mer følsomme for denne typen stråling enn andre. Disse symptomene kan ta år å manifestere seg. Men hvordan kan EMF-er som 5G forårsake så mye skade?

Kroppen Din Kjører På Elektrisitet

Enten du er klar over det eller ikke, er kroppen din sterkt avhengig av forskjellige spenninger og spesifikke frekvenser for å utføre en rekke grunnleggende biologiske funksjoner (13). Mange av disse funksjonene er viktige for et sunt sinn og kropp.

Det er her EMF-er som 5G spiller inn. EMF kan forstyrre kroppens naturlige bioelektriske frekvenser.

For eksempel har forskere funnet ut at EMF-er kan aktivere spennings-gatede kalsiumkanaler som ligger på overflaten av cellene dine (14). Dette betyr at 5G kan forårsake skade ved å påvirke den elektriske ladningen til celler. Dermed kan det resultere i et bredt spekter av problemer som betennelse, celleskader og tretthet (fra skadet mitokondrier).

Siden det er et begrenset antall studier om dette emnet, er dette bare toppen av isfjellet når det gjelder hvordan 5G virkelig påvirker menneskets biologi.

Beskytte Deg Mot Effekten Av 5G

Det er umulig å unngå eksponering for EMF-er som 5G —, spesielt ettersom teleselskaper utvikler sin 5G-infrastruktur, og flere 5G-aktiverte telefoner kommer på markedet. Men den gode nyheten er at du kan ta flere skritt for å minimere risikoen for 5G-eksponering.

Først og fremst, sørg for at du ikke sover med telefonen din noen steder i nærheten av sengen din. Ideelt sett bør telefonen lade over natten i et annet rom. På den måten blir kroppen din ikke utsatt for så mye 5G (eller noen EMF-er for den saks ) som kroppen din regenererer gjennom natten. Dette er når det er det mest sårbare for effektene av 5G.

Det kan også være lurt å unngå å holde telefonen i lommen eller i nærheten av kroppen din så mye som mulig. Som en generell tommelfingerregel, jo mindre telefonen berører deg eller i nærheten av deg, jo bedre.

Øke forbruket av antioksidanter og sulforaphane fra korsblomsterholdige grønnsaker som brokkoli kan hjelpe til med å kontrollere betennelsen og beskytt kroppen din mot oksidativt stress forårsaket av 5G. For best resultat, vurder å konsumere organiske bær på daglig basis eller konsumere en organisk grønt juice pulver som er rik på antioksidanter.

Trening er en annen teoretisert måte å beskytte deg mot effekten av 5G og EMF. Studier har funnet ut at trening kan gjenopprette nivåene av glutation, som er en utrolig potent antioksidant som kroppen din naturlig lager (15). Dette kan igjen bidra til å redusere mengden oksidativt stress forårsaket av 5G og andre miljøfaktorer.

Sammen med å få nok antioksidanter og regelmessig trening, må du sørge for at du får nok magnesium i kostholdet ditt. Husk at EMF-er som 5G aktiverer kalsiumkanaler når de ikke skulle være det, og magnesium er en naturlig kalsiumblokkering (16). Og siden de fleste mangler magnesium, å spise mer magnesiumrik mat er et smart trekk.

Hovedpoenget

5G kommer og vil snart være utbredt, sammen med 5G-telefoner. Selv om denne nye teknologien vil gi raskere hastigheter og tilkobling, kommer den med potensielle helserisiko som ikke er helt forstått. Inntil videre forskning er utført, er det fornuftig å ta forholdsregler for å beskytte deg mot overdreven eksponering for millimeterbølger EMF-er.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.