Studie: Streamingvideo Med 5G Bruker Mye Mer Energi Enn Streaming Med Fiberoptikk

13. September 2020

Rapporter og advarsler om at 5G er en “ energivampyr ” er IKKE nytt. Uansett hvordan du føler for ditt “ karbonavtrykk ” eller noen andres –, anses dette fortsatt å være en av mange ulemper identifisert med denne kontroversielle teknologien (se 123456789).

Fra Environmental Health Trust:

Streaming Video Wireless er et energihog

Studer streamingvideo med 5g bruker mye mer energi enn streaming med fiberoptikk

Ny studie finner 5G dobler klimagassutslipp mens fiberoptisk videostreaming er langt mer effektiv

Streaming av HD-videoer og spill med trådløs 3G- kan resultere i eksponentielt mer klimagassutslipp sammenlignet med ledede fiberoptiske kabelforbindelser, ifølge en studie fra Tysklands føderale miljøbyrå.

Ghg Streaming datasentre og overføringsmetode 300x218

De viktigste funnene av studien inkluderer:

  1. Fiberoptikk er den mest klimavennlige overføringsteknologien.
  2. Nettverkstilgang via bredbåndskabler er mer effektiv enn tilgang til mobilnett.
  3. Streaming med 5G resulterer i over det dobbelte av klimagassutslippene i timen sammenlignet med ledede / kablede fiberoptiske forbindelser.
  4. Streaming med 4G resulterer i over seks ganger klimagassutslippene sammenlignet med ledede / kablede fiberoptiske forbindelser.
  5. Streaming med 3G resulterer i nesten 50 ganger klimagassutslippene sammenlignet med ledede / kablede fiberoptiske forbindelser.

“ Realiteten er at selskaper planlegger for milliarder av nye trådløst tilkoblede enheter, noe som eksponentielt vil øke energiforbruket og klimagassutslipp. Industrien presser “ 5G ” telefoner som er avhengige av 4G, ” uttalte Theodora Scarato, administrerende direktør i Environmental Health Trust, som pekte på mange rapporter som viser at trådløst øker karbonavtrykket vårt.

“ Den utbredte utrullingen av 5G vil ikke kutte energiforbruket. 5G er et klassisk tilfelle av Jevons-paradokset. Presset for 5G vil øke energibruken vår. For det første bruker 5G tydelig mer energi enn kablede tilkoblinger. For det andre, bransjeprosjekter globale mobile enheter vil vokse fra 8,8 milliarder i 2018 til 13,1 milliarder innen 2023.

“ I økonomi er Jevons-paradokset når teknologisk fremgang øker effektiviteten som en ressurs brukes, men fordi etterspørselen og forbruket også øker, sluttresultatet er samlet økt bruk av ressursen, til tross for effektivitetsgevinster. ”

Sekundære forsikringsselskaper har nektet å dekke skader fra elektromagnetiske felt i flere tiår. Forsikringsmyndighet Swiss Re klassifiserer 5G som “ High Impact ” fremvoksende risiko, sammenlignbar med asbest. I 10 K rapporter til Federal Trade Commission, teleselskaper advare aksjonærer,

“ Vi kan ikke garantere at krav knyttet til radiofrekvensutslipp ikke vil oppstå i fremtiden, eller at resultatene av slike studier ikke vil være skadelige for oss. ”

Mens påvirkninger av trådløs utvidelse på dyreliv og tre kalesje har unngå store overskrifter, undersøkelser inn i 5Gs høyere frekvenser advarer om alvorlige for bier og for mennesker. Trådløst er vitenskapelig knyttet til kreft, atferd og reproduktiv effekter.

Rapporter dokumenter

Felles løslatelse av det føderale miljødepartementet og det tyske miljøbyråetVideostreaming: dataoverføringsteknologi avgjørende for klimaavtrykkFiberoptisk videooverføring er nesten 50 ganger mer effektiv enn UMTSPDF av sammendrag av rapporter på engelsk;

Byer over hele verden OG hele land har iverksatt tiltak for å forby, utsette, stanse og begrense 5G-installasjon AS WELL AS utsteder moratorier (se 1234567).

Amerikansk opposisjon inkluderer føderale byråer og andre eksperter som har advart om at den truer nasjonal , offentlig sikkerhet og værvarslingsnøyaktighet (se 123). Faktisk Trump nylig trakk sin nominasjon av en veteran FCC-kommisjonær på grunn av dette.

Den flertallet av forskere over hele verden motarbeide distribusjon til studier viser at det er trygt. Siden 2018 har det blitt rapportert om mennesker og dyr som opplever uønskede og sykdommer etter at 5G er slått på (se 1234).

Selvfølgelig andre kilder til trådløs kan årsak symptomer og sykdommer også. Likevel, uansett hvordan du ser på det – 5Gs raskere virker som mer problemer enn det er verdt.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.